Search

Ο πολιτιστικός εθελοντισμός του Γιώργου Τσούκαλη τιμήθηκε από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca στην Ρόδο

Στο πλαίσιο του εθελοντικού πολιτιστικού διημέρου «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός» που διοργανώθηκε στην Ρόδο στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του ιδιωτικού αστυνομικού, ερευνητή και συγγραφέα Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι Ιστορίας – Η επιστροφή των είκοσι θησαυρών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σιδέρη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κατάλυμα της Ισπανίας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην Παλιά Πόλη με ομιλητές τον Ροδίτη δημοσιογράφο Τέρη Χατζηιωάννου, τον κοινωνιολόγο – οικονομολόγο – συγγραφέα Νίκο Κωνσταντινίδη, τον ε.α. Αντιστράτηγο ΕΛ.ΑΣ, Γιώργο Τσεκούρα και την Αρχαιολόγο – Επικοινωνιολόγο, Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Bίκυ Μπαφατάκη.

Ο κοινωνιολόγος – οικονομολόγος – συγγραφέας Νίκος Κωνσταντινίδης, ο ε.α. Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Τσεκούρας, ο Γιώργος Τσούκαλης, η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Bίκυ Μπαφατάκη & Ο δημοσιογράφος Τέρης Χατζηιωάννου

Όλοι οι ομιλητές εκθείασαν το σπουδαίο εθελοντικό έργο του Γιώργου Τσούκαλη με σκοπό τον επαναπατρισμό χιλιάδων αρχαιοτήτων που πέφτουν στη λεία των αρχαιοκαπήλων. Επεσήμαναν ότι στο νησί της Ρόδου, ο Γιώργος Τσούκαλης επέστρεψε θησαυρούς αξίας 3.000.000 Ευρώ.

Γιώργος Τσούκαλης & Bίκυ Μπαφατάκη

Η Γενική Γραμματέας Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, εφόσον, τόνισε ότι το έργο του Γιώργου Τσούκαλη είναι έργο πολιτιστικής αφύπνισης με τεράστια εθνική σημασία, του ανακοίνωσε ότι τα μέλη των Βραβείων θα είναι αρωγοί στο έργο του.

Ο Γιώργος Τσούκαλης φανερά συγκινημένος από την παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση όπως του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ανέφερε ότι το βιβλίο του περικλείει τις προσπάθειες που κατέβαλε επί 20 χρόνια για τον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Διακρίνονται: Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα, η Συντονίστρια Ελλάδας Φωτεινή Βρύνα, η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Μαργαρίτα Τσούκλη και ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αριστοτέλης Παυλίδης

Η προσπάθειά του αποτελεί κομμάτι από το είναι του, και θεωρεί ότι είναι καθήκον του να προσφέρει στην πατρίδα του. Οι έρευνες του, που ήταν και είναι εθνικής σημασίας, του έδιναν ώθηση να συνεχίσει. Αναφέρθηκε σε σημαντικές υποθέσεις με κινηματογραφική πλοκή και εντυπωσιακό σασπένς με ρόλους και σκηνοθεσία.

Η Συντονίστρια Ελλάδας Φωτεινή Βρύνα απονέμει στον Γιώργο Τσούκαλη την τιμητική περγαμηνή

Έκανε μνεία στην υπόθεση της Ρόδου και τόνισε ότι πρέπει να παραδώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στις επόμενες γενιές…και ότι εάν ενωθούμε όλοι οι Έλληνες έχουμε την συνταγή της επιτυχίας.

Ο Υπ. Εξωστρέφειας, Πολιτικός Μηχανικός, Μιχάλης Αμοιρίδης απονέμει στον Γιώργο Τσούκαλη το γλυπτό της αλληλεγγύης

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε με εντυπωσιακό τρόπο η Υπ. Διεθνών Σχέσεων των G. Sciacca, Πολιτική Επιστήμων, Δώρα Αυγουλίδου και χαιρέτησαν εκ μέρους των Βραβείων ο Υπ. Δημοσίων Σχέσεων, Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αριστοτέλης Παυλίδης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ, Σάββας Διακοσταματίου, ο οποίος δώρισε ένα βιβλίο του Σ. Δοντά με τίτλο «Ρόδος» Εκατό Χρόνια Φωτογραφίας (1850 – 1950).

Την ασύνορη εθελοντική προσφορά του Γιώργου Τσούκαλη στον πολιτισμό και στη διατήρηση των αξιών του Ελληνικού πνεύματος επιβράβευσαν τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με την απονομή τιμητικής περγαμηνής εκ μέρους της Συντονίστριας Ελλάδας, Καθηγήτριας Φωτεινής Βρύνας.

Το γλυπτό με τον συμβολισμό της αλληλεγγύης του γλύπτη Άγγελου Παπαζιάν του απένειμε ο Υπ. Εξωστρέφειας, Πολιτικός Μηχανικός, Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο Γιώργος Τσούκαλης με την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα

Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα του παρέδωσε μια μεταξοτυπία ενός πίνακά της και ένα γλυπτό κεραμικό, το οποίο φιλοτέχνησε ειδικά για την εκδήλωση της βράβευσης.


Ο Αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής απονέμει εκ μέρους του συλλόγου ορεινού Φεστιβάλ Μουσικής τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Τσούκαλη

Ο Γιώργος Τσούκαλης παράλληλα τιμήθηκε από το σύλλογο Ηπειρωτών «Το Σούλι» με ειδική αναμνηστική πλακέτα καθώς επίσης και από το σύλλογο Ορεινού Φεστιβάλ Μουσικής με ειδική πλακέτα, την οποία του την παρέδωσε ο Αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής.

Φωτογραφικό υλικό

1.Μαργαρίτα & Γιώργος Τσούκαλης με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Δώρα Αυγουλίδου
2. Ο κοινωνιολόγος – οικονομολόγος – συγγραφέας Νίκος Κωνσταντινίδης, ο ε.α. Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Τσεκούρας, ο Γιώργος Τσούκαλης, η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Bίκυ Μπαφατάκη & Ο δημοσιογράφος Τέρης Χατζηιωάννου
3. Η Φωτεινή Βρύνα, η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα, Μίμης Πλέσσας & Γιώργος Τσούκαλης
4. Γιώργος Τσούκαλης, Βίκυ Μπαφατάκη & Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένοι σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρόδου
5. Γιάννης Σμαραγδής, ο ηθοποιός Burak Hakki & Γιώργος Τσούκαλης
6. Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την Τουρκία, Bahar Sapountzi, ο ηθοποιός Burak Hakki, η Υπ. Διεθνών Σχέσεων Δώρα Αυγουλίδου, Ο Γιώργος Τσούκαλης και ο Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Αντώνης Γιαννικουρής


Γραφείο Τύπου Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca
segreteriagr@premiosciacca.it & premiosciaccagr@gmail.com
www.premiosciacca.it

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close