Search

Πότε αρχίζει να ακούει ένα μωρό στη μήτρα;

Αρέσει στις κυοφορούσες μητέρες να μιλάνε με τα μωρά τους που αναπτύσσονται στην κοιλιά τους, αλλά και στους επικείμενους μπαμπάδες; Πότε, όμως, το μωρό αρχίζει να ακούει στη μήτρα; Θέλουμε να τους μιλήσουμε, να τους τραγουδήσουμε, να τους πούμε ιστορίες, να τους παίξουμε μουσική, σημαντικά επικοινωνιακά ωφέλιμες δραστηριότητας για τα μωρά μας, που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. 

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν για το θέμα της εμβρυϊκής ανάπτυξης, το μωρό αρχίζει να ακούει γύρω στις 18 εβδομάδες. Αυτό που ακούτε εκείνη τη στιγμή είναι ήχοι από το ίδιο σας το σώμα, όπως ο καρδιακός παλμός, η κίνηση των εντέρων ή η αναπνοή της μητέρας. Μεταξύ 27 και 29 εβδομάδων είναι όταν μπορείτε να αρχίσετε να ακούτε τα μωρά σας περαιτέρω. Όταν μπορούμε να αρχίσουμε να τους μιλάμε, να τους τραγουδάμε, να τους διαβάζουμε, γιατί αυτοί οι ήχοι θα τους ακούνε.

Το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του  αφομοιώνει αυτούς τους ήχους και τις φωνές και όταν γεννηθεί, ακούγοντας τους ίδιους ήχους θα νιώθει ηρεμία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζουν λέξεις, αλλά αυτοί οι ήχοι θα ακούγονται οικείοι για εκείνα, τόνοι από τότε τους άκουγαν μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους.

Το να μιλάμε ή να διαβάζουμε στο μωρό μας όταν είναι στη μήτρα είναι επίσης πολύ ωφέλιμο για τους γονείς. Είναι μια στιγμή οικειότητας, μια στιγμή που προορίζεται για εκείνο το ον που σύντομα θα γίνει μέλος της οικογένειας.

Μόλις γεννηθεί το μωρό…

Επιπλέον, αν συνεχίσουμε την ανάγνωση από τους πρώτους 3 μήνες και μετά το πρόσωπό του μωρού θα αντιδρά στις εκφράσεις του προσώπου μας και στον ήχο της φωνής μας και μπορεί ακόμη και να αρχίσει να καταλαβαίνει μια λέξη. Μεταξύ 6 και 12 μηνών αρχίζει η δραστηριότητα του να αρπάζουν σελίδες και να βάζουν τα βιβλία στο στόμα τους και από τις 12 έως τις 18 μήνες τα βιβλία μετατρέπονται σε διαδραστικά μέσα. Θα γυρίζουν τις σελίδες, θα δείχνουν εικόνες όταν τους ρωτάμε και θα αντιλαμβάνονται ήδη ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το τραγούδι, η συζήτηση και η ανάγνωση στο μωρό μας κατά τη διάρκεια της κύησης δημιουργεί ένα υπέροχο δεσμό με τη μητέρα.  

Επιμέλεια κειμένου – απόδοση: Βίκυ Μπαφατάκη 

Πηγή: https://madreshoy.com/cuando-empieza-a-oir-en-bebe-en-el-utero/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close