Search

Άνοδο έχει σημειώσει η αγορά στριφτού τσιγάρου στην Βρετανία

Στη χαμηλή τιμή του καπνού στριφτών τσιγάρων αποδίδουν οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, την αδυναμία των καπνιστών να σταματήσουν αυτή την κακή και βλαβερή συνήθεια.

Σχεδόν μισή τιμή χωρίζει τον καπνό του στριφτού από τα εργοστασιακά ή αλλιώς «έτοιμα» τσιγάρα και μόνο το 15,9% των καπνιστών στριφτού έχουν τη διάθεση να κόψουν το κάπνισμα, σε αντίθεση με το 20,3% των καπνιστών εργοστασιακού τσιγάρου.

Επικεφαλής της έρευνας είναι η Dr. Σάρα Τζάκσον από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και δημοσιεύθηκε στο «BMJ Open» και συμπεριέλαβε στοιχεία 38,6000 ενηλίκων για την περίοδο 2018-2018. Προέκυψε πως το 37% των Βρετανών καπνίζουν αποκλειστικά στριφτά ενώ το 56% αγοράζει έτοιμα.

Η αγορά των στριφτών έχει αυξηθεί στη Βρετανία και πλέον αγγίζει το 28% στις γυναίκες και το 44% στους άνδρες και ως μέτρο καταπολέμησης, η Cancer Research UK και οι ερευνητές, προτείνουν την αύξηση της φορολογίας στα προϊόντα στριφτού.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close