Search

Η νέα τουριστική καμπάνια φιλοδοξεί να καθιερώσει την Αθήνα ως την «Αιώνια Μητρόπολη του Κόσμου»

«Αιώνια Μητρόπολη του Κόσμου» φιλοδοξεί να καθιερώσει την Αθήνα η νέα τουριστική καμπάνια που παρουσίασε χθες η Περιφέρεια Αττικής, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία εκπροσώπων της Βουλής, του υπουργείου Τουρισμού και φυσικά της ηγεσίας της Περιφέρειας. Με όχημα 3 βίντεο μυθοπλασίας (Storytelling) και 8 επιπλέον θεματικά σποτ για τα τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Αττικής και των νησιών που την απαρτίζουν, ο περιφερειάρχης Γιώργος Παττούλης επεσήμανε, ότι με την παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας, «η Αττική καλεί τον κάθε επισκέπτη να βιώσει την Ελλάδα».

«Η Αττική είναι μια μικρή Ελλάδα», που προσφέρει κλασική αυθεντική εμπειρία με γνήσια φιλοξενία ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Περιγράφοντας μετρήσιμους στόχους της Περιφέρειας στο μέτωπο του τουρισμού, ο κ. Παττούλης ανέφερε ότι το 2020, οι προσπάθειες γίνονται για την αύξηση των αφίξεων κατά 5%, και από τα 6 εκατομμύρια επισκεπτών το 2019, η Περιφέρεια να φτάσει τα 6,1 εκατομμύρια επισκέπτες εφέτος. Παράλληλα, τα έσοδα να κινηθούν ανοδικά κατά 10% σε σχέση με το 2019, φτάνοντας τα 2,7 δισ. ευρώ, και την ίδια στιγμή να επιτευχθεί αύξηση 4% στη μέση διάρκεια παραμονής, ώστε αυτή να φτάσει τις 5 έως 7 ημέρες. Την ίδια στιγμή προσδοκάται και αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών κατά 2%, προκειμένου αυτές να φτάσουν τις 64.000, όπως είπε ο κ. Πατούλης.

Προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των παραπάνω, ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάδειξη όλων των σημείων ενδιαφέροντος των 66 δήμων της Περιφέρειας, στην υλοποίηση μελέτης για αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στα έργα του παράκτιου μετώπου της Αττικής, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος. «Θα μετατρέψουμε την Αττική σε μητρόπολη ευεξίας και υγείας του κόσμου», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, εστιάζοντας στις δράσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
Για την γρήγορη ευόδωση των στόχων της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι προωθείται η δημιουργία ενιαίου οργανισμού τουρισμού Περιφέρειας της Αττικής, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι και οι εκπρόσωποι των φορέων.

Σε ό,τι αφορά τα βίντεο προβολής της Περιφέρειας, που μεταξύ άλλων έχουν τη σφραγίδα του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, βραβευμένου και από τα σποτ της Περιφέρειας Κρήτης, αυτά θα διαχυθούν σε όλες τις αγορές-στόχους της Περιφέρειας, και όπως είπε ο κ. Πατούλης, «ευχή είναι αυτά να προκαλέσουν τη λαχτάρα στον θεατή να μας επισκεφτεί».

Στην παρέμβασή του, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, αφού έδωσε τα εύσημα για την συγκεκριμένη προσπάθεια, ανακοίνωσε ότι η Αττική θα γίνει σύντομα παγκόσμιο κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης, και την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό θα προσφέρει δυνατότητες ανάδειξης αυτής της μορφής τουρισμού και στην Περιφέρεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ανέφερε ότι πλέον ο οργανισμός, δεν επικυρώνει απλά τα διαφημιστικά προγράμματα των δήμων, αλλά αντίθετα συνεργάζεται μαζί τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close