Search

Παρμενίων 2018

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων 2018.

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, με τις σειρήνες αεροπορικής επιθέσεως να ηχούν για ένα συνεχόμενο λεπτό. Στις 11.05 θα υπάρχει σήμα λήξης του συναγερμού όπου θα έχει διάρκεια πάλι ενός λεπτού.

Η έναρξη του συναγερμού θα έχει αυξομειούμενη ένταση, ενώ η λήξη θα χαρακτηρίζεται από σταθερή ένταση ήχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

Η εξέταση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, από τις διεθνείς εξελίξεις, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητάς τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

Η άσκηση Παρμενίων 2018, όπως και κάθε χρόνο αποτελεί την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των τριών Γενικών Επιτελείων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας), η οποία διεξάγεται από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close