Search

Ανακοίνωση προκήρυξης διαγωνισμού για το 2019 από τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca”

• Βιογραφικό και στόχοι του διαγωνισμού

• Οργανωτικός χάρτης-προεδρία

• Επιτροπή της Προεδρίας

• Κριτική Επιτροπή

• Κατηγορίες των Βραβείων

• Όροι συμμετοχής

• Αίτηση (Συνημμένο A)

• Επικοινωνία

Από τις 20 Απριλίου έως την 1η Οκτωβρίου 2019 οι αιτήσεις για τους υποψήφιους στην κατηγορία “Βραβεία για Νέους”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ GIUSEPPE SCIACCA ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

O Giuseppe Sciacca (Ρώμη 12.08.1960 – 21.09.1986 †) ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής που, κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής του, αποδείχθηκε πρότυπο ισχυρής ηθικής ακεραιότητας και μεγάλης γενναιοδωρίας προς τους συνανθρώπους του. Ένα τραγικό ατύχημα (δυσλειτουργία αλεξίπτωτου, κατά την διάρκεια εκδηλώσεως προς τιμήν της Παναγίας) του στέρησε την ζωή πάνω από το Ρωμαϊκό Ιερό. Η Διεθνής Ένωση Πολιτισμού και Εθελοντικής Εργασίας “Uomo e Società” («Άνθρωπος και Κοινωνία») και τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” τον επέλεξαν – εκείνον που είχε τάξει τον εαυτό του ως εκφραστή διαχρονικών αξιών – ως ένα πρότυπο για τις νέες γενεές, σε μια μέρα και μια εποχή που οι νέοι διέρχονται κρίση ταυτότητας. Πιστεύοντας απολύτως ότι οι ρίζες και τα θεμέλια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μπορούν να μας οδηγήσουν πάλι στον Κύριό μας και Δημιουργό μας, τα Βραβεία Sciacca θέλουν να γίνουν η φωνή κάθε ανθρώπου που η θεόπνευστη αξιοπρέπεια βάναυσα αγνοείται και εσκεμμένως παραβιάζεται. Χωρίς τον Θεό δεν μπορεί να υπάρξει Δικαιοσύνη: κάθε πρόσωπο πετυχαίνει τον οφειλόμενο σεβασμό μόνον όταν η κοινωνία συμμορφώνεται και εφαρμόζει τις αρχές του φυσικού δικαίου, ως μια ρεαλιστική έκφραση του Διαχρονικού Δικαίου. Αλλιώς η θύρα για καταχρήσεις και καταπίεση μένει ανοιχτή. Είναι αυτό που τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” Award εμπνέουν και το μήνυμα που θέλουν να διαδώσουν μέσω του επιτυχούς έργου τους.

Μεταξύ των διαφόρων φιλανθρωπικών δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τα Βραβεία, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον ισχυρό δεσμό που καθιερώθηκε με την Πολωνία μέσω του Ταμείου “Giuseppe Sciacca” για Ορθοπεδικά Είδη, σε συνεργασία με τον Δήμο Kielce και χάρη στην ευγενική γενναιοδωρία του Αιμιλιανού Ορθοπεδικού Κέντρου. Σήμερα, το Ταμείο “Giuseppe Sciacca” για Ορθοπεδικά Είδη είναι ο μοναδικός θεσμός που λειτουργεί στην Πολωνία και παρέχει δωρεάν ορθοπεδικά είδη σε όλα τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια spina bifida, μια ενδημική ασθένεια που επηρεάζει περίπου 500 παιδιά κάθε χρόνο. Τα ορθοπεδικά είδη μπορούν ριζικά να αλλάξουν τις ζωές πολλών παιδιών, διότι είναι απαραίτητα για το βάδισμά τους.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Επίτιμος Πρόεδρος των Βραβείων
Μακαριώτατος Καρδινάλιος Dario Castrillón Hoyos

