Search

Aναπαραστάσεις ιστορικών προσώπων με εξελιγμένη τεχνολογία

Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία μας μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες για τις οποίες δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες. Σίγουρα, έχουμε πρόσβαση σε πίνακες, γλυπτά και πορτρέτα αγαπημένων ιστορικών προσώπων. Ωστόσο, πόσο ακριβείς είναι; Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, η τεχνολογία CGI και η τρισδιάστατη εκτύπωση καθιστούν δυνατή την αναπαράσταση της πραγματικής εμφάνισης ορισμένων σημαντικών ιστορικών προσώπων.

Ο Μυκηναίος “Γρύπας Πολεμιστής”

Το 2015, ανασκάφηκε μια θέση τάφου που χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού. Ο τάφος, που πιστεύεται ότι προέρχεται από το 1450 π.Χ., περιείχε έναν άθικτο ανδρικό σκελετό. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης 14.000 αντικείμενα, πράγματα από κοσμήματα μέχρι όπλα. Είδαν επίσης μια χαρακτική που τους έδωσε ιδέες για αυτόν τον άνδρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν είτε ιερέας είτε πολεμιστής.

Πώς μπορεί να έμοιαζε ο Μυκηναίος “Γρύπας Πολεμιστής”

Βάσει των λειψάνων του, ο άνδρας αυτός ήταν σχετικά ψηλός, 1,80 μ. Συν τοις άλλοις, βρήκαν χτένες που τους οδήγησαν στην υπόθεση ότι αυτός ο Γρύπας Πολεμιστής είχε μακριά μαλλιά. Ο Tobias Houlton και η Lynne Schepartz, φυσικοί ανθρωπολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, χρησιμοποίησαν το κρανίο του για να καταλήξουν σε αυτή την ψηφιακή ερμηνεία. Πίστευαν ότι είχε ισχυρό σαγόνι και κλειστά μάτια.

Μότσαρτ

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ στις 27 Ιανουαρίου 1756 και πέθανε στη Βιέννη στις 5 Δεκεμβρίου 1791. Ο επιδραστικός και ταλαντούχος συνθέτης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της κλασικής μουσικής. Ήταν ένα θαύμα στο βιολί και τα πλήκτρα που ήδη από την ηλικία των 5 ετών έδινε παραστάσεις για βασιλικούς. Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα κατά τη διάρκεια της καριέρας του!

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Μότσαρτ

Αποκάλυψαν το κρανίο του μετά τον πρόωρο θάνατό του. Το πρόσωπό του ανακατασκευάστηκε από τον Pierre-Francois Puech, ο οποίος βασίστηκε στο συντηρημένο κεφάλι του. Ο συνθέτης είχε χαρακτηριστική φτωχή προστασία του οστέινου χείλους που τον έκανε να φαίνεται πιο θηλυκός. Είχε επίσης ψηλά ζυγωματικά, μπλε μάτια, λευκά μαλλιά και κοντό κεφάλι.

Ο βασιλιάς Τουταγχαμών

Ο βασιλιάς Τουταγχαμών ήταν κυβερνήτης της Αιγύπτου από το 1332 έως το 1323 π.Χ. Βασιλεύει μόνο για δέκα χρόνια πριν πεθάνει. Ο τάφος αυτού του φαραώ του Νέου Βασιλείου ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ το 1922. Τη στιγμή της ανακάλυψης ήταν σφραγισμένος για περισσότερα από 3.200 χρόνια! Βρήκαν πολλά αντικείμενα και θησαυρούς στον τάφο, πράγματα που προορίζονταν να τον συνοδεύουν στη μετά θάνατον ζωή.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο βασιλιάς Τουταγχαμών

Μετά τη διεξαγωγή μελετών DNA στη μούμια, οι επιστήμονες έμαθαν πόσο άσχημη ήταν η υγεία του φαραώ. Ήταν ψηλός, εύθραυστος και έπασχε από ελονοσία, διαταραχή των οστών, ένα μολυσμένο σπασμένο πόδι και ένα πόδι με στρεβλοποδία. Το τελευταίο ήταν αποτέλεσμα της ενδογαμίας στην οικογένεια. Αυτά εξηγούσαν επίσης γιατί τον έδειχναν πάντα καθιστό!

