Search

Συνήγορος της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας χρησιμοποιεί το νόμο για να αυτοκτονήσει

Ένας από τους πρώτους γιατρούς που υποστήριξε τον αμφιλεγόμενο νόμο του Όρεγκον για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία τον χρησιμοποίησε για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ένας από τους πρώτους γιατρούς που υποστήριξε τον αμφιλεγόμενο νόμο του Όρεγκον για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία τον χρησιμοποίησε για να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο δρ Πίτερ Γκούντγουιν διαγνώστηκε με μια σπάνια εγκεφαλική ασθένεια, την εκφύλιση του φλοιού του εγκεφάλου. Η πάθηση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία, τον έλεγχο των μυών και την ομιλία, καθώς και τις γνωστικές ικανότητες, καθώς εξελίσσεται. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Goodwin δήλωσε ότι σκεφτόταν πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να πεθάνει. Δεν ήταν σίγουρος εκείνη τη στιγμή, λέγοντας: “Δεν θέλω να πεθάνω… Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πεθάνω. Απολαμβάνω τη ζωή, απολαμβάνω την παρέα, απολαμβάνω τους φίλους μου. Έχω πολλούς, πολλούς, πολλούς φίλους”. Ήταν σχεδόν 83 ετών.

Ο νόμος του Όρεγκον επιτρέπει στους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα για την επίσπευση του θανάτου ενός ασθενούς που πιστεύεται ότι έχει έξι μήνες ζωής. Ο ασθενής πρέπει να είναι διανοητικά ικανός και να χορηγεί το φάρμακο στον εαυτό του. Ο Γκούντγουιν ανησυχούσε ότι μπορεί να χάσει την ικανότητά του να κάνει χρήση του νόμου. “Αυτή η πιθανότητα είναι κάτι που θα προσπαθήσω απεγνωσμένα να αποφύγω”, δήλωσε. “Και γι’ αυτό θα προσπαθήσω να έχω μια πρόγνωση έξι μηνών, που θα με καθιστά ικανό να χρησιμοποιώ το νόμο πριν χάσω τα λογικά μου”. Ο Γκούντγουιν έλαβε την πρόγνωση από τους γιατρούς του τον Ιανουάριο. Πριν από δύο εβδομάδες, κατάπιε ένα βαρβιτουρικό ταχείας δράσης που του είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός του και πέθανε λιγότερο από μισή ώρα αργότερα. Ο νόμος “Θάνατος με αξιοπρέπεια” του Όρεγκον ήταν ο πρώτος του είδους του στην Αμερική. ~ NPR, Μάρτιος 12

Jared Yee
Υποβοηθούμενη αυτοκτονία
Όρεγκον

Απόδοση: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://bioedge.org/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close