Πρόεδρος των Βραβείων
Σεβασμιώτατος, Καθηγητής Bruno Lima
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών
I.S.G.E.S.I
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
Καθηγητής & Δικηγόρος Giuseppe Santaniello
Νομικός, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ιταλίας

Αντιπρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
τ. Βουλευτής & Καθηγητής Gaetano Rasi
Οικονομολόγος, Πρόεδρος του Ιδρύματος “Ugo Spirito”

Εκπρόσωπος του Προέδρου των Βραβείων
Ιππ. Fabrizio Marsili
Πρόεδρος του Καθολικού Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού “St. Michael Archangel”

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Γενική Γραμματέας των Βραβείων
Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Βασιλική Μπαφατάκη

Γενικός Γραμματέας των Βραβείων
Δικηγόρος Francesco Saverio de Nardis

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Κάθε χρόνο η Κριτική Επιτροπή των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” απονέμει το Απόλυτο Βραβείο σε μια προσωπικότητα που εκπροσωπεί
ένα υψηλό επίπεδο ηθικότητας και παιδείας, καθοριστικό για την εξέλιξη της κοινωνίας, ή που αποτελεί ένα ισχυρό πρότυπο ικανοτήτων και αποτελεσματικότητας για το γενικό καλό.

Επιπλέον, η Κριτική Επιτροπή απονέμει Ειδικά Βραβεία σε ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει σε διάφορους τομείς γνώσης και τέχνης σύμφωνα με τις ακόλουθες δύο κατηγορίες:

Βραβεία για Νέους – (ως 35 ετών), που υποδιαιρούνται σε έντεκα υπο-κατηγορίες:

• Επικοινωνία, Δημοσιογραφία, Κινηματογράφος και Θέατρο
• Αθλητισμός και Τέχνες
• Ζωγραφική, Γραφιστικό Σχέδιο, Φωτογραφία και Μουσική
• Κουλτούρα Ειρήνης και Προστασία Μειονοτήτων
• Λογοτεχνία, Κείμενα και Ποίηση
• Νομικές και Ιστορικές Επιστήμες
• Οικονομία, Έρευνα και Ανάπτυξη
• Νέοι Επιχειρηματίες
• Κοινωνικές και Εθελοντικές Δραστηριότητες

Ειδικά Βραβεία – σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού & της Παιδείας ή από τον χώρο των Θεσμών & των Ιδρυμάτων, που υποδιαιρούνται σε δύο υπο-κατηγορίες (Ειδικά Βραβεία):

• Βραβείο Πολιτισμού
• Ειδικά Βραβεία Κριτικής Επιτροπής
Η Κριτική Επιτροπή λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις για τα «Βραβεία για Νέους» αφού επιθεωρήσει τα υπό έλεγχο έγγραφα, τα οποία πρέπει να υποβληθούν όχι αργότερα από την Οκτωβρίου 2014.
Η συμμετοχή στην προκήρυξη αφορά αποκλειστικά την συμμετοχή στην Κατηγορία για τα «Βραβεία για Νέους».
Η Κριτική Επιτροπή, ωστόσο, με αδιαμφισβήτη απόφασή της απονέμει Ειδικά Βραβεία.

Κατηγορία «Βραβεία για Νέους» – 9 Υποκατηγορίες

I – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ
Επικοινωνία

Ο Άγιος Βερναρδίνος της Σιένα “St. Bernardine of Siena”

Ο Άγιος Βερναρδίνος της Σιένα “St. Bernardine of Siena (γενν. Massa Marittima 1380 – απεβ. L’Aquila 1444) είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ιεροκήρυκες στην ιστορία της Εκκλησίας. Διακεκριμένος θεολόγος, σθεναρός υπερασπιστής των αδυνάτων με κάθε μέσο, διέδωσε την αφοσίωση και την πίστη στο όνομα του Ιησού Χριστού δημιουργώντας το μονόγραμμα “IHS” και καταπολεμώντας με πάθος την κοινωνική παθογένεια της διαφθροάς. Ο Άγιος Βερναρδίνος είναι ο πατέρας των Ιταλών διαφημιστών.”

