Search

Κρυμμένοι θησαυροί στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Ένα αντικείμενο φαινομενικά άχρηστο για εμάς μπορεί να γίνει χρήσιμο αυτόματα για κάποιον άλλο. Τα βιβλία που πετιούνται στους κάδους μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για συνανθρώπους μας που δεν έχουν στέγη και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στην οδό Πειραιώς 132, δίπλα από το Μουσείο Μπενάκη βρίσκεται ένας χώρος με σειρές των βιβλίων που είναι απόλυτα τακτοποιημένες και καθαρές. Ποίηση, εκδόσεις οίκων που δεν υπάρχουν πια, λεξικά και εγκυκλοπαίδειες, βιβλία καινούργια σχεδόν και παλαιά, παιδικοί τίτλοι, μερικά σπάνια που δε βρίσκονται πια σε βιβλιοπωλεία είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχει κανείς.

Ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης έχει αναλάβει τη διαχείρηση του παλαιοβιβλιοπωλείου. Η ιστορία της γέννησης του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων ξεκινά από την δύσκολη στιγμή της ζωής του, όταν ο 68χρονος εργαζόμενος σε εκδοτικό οίκο, βρέθηκε χωρίς δουλειά και μη έχοντας συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη. Έτσι, βρέθηκε και χωρίς σπίτι. Ένα φιλικό του πρόσωπο του παραχώρησε προσωρινή στέγη στα Πατήσια. Τότε άρχισε να σκέφτεται τι μπορεί να κάνει ώστε να μην βρεθεί ποτέ ξανά σε τόσο δύσκολη θέση. Γι’ αυτό του ήρθε η ιδέα του παλαιοπωλείου, μιας και ήδη έβγαζε λίγα χρήματα ψάχνοντας στους κάδους για βιβλία, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε στο Μοναστηράκι. 

Μαζί με δύο φίλους του, με το ίδιο πρόβλημα εργασίας και στέγης, έστησε το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο εκτός από βιβλία έχει και ένα σωρό μικροπράγματα με ενδιαφέρον. Ζητά να του χαρίσουμε όχι μόνο βιβλία αλλά και άλλα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια (ρούχα και αντικείμενα), ώστε να αγαπηθούν ξανά από την αρχή, στηρίζοντας παράλληλα τρεις θέσεις εργασίας. Το παλαιοβιβλιοπωλείο λειτουργεί καθημερινά από 9 το πρωί έως 4 το απόγευμα με πολύ χαμηλές τιμές.

Πληροφορίες: Παλαιοπωλείο των Αστέγων, Πειραιώς 132, καθημερινά 9 – 4

Επικοινωνία: booksleonis@yahoo.gr, τηλ. 6977.239766

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close