Search

Ανάλυση DNA αποκάλυψε τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

Ο πραγματικός «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» από το 1888 μέχρι και σήμερα δεν είχε γίνει ακόμα γνωστός και η ταυτότητα του διαβόητου, κατά συρροήν δολοφόνου του Λονδίνου που σκότωνε και ακρωτηρίαζε πόρνες, παρέμενε ένα μυστήριο.

Την λύση στο μυστήριο υποστηρίζουν πως έδωσαν επιστήμονες χάρη σε γενετική ανάλυση από υλικό αίματος και σπέρματος που βρέθηκε πάνω σε ένα μεταξωτό σάλι που φορούσε ένα από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη όταν δολοφονήθηκε.

Το σάλι άνηκε στην ιδιοκτησία της Κάθριν Έντοους, που είναι το τέταρτο θύμα του Τζακ το 1888 και η ανάλυση DNA απεκάλυψε την ταυτότητα του πιο μυστηριώδους δολοφόνου όλων των εποχών. Πρόκειται για τον 23χρονο Πολωνό κουρέα – και κύριο ύποπτο εκείνη την εποχή – Ααρόν Κοσμίνσκι.

Η έκθεση των ερευνητών δημοσιεύτηκε στο Journal of Forensic Sciences και έδειξε ότι συνέκριναν δείγματα DNA που ανακτήθηκαν από το σάλι της Έντοους με δείγματα που ελήφθησαν από ζωντανούς απογόνους του θύματος και του Κοσμίνσκι.

Η ανάλυση «φωτογράφησε» ξεκάθαρα τον Πολωνό κουρέα. Το όνομα του Κοσμίνσκι εμφανίστηκε στο παρελθόν και άλλες δύο φορές. Την πρώτη φορά πριν από έναν αιώνα και μία δεύτερη το 2014, στο βιβλίο του Βρετανού επιχειρηματία και ερευνητή, Ράσελ Έντουαρντς “Naming Jack the Ripper”. Επιπλέον, το DNA «ζωγράφισε» τον «Τζακ» ως έναν άνδρα με καστανά μαλλιά και μάτια.

Οι συγγραφείς της έρευνας, ερευνητές Ντέιβιντ Μίλερ και Τζάρι Λουχελάινεν, ανέφεραν πως «Από όσα γνωρίζουμε, αυτή είναι η πιο εξελιγμένη μελέτη μέχρι στιγμής,σχετικά με την υπόθεση».

Πηγή: Καθημερινή

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close