Search

Ανοίγουν θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων με μισθούς έως 3000 ευρώ

Ανοίγουν θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων με αρκετά καλούς μισθούς. Για την απόκτηση Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων χρειάζονται μόνο τρεις μήνες.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, καθώς μέχρι το 2025 θα χρειαστούν περισσότεροι από 5.000 εκπαιδευτές.

Επιπρόσθετα, στα επόμενα 5 χρόνια αναμένεται να υπάρξει ζήτηση για πάνω από 8.000 εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι θα δουλέψουν σε προγράμματα κατάρτισης του ταμείου ανάκαμψης και του Εταιρικού Σύμφωνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

Τα προγράμματα πληθαίνουν και σχετίζονται με την εκπαίδευση ενηλίκων σε διάφορους κλάδους στην Ελλάδα.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων ΔΥΠΑ και εργαζόμενων απαιτούν πάρα πολλούς εκπαιδευτές για αρκετά χρόνια.

Επίσης πρόκειται να υλοποιηθούν αρκετές καταρτίσεις όλων των περιφερειών της χώρας, οι οποίες ενισχύουν τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Οικονομικών και του ΕΣΠΑ.

Ο καθένας μπορεί να εργαστεί ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων αν διαθέτει είτε πτυχίο ΑΕΙ, είτε ΤΕΙ, είτε απολυτήριο Λυκείου. Επίσης, οι ειδικευμένοι τεχνίτες μπορούν να εργαστούν ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων.

Το μόνο που χρειάζεται για να εργαστεί κάποιος ως Εκπαιδευτής είναι να λάβει Πιστοποίηση (έπειτα από εξετάσεις).

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων έχουν δυνατότητα εργασίας σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, Δημόσια ΙΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ, ενδο-επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών κ.α.

Ο μισθός μπορεί να είναι και 3.080 ευρώ ανά μήνα. Για παράδειγμα, όσον αφορά το ΦΕΚ 2013, οι αμοιβές εκπαιδευτών κατάρτισης σε ανέργους άνω των 18 (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) μπορεί να φτάσουν και 3.080 € καθαρά ανά μήνα.

Με την κατοχή μεταπτυχιακού ο μισθός μπορεί να φτάσει 2.660 ευρώ

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι εκπαιδευτής ενηλίκων και ενταγμένος στο Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Ένας υποψήφιος εκπαιδευτής ενηλίκων θα πρέπει να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Για την συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται νομικά να πραγματοποιήσει το σεμινάριο που βασίζεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Το δικαίωμα για την εξέταση στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού γίνεται να ληφθεί και από απόσταση.

Το χρονικό διάστημα του σεμιναρίου είναι 200 ώρες και έχει λήξη σε τρεις μήνες βάσει νόμου.

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να δουλεύουν με κανονική μισθοδοσία, με δελτίο υπηρεσιών και με σύμβαση.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί στο Δημόσιο μπορούν να γίνουν εκπαιδευτές ενηλίκων με την λήψη άδειας από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανήκουν.

Οι μισθοί θα ανακοινωθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Για επιπλέον πληροφορίες:

https://www.eoppep.gr/index.php/el/how-to/teacher-certification-educational-attainment-lifelong-learning-lll-adult

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close