Ραμσής Β’

Ο Ραμσής Β’ ή Ραμσής ο Μέγας ήταν ο 3ος φαραώ της 19ης Δυναστείας στην Αίγυπτο. Γεννήθηκε το 1303 π.Χ. και βασίλεψε από το 1279 έως το 1213 π.Χ. Ήταν πατέρας 48 έως 50 γιων και 40 έως 53 θυγατέρων. Πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Θεωρείται ο μεγαλύτερος φαραώ του Νέου Βασιλείου.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Ραμσής ΙΙ


Όταν πέθανε, τον έθαψαν στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μετέφεραν τα λείψανά του σε μια βασιλική κρύπτη. Οι ιερείς θεώρησαν ότι θα γινόταν λεηλασία, οπότε στη συνέχεια μετέφεραν το σώμα στον τάφο της βασίλισσας Ahmose Inhapy αφού το τύλιξαν εκ νέου. Μόλις 72 ώρες μετά από αυτό, το μετέφεραν στον τάφο του Πιντεντζέμ ΙΙ. Το φέρετρό του είχε ιερογλυφικά που το επιβεβαίωναν αυτό. Ανακάλυψαν τα λείψανά του το 1881.

Αυτοκράτορας Νέρωνας

Σε ηλικία 17 ετών, ο Νέρωνας ανέλαβε τον τίτλο του Ρωμαίου αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ιουλιοκλαύδιων. Τον πέμπτο χρόνο που κατείχε τον τίτλο, διέταξε τον θάνατο της μητέρας του και έπαιξε πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική. Γνωστός μουσικός, ποιητής, ηθοποιός και αρματολός, ο κόσμος υπονόμευε την εξουσία του. Μισήθηκε από τη μεσαία και την ανώτερη τάξη, αφού αύξησε τους φόρους για να χρηματοδοτήσει τα δημόσια και ιδιωτικά έργα της αυτοκρατορίας.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Νέρων

Νωρίτερα φέτος, Ισπανοί καλλιτέχνες δημιούργησαν μια ρεαλιστική απόδοση του Νέρωνα χρησιμοποιώντας περιγραφές, προτομές και σχέδια του Ρωμαίου Αυτοκράτορα. Αποτύπωσαν τα χαρακτηριστικά του με ακρίβεια, από το σαγόνι μέχρι το χαμόγελο. Μια φωτιά κατέκαψε τη Ρώμη το 64 μ.Χ. Τι έκανε ο Νέρων; Ντύθηκε, πήγε στην ταράτσα και τραγούδησε από εκεί! Πριν προλάβει να τον εκτελέσουν, αυτοκτόνησε αφού είπε: «Τι καλλιτέχνης πεθαίνει μέσα μου!»

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Νέρων

Tiberius

Ο Τιβέριος διαδέχθηκε τον Αύγουστο και κυβέρνησε από το 14 μ.Χ. έως το 37 μ.Χ. Γεννήθηκε από τον Τιβέριο Κλαύδιο Νέρωνα και τη Livia Drusilla και έγινε ο δεύτερος Ρωμαίος αυτοκράτορας. Γεννήθηκε στη Ρώμη στις 16 Νοεμβρίου του 42 π.Χ. και πέθανε στο Μισένο στις 16 Μαρτίου του 37 μ.Χ. Είχε πει κάποτε: “Σε ένα ελεύθερο κράτος πρέπει να υπάρχει ελευθερία λόγου και σκέψης”.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Τιβέριος

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, αν και η αιτία θανάτου του παραμένει μυστήριο. Λένε ότι τον έπνιξαν τα σεντόνια του, αν και κάποιοι λένε ότι τον δηλητηρίασε ο Καλιγούλας. Θα βρείτε το παλάτι του Τιβέριου στον λόφο Παλατίνο στη Ρώμη. Είναι πλέον ένα τουριστικό σημείο, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε αν βρεθείτε ποτέ στην περιοχή.

Τραϊνός

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 53, ο Τραϊανός ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας που βασίλεψε από το 98 έως το θάνατό του το 117. Ανακηρύχθηκε ο βέλτιστος πρίγκιπας από τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο. Αυτό σήμαινε «ο καλύτερος κυβερνήτης»! Τον αναγνώρισαν ως έναν από τους μεγαλύτερους στρατιώτες-αυτοκράτορες στην ιστορία. Οδήγησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική επέκταση στη ρωμαϊκή ιστορία. Μετά το θάνατό του, η αυτοκρατορία πέτυχε τη μέγιστη εδαφική της εμβέλεια.

Τραϊνός

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Τραϊανός

Οι ανακατασκευαστές χρησιμοποίησαν αυτή τη μαρμάρινη προτομή του Τραϊανού. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε το 113 μ.Χ. Υπέθεσαν ότι ο καλλιτέχνης είδε τον Τραϊανό προσωπικά με βάση την ποιότητα του έργου. Όταν το βρήκαν, το άγαλμα έσπασε σε περισσότερα από 356 θραύσματα μετά από σεισμό που το έκανε να σπάσει.

