Search

Το Σουδάν βάζει «τέλος» στους παιδικούς γάμους και απαγορεύει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων

Το Σουδάν αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος στους παιδικούς γάμους, όπως και στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γενετικών οργάνων, μετατρέποντας τον σε ποινικό αδίκημα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σημαντική αυτή απόφαση για τα δικαιώματα των γυναικών, όταν λίγους μήνες πριν εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Η αστυνομία ανέλαβε το καθήκον να ενημερώσει τις τοπικές κοινότητες ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται μέχρι τρία χρόνια φυλάκισης.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ, δείχνουν ότι το 87% των γυναικών στο Σουδάν, έχει υποστεί αυτή τη βάναυση πράξη από την ηλικία των 5 μέχρι και των ετών, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος, ενώ το ένα τρίτων νεαρών κοριτσιών παντρεύονται πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

Αυτό πλέον θα πάψει να ισχύει αφού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο σκοπεύει να υιοθετήσει όλα τα άρθρα του αφρικανικοί χάρτη που τέθηκε σε ισχύ το 1999, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού.

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μέχρι πριν λίγο καιρό το Σουδάν ήταν από τις χώρες που αντιστεκόταν στις εκκλήσεις του ΟΗΕ να απαγορευτεί ο παιδικός γάμος, παρά το γεγονός ότι στήριζε τα ψηφίσματα του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πηγή: https://www.portraits.gr/& με πληροφορίες από Guardian

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close