Search

Το αρχαιότερο βιβλίο του κόσμου

Ο Πάπυρος του Edwin Smith είναι ένα ιατρικό έγγραφο και συγκεκριμένα το παλαιότερο ιατρικό βιβλίο του κόσμου σχετικά με τη χειρουργική. Ο πάπυρος χρονολογείται γύρω στο 1600 π.Χ., αλλά η πιο προσεκτική εξέταση της γραφής του αποκάλυψε ότι το έγγραφο είναι αντίγραφο μιας ακόμη παλαιότερης ιατρικής θεραπείας, που πιστεύεται ότι έχει γραφτεί γύρω στο 3000-2500 π.Χ.

Ο άνθρωπος ο οποίος αντέγραψε τον Πάπυρο του Edwin Smith τον άφησε ωστόσο ατελή, για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ωστόσο, ήταν πολύ σημαντικό έγγραφο, διότι αποδείχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν πολύ μεγαλύτερη γνώση της ανθρώπινης ανατομίας και της ιατρικής απ’ ό, τι προηγουμένως πιστευόταν.

Ο πάπυρος αποδεικνύει ότι οι Αιγύπτιοι είχαν άψογη γνώση της ανθρώπινης ανατομίας. Στην ουσία οι Αιγύπτιοι ήξεραν ότι το αίμα κυκλοφορούσε μέσα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά δεν ήξεραν γιατί. Χρειάστηκαν περίπου χίλια ακόμα χρόνια για να κατανοηθούν οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος μέσω των έργων αρχαίων Ελλήνων ιατρών, όπως του Ηρόφιλου και του Ιπποκράτη.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close