Search

Εντυπωσιακές φωτογραφίες στην πρώτη υποθαλάσσια έκθεση ζωγραφικής στην Αμοργό

Η πρώτη υποθαλάσσια έκθεση ζωγραφικής (underwater gallery) στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στο νησί της Αμοργού, την περίοδο 19-22 Σεπτεμβρίου 2018. Ο δύτης και φωτογράφος Στέφανος Κόντος, την περίοδο 2013-2018 φωτογράφισε δεκάδες υποθαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο Πέλαγος, αποτυπώνοντας σε τρεις συλλογές, τις ομορφιές του βυθού της θάλασσας, σε μια έκθεση ζωγραφικής που έλαβε χώρα στο εσωτερικό ενός σπηλαίου, σε βάθος 7-17 μέτρων.

Ο Στέφανος Κόντος είναι ένας ελεύθερος δύτης, ο οποίος απαθανάτισε τις μαγικές εικόνες του βυθού της θάλασσας με την τεχνική της μιας ανάσας (single breath), χωρίς αναπνευστήρα. Η τοποθέτηση και εγκατάσταση των έργων τέχνης στο υποθαλάσσιο σπήλαιο έγινε με την ίδια τεχνική, ενώ για το φωτισμό χρησιμοποιήθηκαν ειδικά φωτιστικά σώματα υψηλής έντασης.

Η είσοδος της έκθεσης ήταν ελεύθερη για το κοινό. Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων ήταν εντυπωσιακή, καθώς επαγγελματίες δύτες και μη, έδωσαν τον παρόν σε αυτή την πρωτοφανή έκθεση. Για τους ερασιτέχνες δύτες υπήρχε η δυνατότητα μαθήματος και συνοδείας. Ακόμη, την έκθεση επισκέφθηκαν και αθλητές του Authentic Big Blue, του διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αμοργό.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή μέρα υπήρξε αυτή της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε νυχτερινή κατάδυση στο σπήλαιο του Αγίου Παύλου.

Σε δηλώσεις του ο Κύριος Κόντος ανέφερε πως πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της έκθεσης. Ο ίδιος πρόσθεσε, πως είναι ευτυχής που ο κόσμος τον τίμησε με την παρουσία του, τονίζοντας ότι μέσα από την έκθεση αυτή ήθελε να εκφράσει την αγάπη του για την θάλασσα και τις καταδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close