Search

Συγκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου της ψυχολόγου Δήμητρας Κολώνια «Μάνα χωρίς παιδί… ακόμα» στη Νέα Σμύρνη

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην Νέα Σμύρνη η παρουσίαση του βιβλίου «Μάνα χωρίς παιδί… ακόμα» της Δημητρας Κολώνια, Κλινικής και Δικαστικής Ψυχολόγου.

Το βιβλίο της με γλαφυρότητα μυθιστορηματική, επιστημονικό λόγο και ψυχολογική διείσδυση αναλύει στο βιβλίο της το ζήτημα της υπογονιμότητας και της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Πρόκειται για βιωματική αφήγηση με άμεσο τρόπο της ίδιας της συγγραφέως που η συγγραφή της έγινε πριν 20 χρόνια, σε μια εποχή που το θέμα της υπογονιμότητα δεν ήταν ευρέως γνωστό και ήταν ταμπού.

Ωστόσο τα συναισθήατα, οι φοβίες, ο πόνος και οι διαδικασίες παραμένουν σχεδόν ίδια και σήμερα. Αναφέρεται σε όλη την διαδικασία που περνάει μια γυναίκα, ένας άντρας, ένα ζευγάρι από το πρώτο λεπτό της ανακοίνωσης του”δεν μπορείτε να κάνετε παιδι με τον γνωστό φυσικό τροπο”. Η συγγραφέας αναφέρεται σε προσωπικά συναισθηματικά, σεξουαλικά, οικονομικά ,κοινωνικά δεδομένα, αλλά και στις προκλήσεις και στα διλήμματα που αντιμετώπισε.  

Στο βιβλίο της υπάρχει συμπερίληψη προσωπικών βιωματικών ιστοριών άλλων γυναικών και δυο ανδρών. 

Η παρουσίαση του βιβλίου αποτέλεσε μια γροθιά στο στομάχι και οι ομιλητές αξιότιμοι γιατροί και πανεπιστημιακοί έδωσαν τα φώτα τους πλαισιώνοντας την εκδήλωση με γνώση, ευαισθησία και συναίσθημα. 

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν: Η Δρ. Επικοινωνίας και Research Fellow Βιοηθικής ΕΚΠΑ, ο ιατρός, μαιευτήρας – γυναικολόγος ΜΙΥΑ ΙΑΣΩ, Γιάννης Νικολιδάκης, η ιατρός ενδοκρινολόγος Τζιοβάνα Spina, η Οικονομολόγος – Πτ. Φυσικών Επιστημών, Ιδρύτρια του mitrotita.gr, η Ψυχολόγος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Εκπρόσωπος και Πρεσβευτής Θετικής Ψυχολογίας Άννυ Μπενέτου, και οι κυρίες Κατερίνα Χατζημιχαλόγλου και Αθηνά Βεργή Νέλλου, γυναίκες με βιωματική εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close