Search

“From Realism to Abstraction 2015-2023″ η έκθεση του εικαστικού Βασίλη Πολυχρονιάδη

Η έκθεση “From Realism to Abstraction, 2015-2023” του Βασίλη Πολυχρονιάδη φιλοξενείται στο Auditorium της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο κύκλου συζητήσεων με θέμα τη βία, παράλληλα με την έκθεση του ιατρού – εικαστικού Γιώργου Μπούτλα με τίτλο: Ιχνηλατώντας την βία στα έργα μου. Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό από τις 20 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2023.

Η έκθεση “From Realism to Abstraction, 2015-2023”, είναι μια γιορτή καλλιτεχνικής εξερεύνησης και αναζήτησης. Μέσα από τη δημιουργική του διαδρομή, ο Πολυχρονιάδης ξεπερνά τα όρια της αναπαράστασης και αμφισβητεί τις παραδοσιακές έννοιες της πραγματικότητας. Η έκθεση προσκαλεί τους θεατές να εξερευνήσουν τις αχαρτογράφητες περιοχές της καλλιτεχνικής του διαδικασίας, με έργα από την πρώιμη σειρά του “Possible Worlds” έως την τελευταία του σειρά “Abstract Aesthetics”.

Στη σειρά “Possible Worlds”, ο Πολυχρονιάδης καλεί τον θεατή να αναλογιστεί τις δυνατότητες εναλλακτικών κόσμων, προσκαλώντας τον σε μια φανταστική σφαίρα που αμφισβητεί τους περιορισμούς της πραγματικότητάς μας. Στη “Narratives”, διερευνά τη δύναμη των αφηγημάτων μέσα από ρεαλιστικές απεικονίσεις διαφόρων θεμάτων. Η σειρά δείχνει πώς τα αφηγήματα διαμορφώνουν την κατανόησή μας για τον κόσμο γύρω μας, ακόμα κι όταν μπορεί να μην υπάρχουν στην πραγματικότητα. Οι προσωπικές του εμπειρίες κατά την περίοδο της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, ενέπνευσαν τη σειρά “Monuments of Nothingness”, η οποία υπογραμμίζει την ιδέα ότι η αλήθεια μπορεί συχνά να βρεθεί στα πιο απροσδόκητα μέρη.

Όμως το καλλιτεχνικό ταξίδι του Πολυχρονιάδη δεν αφορά μόνο τη δική του εξερεύνηση και αναζήτηση. Είναι μια αντανάκλαση της ανθρώπινης κατάστασης και της συλλογικής μας περιέργειας να αποκαλύψουμε νέες πληροφορίες. Η έκθεση “From Realism to Abstraction, 2015-2023” μας επιτρέπει να γίνουμε μάρτυρες της εξέλιξης της τέχνης του και να κατανοήσουμε βαθύτερα τη δημιουργική του διαδικασία. Αμφισβητώντας τις παραδοσιακές έννοιες της αναπαράστασης, ο Πολυχρονιάδης μας καλεί να διευρύνουμε τις δικές μας αντιλήψεις για την πραγματικότητα και να αγκαλιάσουμε νέες δυνατότητες.

H έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με θέα τη ΒΙΑ από το Eργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, το ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία, και το Εργαστήριο Μελέτης του Θεσμικού Λόγου του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Γραφείο Τύπου Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας & ΔΠΜΣ “Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία” του τμήματος Φιλοσοσφίας του ΕΚΠΑ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close