Search

Πάπας Φραγκίσκος: Ιερείς χρησιμοποιούσαν μοναχές ως σκλάβες του σεξ

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στην σεξουαλική κακοποίηση μοναχών από κληρικούς του Βατικανού.

Αυτή η είδηση έγινε γνωστή μέσω ενός άρθρου της εφημερίδας του Βατικανού που αναφερόταν στην κακομεταχείριση μοναχών από κληρικούς.

«Είναι αλήθεια. Υπάρχουν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι, οι οποίοι το έχουν κάνει. Θεωρώ ότι συμβαίνει ακόμη, αφού κάτι δεν σταματά επειδή απλά το γνωρίζεις. Εργαζόμαστε για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα αρκετούς ιερείς για τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε ο Ποντίφικας.

Επίσης, ανέφερε πως το Βατικανό έχει προχωρήσει στο κλείσιμο ενός εκκλησιάσματος λόγω διαφθοράς και σεξουαλικής κακοποίησης των μοναχών.

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν συνέβη στον οίκο μου. Είναι αλήθεια. Μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω; Θέλουμε; Ναι», είπε και σημείωσε πως «ο προκάτοχός μου, Βενέδικτος, είχε το θάρρος να κλείσει μία τέτοια ομάδα λίγο μετά την εκλογή του ως ποντίφικας το 2005, επειδή είχε εισέλθει σε αυτό η σκλαβιά γυναικών- σκλαβιά, ακόμα και στο σημείο της σεξουαλικής σκλαβιάς- από πλευράς των κληρικών ή των ιδρυτών».

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είπε, πως αυτό το φαινόμενο σεξουαλικής κακοποίησης συνεχίζει να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, αλλά σε «συγκεκριμένα εκκλησιάσματα, κυρίως νέα».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: Reader.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close