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μιας μονογραφίας, μιας μελέτης, ενός δοκιμίου ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους αναφορικά με το θέμα αυτής της υποκατηγορίας, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, επίσης γίνονται αποδεκτές σε δύο υπογεγραμμένα αντίγραφα.

Δημοσιογραφία

Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν συλλογή τριών άρθρων/δημοσιογραφικών κειμένων σε δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα μαζί με δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος, δημοσιευμένα σε εθνική ή διεθνή εφημερίδα, σε εθνικό ή διεθνές περιοδικό κατά τα τελευταία τρία έτη. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, επίσης γίνονται αποδεκτές σε δύο υπογεγραμμένα αντίγραφα.

Κινηματογράφος και Θέατρο

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή δοκιμίου, σεναρίου ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού που αφορά στον κινηματογράφο και το θέατρο της δικής τους επιλογής, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού σημειώματος (δημιουργοί, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες κ.λπ) Κινηματογραφικές ταινίες μπορούν να υποβάλλονται σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom) και πρέπει να είναι: (α) ταινίες μικρού μήκους (όχι μεγαλύτερες των δέκα πέντε (15) λεπτών)· (β) ταινίες feature (feature films) (όχι μεγαλύτερες των τριάντα (30) λεπτών) · (γ) ντοκυμαντέρ (όχι μεγαλύτερα των τριάντα (30) λεπτών) · (δ) παραστάσεις (performances) · (ε) μουσικά βίντεο. Κάθε έργο σε γλώσσα άλλη από την Ιταλική πρέπει να διαθέτει υπότιτλους στην Ιταλική γλώσσα ή να έχει μεταγλωττιστεί στην Ιταλική γλώσσα.

II – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ
Αθλητισμός

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή δοκιμίου, ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους αναφορικά με τον αθλητισμό με ειδική αναφορά σε Ολυμπιακά αθλητικά (“Olympic disciplines”), όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα με το βιογραφικό τους σημείωμα. Ταινίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom) με διάρκεια ως είκοσι (20) λεπτά μπορούν επίσης να υποβληθούν. Όλοι οι νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρούσα υποκατηγορία πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τους, ότι οι υποψηφιότητες τους αποστέλλονται εκ μέρους μας, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Συμφωνίας στην Ιταλική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI).

Τέχνες

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή δοκιμίου, γλυπτού (sculpture), ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους αναφορικά με τον καλλιτεχνικό τομέα, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα με το βιογραφικό τους σημείωμα. Επίσης προσκαλούνται να υποβάλλουν ταινίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom) με διάρκεια ως 20 λεπτά. Όλοι οι νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υποκατηγορία αυτή πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν ότι αποστέλλονται οι υποψηφιότητες τους σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Συμφωνίας που υπεγράφη στην Ιταλική Ομοσπονδία για τις Λαϊκές Παραδόσεις (F.I.T.P. – Italian Federation for Popular Traditions).

III – ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ζωγραφική, Γραφιστικό Σχέδιο και Φωτογραφία

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή δοκιμίου ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους που αφορά στην Ιστορία της Τέχνης η έκταση του οποίου/της οποίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 150 σελίδες. Πρέπει να υποβάλλουν μέχρι πέντε (5) πρωτότυπα έργα ζωγραφικής ή σχεδίου επί οποιουδήποτε θέματος σε διαστάσεις που δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 24 εκ. x 36 εκ.. Το ίδιο ισχύει για ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες, που μπορούν να υποβληθούν έχοντας έναν τίτλο, όπως και την ημερομηνία και τον τόπο όπου ελήφθησαν. Οι υποψήφιοι επίσης πρέπει να αποστείλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να οργανώσει μια έκθεση των έργων που υποβάλλονται. Όσοι διαγωνιστούν στην υποκατηγορία αυτή των Βραβείων καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπο έργο τέχνης που αφορά στην εικόνα (image) του Giuseppe Sciacca.

