Search

Η Google τιμά με doodle την πρώτη γυναίκα γιατρό στην Ινδία!

Στη Anandi Gopal Joshi ήταν αφιερωμένο το τελευταίο doodle της Google με αφορμή τα 153 χρόνια από τη γέννηση της Ινδικής καταγωγής γιατρού, η οποία πιστεύεται ότι είναι η πρώτη Ινδή γυναίκα που πάτησε σε Αμερικανικό έδαφος.

Η Anandi Gopal Joshi, ήταν η πρώτη γυναίκα Ινδικής καταγωγής που αποφοίτησε με πτυχίο Ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Anandi παντρεύτηκε στην ηλικία των εννέα ετών, όπως ήταν το έθιμο στην Ινδία του 19ου αιώνα, και έγινε μητέρα στην ηλικία των 14 ετών. Δυστυχώς το παιδί της πέθανε μέσα σε 10 ημέρες λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης και αυτό το τραγικό γεγονός αποδείχθηκε κομβικό σημείο στη ζωή της καθώς την ενέπνευσε να γίνει γιατρός. Ο σύζυγός της Gopalrao την υποστήριξε και την ενθάρρυνε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και το ενδιαφέρον της για την ιατρική.

Έτσι, στα δεκαέξι της, παρότι δεν ήταν καλά στην υγεία της, αλλά αποφασισμένη να πετύχει, η Anandi έβαλε πλώρη για την Αμερική και παρά τις αντίξοες συνθήκες με την υγεία της, στις 11 Μαρτίου 1885 αποφοίτησε από το Drexel University College of Medicine παίρνοντας το Πτυχίο στην Ιατρική. Στην αποφοίτησή της, η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, Βικτώρια, της έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα.

Στα τέλη του 1886, η Anandi επέστρεψε στην Ινδία με όνειρα να ανοίξει ένα Κολέγιο Ιατρικής για γυναίκες το οποίο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει, καθώς το επόμενο έτος (26 Φεβρουαρίου 1887) και λίγο πριν κλείσει τα 22 της χρόνια πέθανε από φυματίωση. Στην είδηση του θανάτου της θρηνούσε όλη η Ινδία.

Το doodle της Google δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Kashmira Sarode, ο οποίος φαντάστηκε την Anandi, να παίρνει το πτυχίο της..

Επιμέλεια: Τζιώρτζια Νικολάου 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close