Στιγμιότυπο οθόνης 101

Νεφερτίτη

Η Νεφερτίτη ήταν η μεγάλη βασίλισσα του Ακενατόν. Αυτή η ασβεστολιθική προτομή της ήταν καλυμμένη με στόκο και πιστεύεται ότι είναι έργο του Θουτμόζε από την Αμάρνα της Αιγύπτου. Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 1345 π.Χ. και βρέθηκε στο εργαστήριο του καλλιτέχνη το 1912. Το γλυπτό έδειχνε ότι η βασίλισσα της Αιγύπτου είχε ένα όμορφο και καθορισμένο πρόσωπο. Έτσι έμοιαζε στην πραγματικότητα;

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Νεφερτίτη

Το 2012, η Expedition Unknown χαρτογράφησε ψηφιακά το πρόσωπο της “Νεότερης Κυρίας” με τη βοήθεια της τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης. Τα λείψανα πιστεύεται ότι ανήκουν στη Νεφερτίτη. Αφού σάρωσαν το πρόσωπο, η Elisabeth Daynes χρειάστηκε 500 ώρες για να αναδημιουργήσει αυτό το πρόσωπο, το οποίο βασίστηκε σε ιστορικές εικόνες της Νεφερτίτης. Αφού είδε το αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι πρόκειται για τη Νεφερτίτη.

Ιούλιος Καίσαρας

Ο Ρωμαίος πολιτικός και στρατηγός πολέμου Ιούλιος Καίσαρας ήταν ο υπεύθυνος για την έκταση της επέκτασης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ήταν αυτός που διέσχισε τον ποταμό Ρήνο και τη Μάγχη για να εισβάλει στη Βρετανία. Στάθηκε στο ύψος του και, με τα όπλα, επανήλθε στη Ρώμη μέσω της Γαλατίας. Αυτό οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο. Υπήρχαν πολλά γλυπτά του, τα οποία βοήθησαν στην αναπαράσταση αυτής της σημαντικής ιστορικής προσωπικότητας.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Ιούλιος Καίσαρας

Αυτή η αληθοφανής προτομή του Ιουλίου Καίσαρα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Λέιντεν. Σάρωσαν ένα μαρμάρινο πορτρέτο του με τη χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας. Αυτό χρησίμευσε ως βάση για την τρισδιάστατη αναπαράσταση. Αφού κέρδισε τον ρωμαϊκό εμφύλιο πόλεμο, έγινε δικτάτορας και ξεκίνησε διάφορες κοινωνικές και κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων, χορήγησε ιθαγένεια σε όσους ζούσαν στις εξόχως απόκεντρες περιοχές της αυτοκρατορίας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν άρεσαν στη Σύγκλητο, γι’ αυτό και τον σκότωσαν το 44 π.Χ.

Κλεοπάτρα

Η Κλεοπάτρα βασίλευσε στην Αίγυπτο για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ήταν 18 ετών όταν ανέβηκε στο θρόνο μαζί με τον νεαρό αδελφό της Πτολεμαίο ΙΓ’. Το 49 π.Χ., οι σύμβουλοί του την έδιωξαν από τη χώρα. Ωστόσο, κατάφερε να επανέλθει στην εξουσία μαζί με τον άλλο αδελφό της, τον Πτολεμαίο ΙΔ΄, με τη βοήθεια του Ιουλίου Καίσαρα. Αργότερα γέννησε έναν γιο με το όνομα Πτολεμαίος Καίσαρας, που πιστεύεται ότι ήταν γιος του Ρωμαίου δικτάτορα. Ο Πτολεμαίος ΙΔ΄ πέθανε λίγο μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα, οπότε κυβέρνησε την Αίγυπτο με τον Πτολεμαίο Καίσαρα.

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Κλεοπάτρα

Γνωρίζατε ότι η Κλεοπάτρα ήταν μια μορφωμένη γυναίκα που μιλούσε πολλές γλώσσες; Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους έγινε η κυρίαρχη ηγεμόνας ως συγκυβερνήτρια. Συν τοις άλλοις, ήταν μια εξωτική καλλονή ικανή στην τέχνη της αποπλάνησης. Δημιουργούσε ρομαντικές σχέσεις και συμμαχίες με άλλους ηγέτες. Οι τρισδιάστατοι καλλιτέχνες βασίστηκαν σε προσωπογραφίες και γλυπτά για να δείξουν πώς έμοιαζε. Η προεξέχουσα μύτη και τα αρρενωπά χαρακτηριστικά μπορεί να σας φαίνονται σοκαριστικά αν περιμένατε να μοιάζει με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Βασίλισσα Ελισάβετ Α’

