Search

Ο Μεσογειακός κυκλώνας “κλείνει” όλα τα σχολεία σε Αττική, Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο αύριο λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Αττική, με απόφαση της περιφέρειας Αττικής, λόγω έντονης κακοκαιρίας.

Η επίσημη ανακοίνωση

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Σημειώνεται επίσης, ότι για την λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι δήμοι.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία καθώς και τα σχολεία στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Οι μεσογειακοί κυκλώνες

Oνομάζονται συχνά Medicanes, από τις λέξεις Mediterranean και hurricanes και κάνουν την εμφάνισή τους 1,5 φορά το έτος. Στην Ελλάδα σπανίζουν, αν και το 2018 είναι η τρίτη χρονιά που θα εμφανιστεί μετά το 2017 (στο πλαίσιο του φαινομένου «Ζήνων» τον Νοέμβριο πέρυσι) και το 2016 (30-31 Οκτωβρίου 2016). Η προηγούμενη χρονιά που μας επισκέφθηκε κυκλώνας ήταν το 1995.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ανδρεάδης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close