Αλέκα Μπαφατάκη – Παπαϊωακείμ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, από τα 8 έως τα 18

Το βιβλίο της Αλέκας Μπαφατάκη – Παπαϊωακείμ από τις εκδόσεις KAPPA BOOKS πραγματεύεται το συγκλονιτικό θέμα της παιδικής κακοποίησης . “Αυτός που κακοποιεί δεν αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ανθρώπινα όντα…

Συγκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου της ψυχολόγου Δήμητρας Κολώνια «Μάνα χωρίς παιδί… ακόμα» στη Νέα Σμύρνη

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην Νέα Σμύρνη η παρουσίαση του βιβλίου «Μάνα χωρίς παιδί… ακόμα» της Δημητρας Κολώνια, Κλινικής και…

Απαγωγές παιδιών από την κατεχόμενη Πολωνία από τους Γερμανούς των SS

Το ναζιστικό καθεστώς απήγαγε εκατοντάδες Πολωνά παιδιά για να τα μεγαλώσει ως γιους και κόρες του Τρίτου Ράιχ. Του Brent Douglas Dyck Το καλοκαίρι του 1943, η Malgorzata Twardecki, μια…

Ο Μουσολίνι στο κόκκινο φως, η σεξουαλική ζωή του Ντούτσε αποκαλύπτεται: “Ήταν βίαιος και ακόρεστος” σύμφωνα με το βιβίο του Άγγλου ιστορικού R.J.B. Bosworth

Θέλω να είμαι βίαιος μαζί σου”. Και στη συνέχεια: “Είμαι ένα άγριο ζώο”. Ένας ανέκδοτος Μπενίτο Μουσολίνι αναδύεται από τις σελίδες του “Claretta: Mussolini’s Last Lover”, ένα είδος βιογραφίας στο…

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Έφτασα 100 χρόνων για να βεβαιωθώ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι στη Βεργίνα

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα παραχώρησε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ όπου υποστήριξε για μία ακόμη φορά τον ισχυρισμό της ότι στον ασύλητο τάφο της Βεργίνας βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι…

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: Η θεωρία της για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βεργίνα που αμφισβητεί τον Μανόλη Ανδρόνικο

Ποια είναι τα επιχειρήματά της και γιατί έρχονται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες ιστορικές και αρχαιολογικές πηγές Με μια θεωρία την οποία έχει διατυπώσει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν,…

Οι Neanderthals κυνηγούσαν -και σέβονταν- τα λιοντάρια των σπηλαίων

Μελέτη παρέχει την αρχαιότερη άμεση απόδειξη ότι τα αρχαία ξαδέρφια μας σκότωναν τις μεγάλες γάτες, ίσως όχι μόνο για το κρέας τους Την ημέρα της θανάτωσής του, το λιοντάρι των…

Αλαβάστρινο ανάγλυφο από το παλάτι του Nimrud

Το μεγαλοπρεπές ανάγλυφο που απεικονίζει τον βασιλιά Ashurnasirpal II, το οποίο τώρα βρίσκεται στις αίθουσες του Λούβρου, αποτελεί μια συναρπαστική ματιά στο μεγαλείο της αρχαίας ασσυριακής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Αρχικά…

Βαβυλωνιακή πινακίδα

Φωλιασμένη στις σεβαστές αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, μια ταπεινή πήλινη πινακίδα που χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια και κρύβει μια αξιοσημείωτη ιστορία δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Αυτό το αρχαίο τεχνούργημα, χαραγμένο…

Η ζωφόρος του Παρθενώνα

Η γλυπτή μαρμάρινη απεικόνιση των Μεγάλων Παναθηναίων αποτελεί μαρτυρία του καλλιτεχνικού μεγαλείου της αρχαίας Ελλάδας. Αρχικά φιλοτεχνημένο για να κοσμεί το ανώτερο τμήμα του εσωτερικού θαλάμου του Παρθενώνα, αυτό το…

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close