Search

Στο έδαφος όλα τα Boeing 737 max στην Ευρώπη

Αρκετές χώρες και εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το αεροσκάφος Boeing 737 Max μεσαίων αποστάσεων, τέσσερις μήνες μετά από το δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air που είχε συμβεί στη Ινδονησία. Η μια χώρα μετά την άλλη απαγορεύουν την πτήση των Boeing στον απόηχο του δυστυχήματος του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων βασίζονται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος έπεσε, λόγω απώλειας στήριξης. Ωστόσο, το γεγονός ότι δυο αεροπλάνα της ίδιας εταιρείας (Boeing) πέφτουν μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Στα ελληνικά αεροδρόμια αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δυο παραπάνω μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας απαγόρευσε τις πτήσεις του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, δημοσιεύοντας οδηγία ασφαλείας, με την οποία αναστέλλει όλες τις πτήσεις που εκτελούνται από τρίτες χώρες με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών, προς, εντός ή εκτός ΕΕ.

Προηγήθηκαν υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας δεκάδων άλλων κρατών ανάμεσα τους η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Κίνα, η Αυστραλία κ.α. Στο ίδιο μήκος κύματος της απαγόρευσης πτήσεως των συγκεκριμένων αεροσκαφών ακολούθησαν και η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ινδία, η Νότια Κορέα, το Μεξικό, η Μογγολία και η Αργεντινή.

Με Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, In.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close