Search

Μεγάλη συμμετοχή στο Study Weekend in Animal Ethics & Law, μια συνδιοργάνωση του ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία (ΕΚΠΑ) και του  Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη το Study Weekend in Animal Ethics & Law στις 19-20 Μαίου 2023 στο Ναύπλιο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard.

O Εκτελεστικός Δ/ντής του ΚΕΣ, Δρ. Χρήστος Γιαννόπουλος

Το Study Weekend διοργανώθηκε στο πλαίσιο δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των φοιτητών/τριών, αποφοίτων, διδακτικού προσωπικού και υποψήφιων σπουδαστών του ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία σε καίρια ζητήματα και θέματα συναφή με τη θεματολογία του μεταπτυχιακού. Το ακαδημαϊκό διήμερο χαιρέτησε ο Αν. Καθηγητής και Διευθυντής του ανωτέρω ΔΠΜΣ, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΣ στο Ναύπλιο, δημιουργώντας έτσι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία και του Πανεπιστημίου Harvard.

H Kristen A. Stilt, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, Διευθύντρια του Προγράμματος Δικαίου και Πολιτικής για τα Ζώα σε συνομιλία με τους Αν. Καθηγητή Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΚΕΣ Δρ. Χρήστο Γιαννόπουλο και τους φοιτήτές

Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για την ιστορία του ΚΕΣ και τη διεθνή παρουσία του Harvard από τον Εκτελεστικό Δ/ντή του ΚΕΣ, Δρ. Χρήστο Γιαννόπουλο, ο οποίος τους ξενάγησε στο ιστορικό κτήριο Ιατρού και τους παρουσίασε την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΚΕΣ, καθώς και στη αξιοποίηση των μοναδικών πηγών της.

Ο Νικόλαος Πρεβελάκης, Αναπληρωτής Ανώτερος Λέκτορας του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών και Βοηθό Διευθυντή Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Center for Hellenic Studies in Washington DC, Πανεπιστήμιο Harvard

Η θεματολογία του ακαδημαϊκού διημέρου κινήθηκε στο πλαίσιο του δικαίου και της ηθικής φιλοσοφίας σε σχέση με τα μη-ανθρώπινα ζώα, με εισηγήσεις από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Harvard, από την Kristen A. Stilt (Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, Διευθύντρια του Προγράμματος Δικαίου και Πολιτικής για τα Ζώα και Διευθύντρια του Προγράμματος για το Δίκαιο και την Κοινωνία στον Μουσουλμανικό Κόσμο, Πανεπιστήμιο Harvard) – με θέμα: “Rights of Nature, Rights of Animals” και από τον Νικόλαο Πρεβελάκη (Αναπληρωτή Ανώτερο Λέκτορα του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών και Βοηθό Διευθυντή Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Center for Hellenic Studies in Washington DC, Πανεπιστήμιο Harvard) με θέμα «Τα όρια του ωφελιμισμού ως πλαίσιο για την “απελευθέρωση των ζώων”».

Οι συμμετέχοντες φοιτητές και καθηγητές μπροστά στο νεοκλασσικό κτήριο του ΚΕΣ στο Ναύπλιο

ΓραφεΔΠΜΣ “Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωΐα” του τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close