Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης είναι γεγονός. Βρίσκεται στη Νορβηγία και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει 7.000 καλεσμένους.
Είναι σχεδιασμένο από την νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta και ονομάζεται «Under», που στα νορβηγικά σημαίνει θαύμα.
“Η γοητεία είναι ακριβώς αυτή η μετάβαση, που ενώ είσαι πάνω από το νερό φτάνεις κάτω από τη θάλασσα, καθώς διασχίζεις το κτίριο. Το μεγάλο παράθυρο δείχνει το υποθαλάσσιο περιβάλλον όχι όπως ένα ενυδρείο, αλλά την πραγματική εικόνα”, δήλωσε ο ιδρυτής της Snoehetta, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν.
Μπαίνοντας στο κτήριο, αντικρίζει κανείς το θαύμα της αρχιτεκτονικής, με ξύλινη οροφή και σκάλες που οδηγούν στην τραπεζαρία, όπου 40 καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους με θέα το βυθό της θάλασσας.
Η κατασκευή του “Under”, είναι αρκετά ισχυρή και μπορεί να αντέξει ακόμη και τις πιο έντονες καιρικές συνθήκες.
Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται περίπου στα 380 ευρώ και το μενού περιέχει 18 πιάτα
Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