Μουσική

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν ένα δίσκο δείγμα (ντέμο) σε μορφή ακουστική ή οπτική (audio ή video), που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα (δημοσιευθέντα ή μη δημοσιευθέντα) μουσικά κομμάτια ή διασκευές (music tracks ή covers), μαζί με το καλλιτεχνικό βιογραφικό τους σημείωμα (όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα).

IV – ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Φρανσίσκο και Ιακίντα της Φατιμά “Francisco and Jacinta of Fatima”
«Το 1917 δύο παιδιά, ο Φρανσίσκο και η Ιακίντα Μάρτο “Francisco and Jacinta Marto» (7 and 8 ετών), μαζί με την μικρή τους εξαδέλφη Λούσι “Lucy”, ήταν μάρτυρες των εμφανίσεων της Παρθένου Μαρίας στην Φατιμά. Υπήρξαν μεσολαβητές ενός ισχυρού και υπερφυσικού μηνύματος που η Παρθένος Μαρία έστειλε σε όλη την ανθρωπότητα, σε όλους τους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να μετανοήσουν στρεφόμενοι στον Θεό και αναγνωρίζοντάς Τον μέσω της προσευχής και της θείας μετάληψης. Η υπερφυσική ισχύς του Ροζάριου της Παναγίας (σύστημα προσευχής της Καθολικής Εκκλησίας) και οι καρποί εξαγνισμού του πόνου αποκαλύφθηκαν σε αυτά ως το βασικό μονοπάτι που θα μπορούσε να φέρει την Ειρήνη στον κόσμο. Αυτοί οι νέοι βοσκοί, με την βοήθεια της Θείας Χάριτος, κατάφεραν με θαυματουργό τρόπο να ενσωματώσουν το ένδοξο καθήκον σε μια εσωτερική μεταλλαγή, ενώ ηρωικά και συγκινησιακά θυσίασαν τους εαυτούς τους ως απόδειξη της αγάπης τους για εμάς. Τώρα μας κοιτάνε εδώ κάτω από τον Παράδεισο όπου αναπαύονται ανάμεσα στην δόξα των ευλογημένων ψυχών, και μας προσκαλούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να πετύχουμε την αληθινή ευαγγελική Ειρήνη του Θεού ως δώρο, που απαιτεί από εμάς ολοκληρωτική υποταγή στην Θέλησή Του.”
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, μπορούν επίσης να αποσταλούν, μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (όλα τα έντυπα και υλικά πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα). Όλοι οι νέοι συμμετέχοντες που θα προταθούν από το Τμήμα Δικαιοσύνης για Ανηλίκους του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Juvenile Justice Department of the Ministry of the Justice) πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν και να αναφερθούν στο Πρωτόκολλο της Συμφωνίας και τον σχετιζόμενο Κανονισμό μεταξύ της Ένωσης “Uomo e Società” και του προαναφερόμενου Τμήματος. Αυτοί οι ανήλικοι που θα διαγωνιστούν σε αυτήν την υποκατηγορία των Βραβείων προσκαλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπο έργο τέχνης αναφορικά με την εικόνα (image) του Giuseppe Sciacca.

V – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

Λογοτεχνία
Οι υποψήφιοι πρέπει πάντοτε να υποβάλλουν σε δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα μια επιλογή ως τεσσάρων δημοσιευμένων ή αδημοσίευτων ιστοριών (tales), δεδομένου ότι αυτά έχουν συνταχθεί από το 1996 και μετά, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Ιστορίες δημοσιευμένες σε εθνικά ή διεθνή περιοδικά γίνονται επίσης δεκτές.
Κείμενα
Οι υποψήφιοι πρέπει πάντοτε να υποβάλλουν σε δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα μια επιλογή ως τεσσάρων δημοσιευμένων ή αδημοσίευτων κειμένων (essays), δεδομένου ότι αυτά έχουν συνταχθεί από το 1996 και μετά, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Κείμενα δημοσιευμένα σε εθνικά ή διεθνή περιοδικά γίνονται επίσης δεκτές.
Ποίηση
Μαρία Γρηγορία Τέρμινι “Maria Gregoria Termini”
«Η Μαρία Γρηγορία Τέρμινι “Maria Gregoria Termini ήταν μια δυνατή και χαρισματική γυναίκα, ένα αληθινά γενναιόδωρο και αλτρουιστικό πνεύμα, αλλά το πιο σημαντικό, ένα βαθιά θρησκευόμενο πρόσωπο σε κάθε τομέα της ζωής της. Η πολυτάλαντη προσωπικότητά της την οδήγησε να δημιουργήσει σε διάφορους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού. Η έκφραση του πόνου που χαρακτηρίζει την ποίησή της συνοδεύεται από την θρησκευτική της πίστη, εμπλουτίζοντας τα έργα της και τις συνθέσεις της και διαπνέοντάς τα με την ελπίδα για το μέλλον».
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν ως τρία αδημοσίευτα λυρικά ποιήματα όχι μεγαλύτερα από 60 στίχους το καθένα, ή έργα οιασδήποτε έκτασης που έχουν δημοσιευθεί μετά το 2000. Τυπωμένα κείμενα, τόμοι και βιογραφικά σημειώματα πρέπει να αποσταλούν σε δύο αντίγραφα στο Γραφείο του Προέδρου των Βραβείων.

VI – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οικονομία
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, μπορούν επίσης να αποσταλούν, μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (όλα τα έντυπα και υλικά πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα).
Έρευνα και ανάπτυξη
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους αναφορικά με ειδικά θέματα έρευνας και ανάπτυξης, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, μπορούν επίσης να αποσταλούν, μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (όλα τα έντυπα και υλικά πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα).

VII – ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Μάρκο Μπαλτσαρίνι του Λουσινιάνο “Marco Balzarini of Lusignano”
«Ο Καθηγητής Μάρκο Μπαλτσαρίνι, Κόμης του Lusignano, που είχε πρόωρο θάνατο την 22α Ιουλίου του 2000, αντιπροσώπευε έναν αληθινό παράγοντα της Καθολικής ευγενείας και, την ίδια στιγμή, έναν σπουδαίο, διεθνώς αναγνωρισμένο νομικό. Η τελευταία του ακαδημαϊκή θέση ήταν Καθηγητής του Ρωμαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Τεράμο, αφού είχε διδάξει στα Πανεπιστήμια της Μαδρίτης Complutense, στην Πάδοβα και στην Τεργέστη».
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μονογραφίας, μελέτης ή κάθε άλλου είδους κειμένου ή υλικού της επιλογής τους αναφορικά με Νομικές ή Ιστορικές Επιστήμες, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, μπορούν επίσης να αποσταλούν, μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (όλα τα έντυπα και υλικά πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα).

VΙII – ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας που βεβαιώνει τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν.

