Search

Mηνύματα ενός παιδιού πριν από τη γέννησή του

Από την Παγκόσμια Οργάνωση Προγεννητικής Αγωγής (ΟΜΑΕΡ). Στη μητέρα μου: – Εσύ που με φέρνεις μέσα σου: μαμά, ξέρω ότι, αισθάνεσαι την παρουσία μου και τις ανάγκες μου. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν τη δική σου διαίσθηση: ότι είμαι ήδη μια ύπραξη δεκτική, ευαίσθητη που όλο και περισσότερο ανταποκρίνομαι στον έξω κόσμο επειδή κάθε κύτταρό μου μαθαίνει την ίδια στιγμή που σχηματίζεται.Είσαι για μένα μια βασική παιδαγωγός και η παιδαγωγική σου είναι ο τρόπος της ζωής σου και της επικοινωνίας σου μαζί μου.

Το αίμα σου μου μεταφέρει τα υλικά, με τα οποία χτίζω το σώμα μου.

Σε ευχαριστώ που απομακρύνεις οινόπνευμα, καπνό και άλλες τοξικές ουσίες και που επιλέγεις τροφές υγιείς και ζωντανές (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ψάρια, που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά).

Σε ευχαριστώ που οξυγονώνεις το αίμα σου αναπνέοντας βαθειά. Όσο περισσότερο το αίμα σου, είναι καθαρό και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες τόσο στερεότερα θα είναι τα θεμέλια της μελλοντικής μου υγείας.

Τα αισθητήρια όργανά μου χτίζονται σύμφωνα με το δικό τους φυσικό πρόγραμμα, εκλεπτύνουν όμως τη λειτουργία τους με τα ερεθίσματα που δέχονται μέσα από σένα. Όλα τα καταγράφω μέσα μου και τα απομνημονεύω. Όταν τραγουδάς, όταν ακούς ωραία μουσική αρμονική και εποικοδομητική, όταν θαυμάζεις έργα τέχνης ή υπέροχα τοπία, όταν εσύ χαίρεσαι και θαυμάζεις τα χρώματα και το φως και τρέφεσαι μ’ αυτά, με ευαισθητοποιείς στην Ομορφιά, την Αισθητική για όλη μου τη ζωή!

Το καθετί που ζεις με το συναίσθημά σου, εγώ το ζω μαζί σου, λόγω της συμπάθειας που μας ενώνει και των ορμονών σου που διαπερνούν τον πλακούντα μου.

Σ’ ευχαριστώ που αποφεύγεις τις έντονες και ανώφελες συγκινήσεις (θεάματα, τηλεόραση) και που με παρηγορείς, μιλώντας μου όταν η ζωή σου φέρνει δυσκολίες (αρρώστιες, πένθος, προβλήματα…) και προπαντός σ’ευχαριστώ που αναζητάς πάντα ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους, και μας δίνει ευεξία, χαρά και ειρήνη σ’ εσένα κι εμένα. Έτσι θα έχω πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στους άλλους, στη ζωή!

Αν ζεις δύσκολες στιγμές, παρηγορήσου με τη σκέψη ότι εγώ είμαι εδώ παρών, παρούσα με όλες μου τις ζωτικές δυνάμεις, με την αγάπη μου, τις ελπίδες μου! Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη σου, το χάδι σου, τα λόγια σου! Κι εγώ σ’αγαπώ!

Σ’ ευχαριστώ που χρησιμοποιείς την δημιουργική δύναμη της φαντασίας σου για να με φαντάζεσαι όπως αργότερα θα είμαι: με υγεία, ισορροπία, ελεύθερος-η, δημιουργικός-ή με εξυπνάδα, καλωσύνη, και δυναμισμό. Αυτές οι δυναμικές, κατευθυντήριες γραμμές θα με βοηθήσουν να δομήσω τον εαυτό μου θετικά.

Στον Πατέρα μου: -Εσύ που έχεις δώσει το μισό του γενετικού μου κεφαλαίου, χάρις σ’ ένα σπερματοζωάριο εμποτισμένο με τις ανδρικές ιδιότητες που έχεις αναπτύξει, ακούω τη φωνή σου, γεμάτη αγάπη, περιμένω το χάδι σου πάνω από την κοιλιά, το αισθάνομαι…

Σ’ ευχαριστώ που απέφυγες οινόπνευμα και καπνό τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη σύλληψή μου… Σ’ ευχαριστώ που, μαζί με τη μαμά, μου μεταδίδετε την αγάπη σας και συναισθηματική ασφάλεια. Έτσι αισθάνομαι από σας αναγνώριση, αγάπη, … αισθάνομαι ότι με περιμένετε… και εγώ αναπτύσσομαι αρμονικά, μες στη γαλήνη.

Στη μητέρα μου και στον πατέρα μου:

-Σας ευχαριστώ που προετοιμασθήκατε για την… σύλληψη μου και που την ζήσατε, μέσα σε μια ατμόσφαιρα βαθειάς αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Το πρώτο ζυγωτό μου κύτταρο κατέγραψε μέσα του αυτά τα συναισθήματα, και αυτά μεταδόθηκαν σε όλα τα κύτταρά μου, από τον πρώτο σχηματισμό τους.

-Σας ευχαριστώ που προετοιμάζετε τη γέννησή μου διαλέγοντας ένα μέρος, όπου θα μας υποδεχθούν με ζεστασιά, με σεβασμό του στενού οικογενειακού μας δεσμού…

Σ’ όλη την κοινωνία

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος, που η επιστήμη επιβεβαιώνει, να φθάσει σε όλους τους μελλοντικούς γονείς, σε όλους τους νέους και τις νέες, ήδη από το σχολείο, να φθάσει στους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες που ενδιαφέρονται για μια βασική πρόληψη (που επιπλέον δεν στοιχίζει τίποτε ή σχεδόν τίποτε).

Έτσι θα γεννηθούν γενεές ανθρώπων υγιών, ισορροπημένων και δημιουργικών, που θα έχουν εγγράψει στα κύτταρά τους την ικανότητα αγάπης, συνεργασίας, εξεύρεσης δικαίων λύσεων σε κάθε σύγκρουση,

σε όλα τα προβλήματα και που θα οργανώσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο, όπου θα επικρατήσει επιτέλους η Ειρήνη!

Εσύ που δέχεσαι αυτό το μήνυμα, όποιος και αν είσαι, διάδωσέ το!

από την Παγόσμια Οργάνωση Προγεννητικής Αγωγής (ΟΜΑΕΡ)

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close