Search

Χρυσηίδα Δημουλίδου: Ο ανελέητος αισχρός πόλεμος των Βρετανικών ΜΜΕ

Δεν θα ήθελα να βρίσκουμε στην θέση της Μέγκαν ούτε γι αστεία. Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν τα βρετανικά ΜΜΕ να έχουν χτυπήσει με τέτοιο μένος και κυρίως άδικα ένα βασιλικό μέλος. Το αντίθετο απέκρυπταν χάριν του θεσμού, σκάνδαλα μεγατόνων όπως την διπλή ζωή του Καρόλου που επίσημα είχε σύζυγο και ανεπίσημα ερωμένη, τα ίδια έκανε και ο πατέρας του που μόνο πιστός δεν ήταν στην Ελισάβετ, τον έκφυλο για βασιλικό μέλος βίο της αποθανούσης πλέον πριγκίπισσας Μαργαρίτας, τα ερωτικά σκάνδαλα μελών της οικογένειας, τα γυμνά της Κάθριν γυναίκας του Ουίλιαμ όταν την αποθανάτισαν να κάνει ηλιοθεραπεία σε βεράντα σχεδόν ολόγυμνη, οι περίεργες φήμες για σκοτεινές σεξουαλικές πλευρές του πρίγκηπα Άντριου και άλλα πολλά. Και τα έβαλαν σύσσωμοι με μια γυναίκα που τόλμησε να πει όχι στην δύναμη τους.

Ο Βρετανικός Τύπος εξαπέλυσε ανελέητη επίθεση από την στιγμή που αντιλήφθηκε πως η Μέγκαν δεν είναι διατεθειμένη να σκύψει το κεφάλι της και να τους κάνει τα χατίρια χαμογελώντας και παριστάνοντας την ευτυχισμένη για την καλή της τύχη κι εκείνοι να ξεπουλούν τις φυλλάδες τους. Αν δεν το έχετε καταλάβει, καλό είναι να γνωρίζετε πως η Βασιλική οικογένεια και όλα τα μέλη της, είναι ένας θεσμός του οποίου είναι υπάλληλοι. Ακριβοπληρωμένοι μεν, υπάλληλοι δε. Αυτό σημαίνει πως εργάζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας σχεδόν καθημερινά, φορτωμένο πρόγραμμα με καθήκοντα, όπου μέσω των εμφανίσεων τους, προβάλλεται η Βρετανία ως δύναμη με στέμμα και υπογραφή. Οι καιροί που βασιλέας σήμαινε απόλυτος μονάρχης, δεν υφίσταται.

Οι εποχές άλλαξαν και εκείνος που κάνει το κουμάντο, είναι ο λαός που κατευθύνεται απο τα ΜΜΕ. Η βασιλική υπεροχή, είναι μια εικόνα που πουλάει και μάλιστα πολύ καθότι προκαλεί δέος, έχει γκλαμουριά, εξάπτει την περιέργεια. Και για να διατηρηθούν όλα αυτά, πρέπει να υπακούει σε κανόνες που ορίζει το Βρετανικο κοινοβούλιο, ο λαός και φυσικά τα ΜΜΕ που όποιος κάνει το λάθος και τα βάλει μαζί τους, όση δύναμη και να έχει, μπορούν να τον καταστρέψουν. Βλέπετε η δύναμη των ΜΜΕ και των ανθρώπων που κάνουν το κουμάντο στον πλανήτη, στηρίζεται πάνω στην άγνοια του συντριπτικά μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων παγκοσμίως που λειτουργούν ως πρόβατα πηγαίνοντας εκεί που τους κατευθύνουν και ουχί στην μειονότητα των σκεπτόμενων που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα ότι τους λένε. Και έτσι και γίνεις στόχος είσαι ξοφλημένος κι αν γίνεις ήρωας, θα είναι κατόπιν εορτής. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Η Μέγκαν δεν γνώριζε ακριβώς τι σήμαινε βασιλική οικογένεια όταν δέχτηκε να γίνει μέλος της. Αν το γνώριζε θα είχε αρνηθεί αυτόν τον γάμο ή θα χειριζόταν το θέμα διαφορετικά. Ύστερα κολακεύτηκε. Για εκείνη όπως και στους μη διαβασμένους βασιλική οικογένεια σήμαινε αίγλη, μεγαλείο και πάνω από όλα υψίστη τιμή. Έμοιαζε με Σταχτοπούτα που μπορεί να μη σκάλιζε στάχτες και να καλοπέρναγε γυρίζοντας ταινίες, όμως όπως και να το κάνουμε, στέμμα είναι αυτό. Από την άλλη, ήταν τόσο ερωτευμένη και μαγεμένη απο το παραμύθι που την ενδιέφερε να βρίσκεται μόνο στο πλευρό του άνδρα που αγαπά. Δεν είδε τις ενδείξεις, τα υπονοούμενα, τα στραβά χαμόγελα. Ήλπιζε πως όλοι θα την αποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες, πως θα κάνει ένα ευτυχισμένο γάμο και οικογένεια, πως ναι, θα έχει μεν υποχρεώσεις ως πριγκίπισσα αλλά δεν θα ορίζεται όλη της η ζωή από αυτές και βρέξει χιονίσει, με πυρετό ή όχι, με κέφια ή ακεφιές, θα πρέπει να παρίσταται και να χαμογελά σε επίσημες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που δεν την εξέφραζαν και, πιθανόν να έβρισκε γελοίες. Δυστυχώς το πρωτόκολλο κάποιες φορές είναι γελοίο, ειδικά σε εποχές όπου η ελευθερία λόγου και κινήσεων με την βοήθεια της τεχνολογίας και ενημέρωσης έχει τον πρώτο ρόλο.

Όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει, ήταν ήδη έγκυος. Ως μέλλουσα μητέρα και παίρνοντας πολύ υπεύθυνα τον ρόλο της, αντιλήφθηκε πως το παιδί της, δεν θα ανήκε στην ίδια αλλά στον Βρετανικό λαό και στα ΜΜΕ. Ως άνθρωπος με Αμερικάνικη ανατροφή που αντιπροσωπεύει την ελευθερία έκφρασης λόγου και δημοκρατίας, άρχισε να γίνεται αρνητική προς οποιονδήποτε ήθελε να κάνει το κουμάντο στην οικογένειά της. Η Μέγκαν ήθελε η οικογένεια να είναι δική της, όχι της Βρετανίας. Πιθανόν ως τότε, πέρα απο τα βασικά, να μη γνώριζε πολλές λεπτομέρειες για την μητέρα του άνδρα της την αδικοχαμένη Νταϊάνα που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι. Όταν όμως έψαξε λίγο περισσότερο να συνειδητοποίησε πως όταν εκείνη σήκωσε το κεφάλι, το πλήρωσε πολύ ακριβά. Και ίσως να μην ήταν το ανελέητο κυνηγό που οδήγησε στο θάνατο της, αλλά οι σκοτεινές εντολές κάποιων. Και αυτό την τρομοκράτησε.

Άρχισε να γίνεται περισσότερο αρνητική και καχύποπτη με αποτέλεσμα να αντιδρά περίεργα ως επίσημο μέλος βασιλικής οικογένειας. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που σκέφτηκε πως αυτός ο γάμος θα την οδηγούσε πιθανόν στην κατάθλιψη ή και την τρέλα. Κι εκείνη μόλις είχε γεννήσει ένα παιδί και είχε έναν άνδρα που λάτρευε. Όταν οι ασκούμενες πιέσεις είναι πολλές, κανένα χρήμα στο κόσμο, κανένα στέμμα δεν είναι πιο πάνω από την ψυχική και σωματική υγεία όταν αυτές κινδυνεύουν. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω δει πολλά βασιλικά ζευγάρια ευτυχισμένα, φαίνονται ευτυχισμένα, για τα μάτια του κόσμου. Ευτυχώς για την Μέγκαν έχει δίπλα της έναν άνδρα που την υποστηρίζει. Και σίγουρα πριν κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση συζητήθηκαν όλα μεταξύ τους, οι αποφάσεις δεν πάρθηκαν σε μια μέρα. Και συμφώνησαν πως ως πρώτο βήμα καλό θα ήταν να απομακρυνθούν πρώτα από το παλάτι, να ζήσουν μόνοι τους λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά στο Φρόγκμορ Κότατζ που βρίσκεται στο κτήμα Γουίνσδορ.

Αυτό όμως δεν άρεσε στην βασιλική οικογένεια ούτε και στα ΜΜΕ, θεώρησαν πως η ξένη- γιατί έτσι την αντιμετώπισαν- απομακρύνει τον Χαρυ από την οικογένεια του, τον έχει κάνει σκυλάκι της. Ο πόλεμος που κηρύχτηκε ανεπίσημα ήταν πιο ύπουλος από ποτέ. Το ζητούμενο ήταν να την υποτάξουν. Η Μέγκαν όμως και μπράβο της, αντέδρασε με κίνηση ματ. Goodbye εστεμμένοι και Βρετανόπουλα, σας αφήνω και πάω Καναδά να ζήσω ως άνθρωπος. Ευτυχώς που είχε άνδρα δίπλα με αρ…..@ , που είδε πως δεν ήταν ευτυχισμένη στην Βρετανία, πως εκεί δεν μπορούσε να την προστατεύσει, αποφάσισε να γίνει επαναστάτης και εύγε του.

Πολύ το γουστάρω αυτό το ζευγάρι, πάντα μου άρεσαν οι επαναστατες με αιτία. Εύχομαι να κάνουν πολλά παιδιά και να ζήσουν για πάντα ευτυχισμένοι. Εύχομαι ο κόσμος να τους στηρίξει με αγάπη και κατανόηση. Εύχομαι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την Μέγκαν ως άπληστη και πως όλα τα έκανε μόνο για τα λεφτά, να καταλάβουν πρώτα τι σημαίνει βασιλικός θεσμός και να μη εστιάζουν μόνο στα στέμματα και περιουσίες. Προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να έχω γεννηθεί πριγκίπισσα και το εννοώ αυτό που λέω. Ευτυχισμένες πριγκίπισσες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, έτσι για να χρυσώνεται το χάπι.
Τέλος η Βρετανία χρωστά στην Μέγκαν και στον Χάρυ ένα τεράστιο συγνώμη.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close