IX – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μαριαγκράτσια Μπαλντούτσι Ρόσι “Mariagrazia Balducci Rossi”
Η Μαριαγκράτσια Μπαλντούτσι Ρόσι “Mariagrazia Balducci Rossi” (25.12.1942-16.11.2000), Επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα πρότυπο, οδηγούμενη από το έντονο πνεύμα της αλληλεγγύης προς τους αδυνάμους, τους πτωχούς και όσους υπέφεραν, αφιέρωσε την ζωή της στον φιλανθρωπικό ακτιβισμό. Το μήνυμά της για πίστη, όπως το κοινωνικό της καθήκον, συνεχίζει μέσω των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος που φέρει το όνομά της.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλλουν δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα ενός άρθρου, μιας εργασίας, μιας μελέτης ή κάθε άλλου έργου της επιλογής τους που αφορά σε κοινωνική και / ή εθελοντική υπηρεσία, σε εθνικό και / ή διεθνές πεδίο, όπως και δύο υπογεγραμμένα έντυπα κείμενα του βιογραφικού τους σημειώματος. Πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες σε δίσκο ψηφιακής εγγραφής (dvd ή cd-rom), που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε έτη, μπορούν επίσης να αποσταλούν, μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (όλα τα έντυπα και υλικά πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα).

Κατηγορία «Ειδικά Βραβεία» – 2 υποκατηγορίες

1) ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το Βραβείο Πολιτισμού απονέμεται σε όλες εκείνες τις προσωπικότητες που έχουν θέσει ένα παράδειγμα-πρότυπο και έχουν ξεχωρίσει σε διάφορους τομείς της γνώσης, της κοινωνικής προόδου και της λειτουργίας των θεσμών.

2) ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τα Ειδική Βραβεία Κριτικής Επιτροπής απονέμονται σε όλες εκείνες τις προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει μέσω ενός συγκεκριμένου έργου ή δραστηριότητας.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε πολίτες της Ιταλίας ή κάθε άλλης χώρας που είναι κάτω από 35 ετών και που θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα έργα τους (στα Ιταλικά αν είναι γραπτά) στο Γραφείο του Προέδρου των Βραβείων (ταχυδρομική διεύθυνση του γραφείου ως παραλήπτη: Via dei Baglioni 19 – 00164 Ρώμη) όχι αργότερα από την 1η Οκτωβρίου 2015. Οι αιτούντες πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση (Συνημμένο Α με όλα τα αναγκαία δεδομένα (άλλως, θα αποκλειστούν από τον διαγωνισμό).

Για όλους τους διαγωνιζομένους η συμμετοχή στην κατηγορία Νέοι Ερευνητές απαιτεί χρηματική καταβολή (μέσω ταχυδρομικής ονομαστικής επιταγής υπέρ του Διεθνούς Βραβείου “Giuseppe Sciacca” ή μεταφορά σε τρεχούμενο τραπεζικό λογαριασμό του Διεθνούς Βραβείου “Giuseppe Sciacca” IBAN IT 58S01030036000000 63184522 – SWIFT/BIC PASCITMMAQU) του συμβολικού ποσού των 10,00 Ευρώ προκειμένου να καλυφθούν μερικώς τα έξοδα της Γραμματείας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν μόνον για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου, όπως και για φοιτητές Πανεπιστημίου, που θα επισυνάψουν πιστοποιητικό σπουδών, ή αντίστοιχη δήλωση (σύμφωνα με το Ιταλικό D.P.R. 445/2000).

Η αίτηση και τα υπό εξέταση έγγραφα (κείμενα, έγγραφα, dvd, cd-rom, κλπ.) πρέπει να επιδοθούν όχι αργότερα από την 1η Οκτωβρίου 2019 (ημερομηνία επί φακέλου ταχυδρομείου) στο Γραφείο του Προέδρου των Διεθνών Βραβείων Sciacca,άλλως οι υποψήφιοι θα αποκλειστούν από τον διαγωνισμό. Όλα τα έργα που υλοποιούνται για τον σκοπό των Βραβείων μπορούν να εμπνευστούν από την προσωπικότητα του Giuseppe Sciacca και της έξοχης ζωής του ως πρότυπο, ή να αναπαράγουν το σύμβολο των Βραβείων, την Καραβέλα (the Caravel, παλαιό ιστιοφόρο πλοίο).