Από το 1558 έως το 1603, η βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ ήταν κυβερνήτης της Αγγλίας και της Ιρλανδίας. Γεννήθηκε από τον βασιλιά Ερρίκο Η’ και την Άννα Μπολέιν. Μετά την ακύρωση του γάμου τους, η Ελισάβετ έγινε νόθα. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να αναλάβει τελικά τον θρόνο. Υπήρχαν πολλοί πίνακες που έδειχναν πώς έμοιαζε. Ο Mat Collishaw, ωστόσο, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του το 2018.

Πώς έμοιαζε πραγματικά η βασίλισσα Ελισάβετ Ι

Το τελικό αποτέλεσμα του πρότζεκτ ήταν αυτή η υπερρεαλιστική animatronic μάσκα που είχε στόμα που ανοίγει και μάτια που σε ακολουθούσαν. Ένας καθρέφτης είναι συνδεδεμένος με αυτή τη μάσκα, η οποία εκτίθεται στο Σπίτι της Βασίλισσας. Ακριβώς απέναντί της βρίσκεται το πορτρέτο της Αρμάδας που απεικονίζει την Ελισάβετ στην ακμή της, παρόλο που ήταν 55 ετών την εποχή που ζωγραφίστηκε. Η μάσκα δείχνει πώς έμοιαζε τότε η παρθένα βασίλισσα. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν διαφέρει και πολύ από τα πορτρέτα!

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι πάντα θέμα συζήτησης μεταξύ των μελετητών και των ιστορικών. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς συμφωνούν ότι η χαλκογραφία του Martin Droeshout είναι μια ακριβής απεικόνιση του θεατρικού συγγραφέα. Είχε τρίχες στο πρόσωπο παρόλο που ήταν φαλακρός. Το 1975, η Hildegard Hammerschmidt-Hummel βρήκε τη μάσκα του θανάτου του στο Λονδίνο. Εκείνη την εποχή, δημιουργούσαν μάσκες θανάτου από γύψο ή κερί ρίχνοντας το υλικό στο πρόσωπο του νεκρού.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Το 2010, η Δρ Caroline Wilkinson χρησιμοποίησε αυτή τη μάσκα θανάτου για να δημιουργήσει μια απόδοση των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Χρησιμοποίησε τρισδιάστατη απεικόνιση για να δημιουργήσει αυτή την απεικόνιση. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι μοιάζει με τις άλλες ερμηνείες, αν και εδώ δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κεφάλι του. Πέθανε στις 23 Απριλίου 1616 σε ηλικία 52 ετών.

Τζορτζ Ουάσινγκτον

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ. Κατείχε τη θέση αυτή από το 1789 έως το 1797. Αφού κέρδισε τον Πόλεμο για την Ανεξαρτησία, εξελέγη στην εξουσία ως πρόεδρος της Συνταγματικής Συνέλευσης του 1787. Υπήρξε αναπόσπαστο πρόσωπο στην ίδρυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αυτός ο ιδρυτής πατέρας είναι σεβαστός στη χώρα και το πρόσωπό του βρίσκεται κυριολεκτικά παντού! Είναι όντως αυτό που μοιάζει;

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Τζορτζ Ουάσινγκτον

Οι ερευνητές εξέτασαν πορτρέτα για να δημιουργήσουν αυτή τη φωτογραφία του Ουάσινγκτον που δημιουργήθηκε από υπολογιστή. Φαίνεται ότι οι πίνακες είναι αυθεντικοί. Αυτή η απεικόνιση είναι τόσο ρεαλιστική που δείχνει το πλήρες κεφάλι των μαλλιών του και τη σκιά των πέντε ωρών. Ο ιδρυτής του κράτους πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου 1799 σε ηλικία 67 ετών.

