Search

Τα γυάλινα καράβια της Χριστίνας Κωστοπούλου στα Giuseppe Sciacca

Η ζωγράφος Χριστίνα Κωστοπούλου γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η έμφυτη ανησυχία της, την ώθησε σε μια εσωτερική αναζήτηση μέσω της τέχνης. Οι σπουδές της στην σχολή MacAps Academy, στο fashion designer, της άνοιξαν μια μόνο πόρτα… προς το σχέδιο και το χρώμα. Ο επαναπατρισμός της μετά από είκοσι χρόνια, την βοήθησε να έρθει σε επαφή με την ιδιαιτερότητα του φωτός και του σχήματος της Ελλάδας, ανοίγοντάς της έναν ολοκαίνουργιο μαγικό δρόμο προς την “κατασκευαστική ζωγραφική” με μεγάλη επιτυχία. Δίδαξε αρκετά χρόνια ζωγραφική και χειροτεχνία στο Πρώτο Δημοτικό Λαυρίου. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια έλαβε μέρος σε αρκετές εκθέσεις με ντόπιους καλλιτέχνες αλλά και στη Αθήνα, όπου η εσωτερική της τεχνική εντυπωσίασε. Το καλοκαίρι του 2005 προσωπική της έκθεση φιλοξενήθηκε σε σκάφος εκθετήριο αγκυροβολημένο στην Σαντορίνη, με μεγάλη επιτυχία.

Σήμερα κουβαλώντας την αγάπη της θάλασσας, του ήλιου και της ιστορίας, με τα μοναχικά πινέλα και τις σκεβρωμένες τάβλες, σοφότερη από την δυσμορφία των καιρών και των γεγονότων, ζωγραφίζει και κατασκευάζει τέχνη, όπου υπάρχει διάθεση, από μαγαζιά που χρειάζονται καλαισθητική ανανέωση μέχρι καμβάδες που υπολογίζουν στην τέχνη για να αναγεννηθούν και να ζήσουν λάμποντας!

Για την επιλογή των καραβιών της ως τιμητικού, αναμνηστικού αντιδώρου σε όλους τους βραβευόμενους στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca”, δήλωσε: «Ήταν μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα για ένα τέτοιο ευγενή σκοπό με τα «Giuseppe Sciacca». Ζωγράφισα τα καράβια μου πάνω σε γυαλί απεικονίζοντας την προσπάθεια ανθρώπων της ελπίδας.

Μακάρι ν’ αρμενίζουν με ανοιχτά πανιά σε άξιες θάλασσες για πολλά χρόνια και να πιάνουν λιμάνια θύμησης και αγάπης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους των Giuseppe Sciacca που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτήν την εκδήλωση και μου έδωσαν την ξεχωριστή χαρά, μέσω της μικρής μου προσφοράς, να είμαι μέλος στην μεγάλη τους οικογένεια».

Επιμέλεια: Αντώνης – Μάριος Παπαγιώτης 
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close