Η βιογραφία του Giuseppe Sciacca, όπως και οι εικόνες και το σύμβολο των Βραβείων είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα: www.premiosciacca.it. Στην υποκατηγορία «Κουλτούρα Ειρήνης και Προστασία των Μειονοτήτων Φρανσίσκο και Ιακίντα της Φατιμά “Francisco and Jacinta of Fatima”», μία ή περισσότερες υποτροφίες προσφέρονται σε μαθητές που προτείνονται από το Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για τους όρους συμμετοχής αυτών των νέων παρακαλείσθε να λάβετε υπ’ όψιν και να αναφερθείτε στο Πρωτόκολλο της Συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης “Uomo e Società” και του προαναφερόμενου Τμήματος. Οι υποψήφιοι συνιστάται εντόνως να αποστείλουν τα έργα τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να διευκολύνουν την Κριτική Επιτροπή κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Ο νικητής της πρώτης θέσης της κάθε υποκατηγορίας θα λάβει δίπλωμα τιμής, αναμνηστικό βραβείο ή πλακέτα και μετάλλιο.

Αν η Κριτική Επιτροπή το θεωρήσει απαραίτητο, μπορούν να επιλέξουν τον δεύτερο και τον τρίτο νικητή σε κάθε υποκατηγορία που θα λάβουν μια περγαμηνή και ένα μετάλλιο μετά από την τελετή, ή αργότερα – κατόπιν σε ειδική συνάντηση – στο Γραφείο του Προέδρου. Η Κριτική Επιτροπή μπορεί επίσης να απονέμει διπλώματα και μετάλλια σε άλλους τελικούς συμμετέχοντες και έργα, και να προτείνει κάθε άλλο ενδιαφέρον έργο. Η Κριτική Επιτροπή μπορεί επίσης να δίδει προσοχή σε άλλα αξιόλογα έργα ή εκδότες. Οι νικητές θα ενημερώνονται από το Γραφείο του Προέδρου είτε μέσω ταχυδρομείου, τηλεομοιοτυπίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεφώνου.

Η τελετή των βραβεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα Aula Magna του Πανεπιστημίου (Pontificia Università Urbaniana) επί της οδού Urbano VIII, 16- Roma στην Πόλη του Βατικανό, ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής, όπως επίσης ενώπιον των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών. Προβλέπεται η παρουσία των Μ.Μ.Ε.

Η Προεδρία των Βραβείων θα ανακοινώσει, κατά την πιο σύντομη δυνατή ημερομηνία, τον τόπο και την ακριβή ημερομηνία, που είναι στην διαδικασία της λήψης απόφασης. Τόσο στα Βραβεία για Νέους όσο και στα Ειδικά Βραβεία, τα βραβεία πρέπει να παραλαμβάνονται από τους νικητές αυτοπροσώπως. Το Γραφείο του Προέδρου δεν θα αποστέλλει βραβείο δια ταχυδρομείου. Ουδέν βραβείο απονέμεται αν ο παραλήπτης είναι απών. Με την επιφύλαξη της συμφωνίας των ενδιαφερομένων μερών, το Γραφείο της Γενικής Γραμματείας διατηρεί το δικαίωμα να εκδίδει τα έργα στο μέλλον. Όλα τα δημοσιευθέντα και αδημοσίευτα έργα δεν θα επιστρέφονται και, άπαξ και καταλογογραφηθούν, παραμένουν ως ιδιοκτησία των Βραβείων. Με την συμμετοχή, κάθε συγγραφέας και δημιουργός είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο του έργου του/της και για τις υποχρεώσεις εκ δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας έναντι τρίτων μερών, και ρητώς εγκρίνουν την χρήση όλων των απεσταλμένων έργων. Συγγραφείς επιτυχημένων έργων στις εκάστοτε κατηγορίες/υποκατηγορίες και στα βραβεία συμφωνούν να μνημονεύουν/παραπέμπουν – σε μελλοντικές δημοσιεύσεις, προωθήσεις, εκθέσεις ή κάθε άλλη δημόσια προβολή των έργων τους – την συμμετοχή τους στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, όπως και την σχετική κατηγορία/υποκατηγορία και τα βραβεία που ελήφθησαν, περιλαμβάνοντας και την δημοσίευση του επίσημου λογοτύπου των Βραβείων, αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν με το Γραφείο Τύπου. Οι υποψήφιοι επιτρέπουν την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την Ιταλική Νομοθεσία (D. Lgs. 196/03 και τις ακόλουθες τροποποιήσεις). Ο κάτοχος και ελεγκτής των προσωπικών δεδομένων είναι ο Πρόεδρος των Βραβείων.