Μαρία, βασίλισσα της Σκωτίας

English School. Oil on canvas, 18th century. Located in a private collection. (Photo by VCG Wilson/Corbis via Getty Images)

Η Μαρία Στιούαρτ είναι επίσης γνωστή ως Μαρία, βασίλισσα της Σκωτίας. Ήταν στην εξουσία από το 1542 έως το 1567. Ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία μόλις έξι ημερών, καθώς ο πατέρας της πέθανε λίγο μετά τη γέννησή της. Την έστειλαν στη Γαλλία για να μεγαλώσει στη γαλλική αυλή. Το 1559 επέστρεψε στη Σκωτία. Είναι αυτός ο πίνακας μια ακριβής απεικόνισή της;

Πώς έμοιαζε πραγματικά η βασίλισσα της Σκωτίας

Η δρ Caroline Wilkinson βασίστηκε σε πίνακες και σχέδια για να δημιουργήσει αυτή την τρισδιάστατη απεικόνιση της Μαίρης, βασίλισσας της Σκωτίας. Εκτός από αυτό, χρησιμοποίησε επίσης βιογραφικές πληροφορίες για να αποφύγει τις στυλιζαρισμένες αποδόσεις. Δεν πιστεύουμε ότι φαίνεται πολύ διαφορετική από τους κλασικούς πίνακες, αν και υπάρχουν βασικές διαφορές.

Ριχάρδος Γ’

Ο βασιλιάς Ριχάρδος Γ’ ήταν κυβερνήτης της Αγγλίας μόνο για δύο χρόνια. Ωστόσο, η φήμη του έγινε όλο και λιγότερο έντιμη όσο περνούσε ο καιρός. Ο Σαίξπηρ τον χαρακτήρισε τύραννο σε ένα θεατρικό έργο και οι Τυδώρ τον αντικατέστησαν στο τέλος. Κατά τη διάρκεια της μάχης του Bosworth Field, ηγήθηκε μιας επίθεσης εναντίον του στρατού των Τυδώρ. Ήταν μια γρήγορη ήττα γι’ αυτόν, δυστυχώς.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Ριχάρδος Γ’

Το 2012, κατάφεραν να αναδημιουργήσουν αυτή τη φωτογραφία του Ριχάρδου Γ’. Το σώμα του είχε χαθεί μετά το θάνατό του, αλλά οι ερευνητές κατάφεραν να το εντοπίσουν σε ένα υπόγειο πάρκινγκ το 2012. Βρήκαν το πτώμα και το εκταφίασαν. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Dundee βοήθησαν να φτιαχτεί αυτή η εικόνα για να δουν πώς θα έμοιαζε στο παρελθόν. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ιστορικά αρχεία, καθώς δεν υπάρχουν ρεαλιστικές ζωγραφιές του.

Meritamun

EGYPT – CIRCA 2003: Merit-Amun, Ramses II’s daughter, painted limestone statue, from the Ramesseum at Thebes. Detail. Egyptian Civilisation, New Kingdom, Dynasty XIX. Cairo, Egyptian Museum (Photo by DeAgostini/Getty Images)

Meritamun, στα αγγλικά, σημαίνει “αγαπημένος του θεού Άμμωνα”. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης εισήγαγαν το μέσο αφού έψαξαν τα αρχεία και βρήκαν το κρανίο της. Προερχόταν από την αρχαία Αίγυπτο, οπότε δεν γνώριζαν πώς βρέθηκε εκεί το κρανίο της. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μία από τις μεγάλες βασιλικές συζύγους του φαραώ Ραμσή. Τα αρχεία λένε ότι θάφτηκε στην Κοιλάδα των βασιλισσών στην Αίγυπτο.

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Μεριταμούν

Δεν είχαν πολλές πληροφορίες γι’ αυτήν, αφού το κρανίο ήταν το μόνο που είχαν. Ανεξάρτητα από αυτό, βρήκαν περισσότερα πράγματα για εκείνη. Έμαθαν ότι ήταν περίπου 18 με 25 ετών κατά τη στιγμή του θανάτου της, αν και η αιτία θανάτου της είναι ακόμα άγνωστη. Έμαθαν επίσης ότι της άρεσαν τα γλυκά επειδή είχε τερηδόνα. Αυτό είναι ακριβές γιατί ο Αλέξανδρος Γ’ την έφερε στην Αίγυπτο όταν ήταν ζωντανή.

Δάντης Αλιγκέρι

Ο Δάντης Αλιγκιέρι έγραψε τη Θεία Κωμωδία. Κατά τη διάρκεια του ύστερου Μεσαίωνα, θεωρήθηκε ένας από τους ποιητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ιταλία. Τα γραπτά του περιέγραφαν την Κόλαση και τον Παράδεισο, και μερικά από τα πράγματα που έγραψε αποτελούν σήμερα κοινές χριστιανικές εγκαταστάσεις. Εκτός από την ποίησή του, ήταν ένας αξιοσέβαστος φιλόσοφος, οι ιδέες του οποίου εξακολουθούν να είναι επίκαιρες. Πέθανε το 1321 σε ηλικία 56 ετών.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Δάντης Αλιγκιέρι

Υπάρχουν πολλά πορτραίτα του και ως επί το πλείστον συμφωνούν στο πώς έμοιαζε. Η γενική συναίνεση φαίνεται να είναι ότι είχε ένα αυστηρό πρόσωπο και μια ακουαρένια μύτη. Αυτό βοήθησε την ομάδα που εργάστηκε σε αυτή την απόδοση του συγγραφέα με CGI. Εκτός από αυτό, χρησιμοποίησαν μετρήσεις του κρανίου του. Σε σύγκριση με τα πορτρέτα του, η απόδοση έδειξε ότι είχε μεγαλύτερα μάτια, στρογγυλεμένο σαγόνι και πιο ήπια έκφραση προσώπου.

