Search

Δημήτρης Λαμπρέλλης, Οἱ λέξεις καὶ τὸ φῶς. Φωτογραφίες καὶ ποιήματα

Τα βιβλίο αυτό είναι μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση, η οποία αποτελεί πραγματικά, έναν μοναδικό συνδυασμό φωτογραφίας και ποίησης, ποιητικού και φωτογραφικού λευκώματος, δηλαδή αποτελεί – όπως δηλώνει και ο τίτλος- έναν μοναδικό συνδυασμό των λέξεων με το φως.

Περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από σχεδόν όλους τους υγρότοπους της Ελλάδας: Από τον Καλαμά, τον Αξιό, τον Γαλλικό, τον Αλιάκμονα, από την Κερκίνη, τον Νέστο και τον Έβρο, μέχρι την Στροφυλιά, την Κίο και την Γιάλοβα, και από τον Αμβρακικό και το Μεσολόγγι, μέχρι την Καλλονή της Λέσβου.

Οι φωτογραφίες αυτές του Δημήτρη Λαμπρέλλη, συνδυάζονται με ποιήματα του ίδιου ως ποιητή: ποιήματα επιλεγμένα, μέσα από την συνολική του ποιητική  παραγωγή, με βάση την θεματική τους: όλα τους αναφέρονται σε πουλιά – σύμβολα συναισθημάτων και βιωμάτων, σε πουλιά – σύμβολα αφηγήσεων της μνήμης και των ονείρων.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δημήτρης Λαμπρέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, με υποτροφία, Φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (Η.Π.Α.).

Είναι Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου από το 2000. Έχει διδάξει, επίσης, στο ΜΠΣ του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ (2016-2018). Επιπρόσθετα είναι Φωτογράφος Άγριας Φύσης και είναι Διδάσκων στο ΔΠΜΣ “Ζώα: Ηθική, Ζώα, Ευζωΐα” του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Είναι Ιδρυτής και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (www.centerofbiopolitics.com).

Δημοσίευσε φιλοσοφικές μελέτες και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει δεκαέξι φιλοσοφικά βιβλία.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Έχει ήδη εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές και μία μελέτη για τον Μ. Σαχτούρη. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφική και επιστημονική δραστηριότητα του Καθηγητή Δημήτρη Λαμπρέλλη, στον ιστότοπο www.lamprellis.com.

Δημήτρης Λαμπρέλλης, Οι λέξεις και το φως. Φωτογραφίες και ποιήματα (Ἀθήνα: Ἐκδόσεις Ὑδροπλάνο, 2022), 180 σελίδες.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close