Όλες οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής είναι μη προσβαλλόμενες και αμετάκλητες.
Ο Πρόεδρος των Βραβείων
Σεβ. Καθηγητής Bruno Lima
Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
Καθηγητής Guido Rasi 

– ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ A –
Αίτηση

Προς τα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» 18η Έκδοση 2019
Γραφείο Προέδρου – Via dei Baglioni, 19 – 00164 – Ρώμη
Ταχυδρομική Διεύθυνση Γραφείου
Via Tor dè Schiavi, 50 b – 00172 – Ρώμη – Τηλ. (+39) 06.92594855 – Τηλεομ. (+39) 06.45423079
Θέμα: Προκήρυξη Διαγωνισμού 2019
Εγώ, ο υπογεγραμμένος * . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
( Επώνυμο και Όνομα )
Που γεννήθηκα στ *. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .την . . . . . . . . .
(Τόπος γέννησης) (Περιφέρεια) (ημέρα / μήνας / έτος)
Κάτοικος * . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Τ.Κ.* . . . . . . . .
Διεύθυνση *. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Αριθμός τηλεφώνου *. . . . . . . . . . Αριθμός κινητού τηλεφώνου *. . . . . . . . . . . . . . . .
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail) *. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Προσωρινή ταχυδρομική διεύθυνση αν διαφέρει από την μόνιμη διεύθυνση
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ακαδημαϊκός τίτλος *. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ο οποίος ελήφθη. . . . . . . . . . . . . . . την. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
του. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(Πανεπιστήμιο, Κολλέγιο, Πολυτεχνική Σχολή)
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Να συμμετάσχω στην κατηγορία Βραβεία για Νέους, στην υποκατηγορία/στις υποκατηγορίες που αναφέρεται/αναφέρονται στην Προκήρυξη του Διαγωνισμού*:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Τίτλος και σύντομη περιγραφή του έργου/των έργων *: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
ΔΗΛΩΝΩ
ότι διάβασα και έχω γνώση της Προκήρυξης του Διαγωνισμού των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca» 2013, and ότι συμφωνεί με αυτήν πλήρως. Για τον σκοπό αυτό, δηλώνω ότι κατενόησα πλήρως τους γενικούς κανόνες συμμετοχής. Συναινώ να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά μου δεδομένα και πληροφορίες σύμφωνα με τους νόμους D. Lgs. 196/03 και s.m.i
…………………………………,…………………….
(τόπος) (ημέρα/μήνας/έτος)
ΥΠΟΓΡΑΦΗ (πλήρης και αναγνώσιμη)

—————————————————-
(*) Όλα τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφείο Προέδρου
Via dei Baglioni 19
00164 – Ρώμη

Ταχυδρομική διεύθυνση γραφείου
Via Tor dè Schiavi, 50 / b
00172 – Ρώμη
Αριθμός τηλεφώνου (+39) 06.92594855 – Eλλάδας (+30) 6932 231414 Τηλεομοιοτυπία (+39) 06.45423079
Αριθμοί κινητού τηλεφώνου (+39) 3284490253 – (+39) 328.8115118
Διεύθυνση ηλ. ταχ.: segreteria@premiosciacca.it • segreteriagr@premiosciacca.it
www.premiosciacca.it

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close