Άγιος Αντώνιος

Ο Άγιος Αντώνιος γεννήθηκε το 1195 και πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών. Παρά το γεγονός αυτό, άσκησε μεγάλη επιρροή όταν ήταν ακόμα ζωντανός. Υποτίθεται ότι είχε την ικανότητα να θεραπεύει τους αρρώστους! Η Καθολική Εκκλησία τον συμπάθησε αρκετά ώστε να τον αγιοποιήσει πολύ γρήγορα. Η διαδικασία ήταν στην πραγματικότητα η δεύτερη ταχύτερη σε όλη την ιστορία! Τον ανακήρυξαν άγιο των χαμένων πραγμάτων μόλις ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Άγιος Αντώνιος

Είπαν ότι τα παιδιά έκλαιγαν και οι καμπάνες ηχούσαν από μόνα τους όταν πέθανε. Εξέθαψαν το σώμα του τρεις δεκαετίες αργότερα, αν και οι ερευνητές πήραν μόνο το σαγόνι και τη γλώσσα του για καθοδήγηση. Το έργο ήταν μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο και του Πανεπιστημίου του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα.

Βασιλιάς Ερρίκος IV

Ο βασιλιάς Ερρίκος Δ’, αποκαλούμενος επίσης “Ερρίκος ο Μέγας” ή “Καλός Βασιλιάς Ερρίκος”, έγινε βασιλιάς της Ναβάρρας όταν ήταν 19 ετών. Δύο μήνες μετά από αυτό, παντρεύτηκε. Η πόλη πλημμύρισε από προτεστάντες καθώς γιόρταζαν, αλλά σύντομα έγινε η “Σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαρθολομαίου”. Επέζησε μετά βίας και υπηρέτησε στη γαλλική αυλή.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο βασιλιάς Ερρίκος IV

Τα αρχεία λένε ότι επέζησε από 12 απόπειρες δολοφονίας του! Οι ερευνητές τον επέλεξαν για το έργο αναπαράστασης, καθώς θαύμαζαν τη θρησκευτική του ανεκτικότητα. Οι Philippe Froesch και Philippe Charlier εργάστηκαν για την αναπαράσταση αυτή. Ο καλός βασιλιάς απέτυχε να επιβιώσει από τη 13η απόπειρα κατά της ζωής του. Το 1610, μαχαιρώθηκε από έναν καθολικό.

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

Gravure représentant le compositeur et organiste allemand Jean-Sébastien Bach. (Photo by API/Gamma-Rapho via Getty Images)

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ γεννήθηκε το 1685. Έγινε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς σε όλη την ιστορία. Ήταν ένας εξαιρετικός συνθέτης που ξεκίνησε ως μουσικό θαύμα στο όργανο. Ωστόσο, άφησε το στίγμα του στην ιστορία συνθέτοντας μουσική για την εκκλησία. Πολλοί θα σας πουν ότι είναι πολύ λίγοι οι συνθέτες που έχουν πετύχει αυτό που πέτυχε εκείνος.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Μπαχ

Η Δρ Caroline Wilkinson αναδημιούργησε τον Μπαχ με τη χρήση ενός εκμαγείου κρανίου. Αυτός ο λαμπρός συνθέτης ήταν θαμμένος σε έναν ασύλητο τάφο για μεγάλο χρονικό διάστημα! Μόλις ενάμιση αιώνα αργότερα βρέθηκε το πτώμα του, αφού η εκκλησία όπου ήταν θαμμένος υποβλήθηκε σε ανακαίνιση. Βρήκαν ένα κρανίο που θεωρήθηκε ότι ήταν δικό του. Αυτό ήταν που χρησιμοποίησαν για να αναδημιουργήσουν την εικόνα του.

