Search

Ημερίδα «Talent & Reality Shows: Κοινωνικές και Οικονομικές Συνιστώσες» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 17.30 θα διεξαχθεί η Ημερίδα με τίτλο «Talent Shows & Reality Shows: Κοινωνικές και Οικονομικές Συνιστώσες» στην Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Σύλλογο Επιστημόνων Πτυχιούχων του Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης», σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα (Foundation) Giuseppe Sciacca.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης», είναι ο παλαιότερος επιστημονικός σύλλογος πτυχιούχων της χώρας (από το 1942) και ο μοναδικός της Παντειακής Κοινότητας, με χιλιάδες μέλη. Η έδρα του είναι στην Καλλιθέα, εντός του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αυτό που αποσκοπείται μέσα από τη συζήτηση είναι να φωτιστούν οι οικονομικές, οι πολιτιστικές και κοινωνικές πτυχές της βιομηχανίας των Talent και των Reality Shows, που τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζονται έντονα και κατακλύζουν την Ελληνική τηλεόραση. Σκοπός τους είναι η αναγνώριση των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων, των ταλέντων και των χαρισμάτων των διαγωνιζομένων σε μουσικούς διαγωνισμούς, σε γαστρονομικές δοκιμασίες, σε παιχνίδια επιβίωσης, αλλά ακόμη και στο μόντελινγκ ή και σε reality δημιουργίας ερωτικών σχέσεων. Κάποιες πλευρές όμως μένουν αναπάντητες. Τα ταλέντα  εμπορευματοποιούνται; Οι φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων ικανοποιούνται; Βρίσκουν μετά εύκολα εργασία; Σε αυτά άλλα και σε πολλά άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν ακαδημαϊκοί του χώρου και πρώην παίχτες talent και reality shows.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τη Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca και Επικοινωνιολόγο – Δημοσιογράφο (MSc, PhD).

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

Ομιλητές:

Δρ. Ιωάννα Βώβου, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου: Ο «εκδημοκρατισμός» της επιτυχίας στα Talent Shows

Δρ. Λίζα Τσαλίκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ: GNTM: Ρύθμιση και κυβερνησιμότητα στο Next Top Model, η βιομηχανία της μόδας και η κουλτούρα του makeover

Δρ. Δέσποινα Χρονάκη, Επιστημονική συνεργάτιδα  του  τμήματος ΕΜΜΕ,  ΕΚΠΑ & Ε.Α.Π.: Έχεις ταλέντο στις σχέσεις; Power of Love και η κατασκευή της ερωτικής και σεξουαλικής σχέσης σε reality αγάπης

Στην Ημερίδα θα παρέμβουν:

Γιώργος Αγγελόπουλος, Νικητής του Survivor 1 – Ηθοποιός

Λούκας Γιώρκας, Νικητής του 1ου ελληνικού X-Factor, τραγουδιστής – φοιτητής Βιολογίας

Άννα  Τσακουρίδου, παίκτρια Next Top Model, μοντέλο – χορεύτρια

Έλενα (Λενίνα) Πολυχρονοπούλου,  παίκτρια Power of Love, φοιτήτρια ΦΠΨ, ΕΚΠΑ

Τιμολέων Διαμαντής, Νικητής του Master Chef 4, Chef  (VTR)

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

Νικόλαος Μπακουνάκης, Πρόεδρος & Καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου

Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης»

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close