Search

Ο 21χρονος Πέτρος Καμινιώτης που ντύνει τα Playmobil με παραδοσιακές φορεσιές!

Με λίγο χαρτί, μαρκαδοράκια, κόλα και υφάσματα ντύνει τα παιδικά παιχνίδια με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, μικρογραφίες των αυθεντικών. Oι φιγούρες που φτιάχνει ο Πέτρος Καμινιώτης είναι πραγματικά μοναδικές!

Ο Πέτρος σπουδάζει Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, από μικρός έπαιζε με Playmobil, και λόγω της αγάπης του για τους παραδοσιακούς χορούς, μιας και συμμετέχει σε χορευτικούς συλλόγους, τα έντυνε με αυτοσχέδιες στολές και τα έστηνε έτσι ώστε να είναι έτοιμα να χορέψουν!

«Όταν χορεύεις σε ένα σύλλογο, συνήθως σου βάζουν και φοράς μια “γενική” φορεσιά της ευρύτερης περιοχής του χορού που χορεύεις. Μετά, αν θέλεις να ψαχτείς μόνος σου, ανακαλύπτεις τη μαγεία που έχει η φορεσιά της κάθε περιοχής … Μου αρέσει η ιδέα ότι όλα είχαν τον λόγο τους, δεν ήταν τυχαίο το άσπρο μαντίλι ή το μαύρο – αλλιώς φορούσαν τα κοσμήματα οι παντρεμένες κι αλλιώς οι ανύπαντρες ας πούμε. Δεν είναι όπως τώρα, που μπαίνεις σε ένα μαγαζί και αγοράζεις την ίδια μπλούζα».

Πριν από μερικούς μήνες, το διεθνές ανδρικό περιοδικό GQ συμπεριέλαβε το προφίλ του στο Instagram πρώτο στην κατηγορία Τέχνη, ανάμεσα στα 50 προφίλ από όλο τον κόσμο που πρέπει κανείς να ακολουθήσει.

Όμορφες Σαρακατσάνες, λιλιπούτειες Καραγκούνες, Ναουσιώτικες φορεσιές, που εύκολα θα μπορούσαν να σταθούν σε ένα λαογραφικό μουσείο!

Πηγή: paratiritis-news.gr, e-daily.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close