Μαξιμιλιέν Ροβεσπιέρος

Ο Μαξιμιλιέν Ροβεσπιέρος είναι η πιο εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλικής Επανάστασης. Ο δικηγόρος και πολιτικός υποστήριξε σκοπούς όπως η ανεξιθρησκεία, η κατάργηση της δουλείας, η κατάργηση της αγαμίας και η καθολική ανδρική ψηφοφορία. Ήταν σημαντικός όσον αφορά την εγκαθίδρυση της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Εκλέχτηκε μάλιστα στην Εθνική Συνέλευση με το ρόλο του βουλευτή. Πώς έμοιαζε πραγματικά;

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Μαξιμιλιέν Ροβεσπιέρος

Το 2013, ο Philippe Froesch και ο Philippe Charlier συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτή την απόδοση του προσώπου του. Εκτός από το έργο τέχνης, βασίστηκαν επίσης σε δύο μάσκες θανάτου. Οι αναφορές λένε ότι η Madame Tussaud ήταν εκείνη που τις έφτιαξε! Έπρεπε να χρησιμοποιήσει το αποκεφαλισμένο κεφάλι του, καθώς τον εκτέλεσαν στις 28 Ιουλίου 1794.

Σιμόν Μπολίβαρ

CUBA – CIRCA 1910: Lithographic cigar box label from Havana around 1910 depicting Simon Bolivar. (Photo by Transcendental Graphics/Getty Images)


Ο Σιμόν Μπολίβαρ είναι στρατιωτικός ηγέτης της Βενεζουέλας, ο οποίος ήταν σημαντικός κατά τη διάρκεια της επανάστασης κατά της ισπανικής αυτοκρατορίας. Γεννημένος σε πλούσια οικογένεια, πήγε στην Ισπανία για να σπουδάσει και εντάχθηκε στην αντίσταση εκεί. Αφού η Γαλλία εισέβαλε στην Ισπανία, άρχισαν να τον αποκαλούν “El Libertador” ή “Ο Απελευθερωτής”. Πέθανε από φυματίωση.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Σιμόν Μπολίβαρ

Είχαν δίκιο όταν έλεγαν ότι η εμφάνιση μπορεί να απατά. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτή είναι μια πραγματική φωτογραφία, αλλά είναι μόνο μια αναπαράσταση! Με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, μια ομάδα εγκληματολογικής απεικόνισης έψαξε ιστορικά έγγραφα επί ένα χρόνο. Κατάφεραν να φτιάξουν αυτή την εκπληκτική αναπαράσταση του Σιμόν Μπολίβαρ!

Νικόλαος Κοπέρνικος

Nicolaus Copernicus, 1473 To 1543. Polish Renaissance Astronomer And Priest. From Crabb’s Historical Dictionary Published 1825. (Photo by: Universal History Archive/UIG via Getty Images)

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος. Ήταν ο Νικόλαος Κοπέρνικος που έμαθε την αλήθεια! Γεννήθηκε στην Πολωνία το 1473 και δημιούργησε το μοντέλο του ηλιοκεντρικού ηλιακού συστήματος που γνωρίζουμε σήμερα. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πώς έμοιαζε όταν ζούσε;

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Νικόλαος Κοπέρνικος

Οι παλιές αναπαραστάσεις του δεν τον δικαιώνουν. Συχνά τον παρουσιάζουν ως έναν κούφιο και λιπόσαρκο άνδρα. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, έχουμε επιτέλους τη δυνατότητα να δούμε μια πιο ακριβή απεικόνισή του. Παρ’ όλα αυτά, όμως, πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να μοιάζει μάλλον μίζερος. Ίσως αυτό να είναι σύνηθες μεταξύ των ιδιοφυιών!

Άβα’

Το Achavanich είναι μια μυστηριώδης τοποθεσία στη Βόρεια Σκωτία. Αυτή η διάταξη σε σχήμα πετάλου ήταν όπου βρήκαν τα λείψανα μιας γυναίκας που τότε ονόμασαν «Άβα». Πίστευαν ότι ήταν 18 έως 22 ετών τη στιγμή του θανάτου της. Μπορείτε να πιστέψετε ότι τα λείψανά της χρονολογούνται πριν από περισσότερα από 3.700 χρόνια;

'Άβα'

Πώς έμοιαζε πραγματικά το ‘Ava’

Οι αρχαιολόγοι Hew Morrison και Maya Hoole εργάστηκαν στο «Achavanich Beaker Burial Project». Εργάστηκαν στην αναδόμηση του προσώπου της γυναίκας που ανακάλυψαν. Κάνοντας αυτό, έμαθαν πολλά για την Άβα και την εποχή του Χαλκού. Το DNA της τους έδωσε την ευκαιρία να δουν πώς έμοιαζε!

Στιγμιότυπο οθόνης 41

Μαρία Αντουανέττα

Γεννημένη το 1755, η Μαρία Αντουανέτα ήταν μια Αυστριακή πριγκίπισσα που έγινε βασίλισσα της Γαλλίας. Ήταν στην πραγματικότητα το τελευταίο άτομο που κατείχε αυτόν τον τίτλο από τότε που έγινε η Γαλλική Επανάσταση. Χρησιμοποιήθηκε ως πιόνι στην ευρωπαϊκή πολιτική όλη της τη ζωή. Ως βασίλισσα, είχε τη φήμη για την παρακμή της.

Μαρία Αντουανέττα

Μαρία Αντουανέττα

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Μαρία Αντουανέτα

Η τεχνολογία μας επέτρεψε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς έμοιαζε στο παρελθόν. Φυσικά, φορούσε πολλά γυαλιστερά φορέματα κατά τη διάρκεια της εποχής της. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι θα έμοιαζε με μια σωστή μοντέρνα γυναίκα σε ένα business-casual getup.

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Μαρία Αντουανέτα

Έμιλι Ντίκινσον

Η Emily Dickinson είναι μια από τις πιο διάσημες ποιήτριες από τις ΗΠΑ. Γεννημένη στη Μασαχουσέτη το 1830, πήγε σε ένα σχολείο αποκλειστικά για κορίτσια. Είχε μια απομονωμένη παιδική ηλικία και τα πράγματα δεν άλλαξαν για εκείνη ως ενήλικη. Πέθανε το 1886. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα τα έργα της έλαβαν την αναγνώριση που τους άξιζε.

Έμιλι Ντίκινσον

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Emily Dickinson

Η ποιήτρια φαίνεται υπέροχη, όπως και η ποίησή της. Σίγουρα χαιρόμαστε που είδαμε πώς έμοιαζε, παρόλο που έζησε περισσότερο από έναν αιώνα πριν.

Πώς έμοιαζε πραγματικά η Emily Dickinson

Ιησούς Χριστός

Σίγουρα, έχετε τουλάχιστον κάποια αόριστη ιδέα για το ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός. Είναι η βιβλική φιγούρα που περπάτησε πάνω στο νερό, αναστήθηκε από τους νεκρούς, έκανε τους τυφλούς να δουν και μετέτρεψε το νερό σε κρασί. Σταυρώθηκε για το μεγαλύτερο καλό. Υπάρχουν πολλές απεικονίσεις του, αλλά ας δούμε αν τον κατάλαβαν σωστά.

Ιησούς Χριστός

Ιησούς Χριστός

Πώς θα μπορούσε να ήταν ο πραγματικός Ιησούς Χριστός

Η Βίβλος δεν έδωσε περιγραφή της φυσικής του εμφάνισης, αλλά τα σύγχρονα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ιησούς δεν έμοιαζε καθόλου με τις περισσότερες απεικονίσεις του. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ιατροδικαστική ανθρωπολογία επειδή δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα μέρη του σώματός του ούτε στα σκελετικά υπολείμματα. Οι Ισραηλινοί και Βρετανοί αρχαιολόγοι και επιστήμονες συνεργάστηκαν για να μας φέρουν αυτήν την απόδοση. Δεν μοιάζει με τις εικόνες που βλέπουμε συχνά!

Πώς θα μπορούσε να ήταν ο πραγματικός Ιησούς Χριστός

Άγιος Νικόλαος

Ο χριστιανός άγιος Άγιος Νικόλαος Μύρων έζησε τον τέταρτο αιώνα. Ήταν Τούρκος επίσκοπος γνωστός ως Άγιος Νικόλαος και φημιζόταν για την καλοσύνη και τη συμπόνια του. Όταν έμεναν τα παιδιά έξω από το σπίτι, τους άφηνε δώρα στα παπούτσια. Ήταν η αρχή του εθίμου! Αλήθεια πιστεύεις ότι υπήρχε ως υπαρκτό πρόσωπο;

Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Άγιος Νικόλαος

Τώρα αναφέρεται ως Άγιος Βασίλης. Δεν θυμίζει, ωστόσο, στο παραμικρό αυτό που θα περίμενε κανείς. Δεδομένου ότι ήταν από την Τουρκία, ήταν μάλλον πιο μελαχρινός και πιο μεσανατολικός στην εμφάνιση από ό,τι υποδηλώνουν οι φωτογραφίες. Οι Δυτικοί πιστεύουν συχνά ότι οι ιστορικές προσωπικότητες τους μοιάζουν ως προς την εμφάνιση. Προφανώς, αυτό είναι αναληθές.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Άγιος Νικόλαος

https://www.gloriousa.com/worldwide/wax-fig/7

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close