Search

Παρουσίαση υποψηφιότητας Δημητρίου Γεωργανά για τον Δήμο Ξάνθης

Είμαι ο Δημήτρης Γεργανάς γεννημένος στην Καβάλα στις 09/08/1974 κάτοικος Ξάνθης. Αδελφός του Βαγγέλη και της Κατερίνας και πατέρας της 15 χρόνης Λαμπρινής.

Από τα 13 μου ξεκίνησα να προσφέρω στην οικογενειακή επιχείρηση (Κινηματογράφος!) γεγονός που στην εξέλιξη του αποδείχτηκε καθοριστικό στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μου αλλά και στην αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζω την ζωή.

Η συνεχεία με βρήκε συνοδοιπόρο στην επαγγελματική μου ζωή με τον αδελφό μου Βαγγελη με τον οποίο εξελίξαμε την επιχείρηση του κινηματογράφου σε κάθε επίπεδο του αλλά και επεκτείναμε την δραστηριότητα μας και σε άλλους τομείς (εστίαση/διασκέδαση)

Το 2009 η χώρα βρισκόταν στην έναρξη της μεγάλης οικονομικής περιπέτειας η οποία δεν άφησε περιθώριο σε όλους τους Έλληνες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την ίδια καθημερινότητα αλλά, πλέον, με πολύ λιγότερες αποδοχές.

Μπορεί για εμένα να ήταν το κίνητρο αλλά αποδείχτηκε ευκαιρία όταν το 2009 ξεκίνησα να εργάζομαι για την Cosmote E-value εταιρία που εδρεύει στην Ξάνθη με δραστηριότητα στον τομέα τον επικοινωνιών και του ιντερνέτ. Η εμπειρία μου από την έως τότε δραστηριότητα μου δεν άργησε να αξιολογηθεί από την εταιρία και πολύ γρήγορα μου ανατέθηκαν καθήκοντα στελέχους στον τομέα των πωλήσεων, θέση που με οδήγησε να δραστηριοποιηθώ και στο εξωτερικό (Ρουμάνια).

Η επικοινωνία με τους ανθρώπους ήταν, από πολύ μικρή ηλικία, καθημερινότητα και εργαλείο στη συνεχεία που όχι μόνο τελείωνε “δουλείες” αλλά της περισσότερες φορές μου έδειχνε την δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Όταν μου έγινε η πρόταση να αναλάβω την ευθύνη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου σε νεοσύστατο συνδυασμό, αναρωτήθηκα πρώτα, αν θα μπορούσα να προσφέρω στον δήμο και αν ναι κατά πόσο η προσφορά μου αυτή, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα δεχόμουν την αποδοχή των συνδημοτών μου, θα έδινε δυναμικό εξέλιξης βασισμένη σε νέες τεχνολογίες αλλά και στην απλοποίηση της καθημερινότητας του δημότη (easy living).

Πριν αποδεχτώ την πρόταση και παράλληλα την τιμή που μου έγινε, ζήτησα την δέσμευση του υποψηφίου δήμαρχου και αρχηγού του συνδυασμού, σε συγκεκριμένους τομείς που αποδεδειγμένα εξασφαλίζουν την θέση στο μέλλον και όχι στο τώρα.

Ψηφιακές ευκολίες που θα εξασφαλίζουν άμεση πρόσβαση στους δημότες ακόμη και από το Smartphone τους.

Εξειδικευμένη διαχείριση απορριμμάτων με αντίστοιχες υποδομές οι οποίες θα δώσουν οικολογικές λύσεις στην κατάληξη των αποκριμάτων αφήνοντας πίσω πεπαλαιωμένες μεθόδους ταφής και αποτέφρωσης,

Πεζοδρόμια, δρόμοι και διαβάσεις φιλικά σε Αμεα και παιδικά καρότσια, είναι αδιανόητο ακόμη και σήμερα η μετακίνηση των Αμεα να είναι προβληματική για τα οχήματα και όχι το αντίθετο.

Η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής είναι ιδανική ευκαιρία για την επιτυχημένη τουριστική προβολή των ορεινών διαδρομών αλλά και των τοπικών προϊόντων ιδιαίτερα λόγο της κομβικής θέσης της πόλης σε σχέση με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμάνια).

Τέλος η σχέση του δημότη με τον δήμο σε επίπεδο τελών, προστίμων και οποιασδήποτε άλλης εισφοράς θα πρέπει άμεσα να εξομαλυνθεί ανταποδοτικά βάση των εσόδων που που παρουσιάζει ο δήμος από άλλες πηγές εσόδων. Ο δημότης θα πρέπει να νιώσει τον δήμο σύμμαχο στην καθημερινότητα και όχι συνέταιρο.

Το easy living για τους δημότες και η εξασφάλιση της καθημερινότητας μέσο ελαφρύνσεων, διαχείρισης και προσβάσεων για όλους, 24/7 365 μέρες, είναι οι βασικές προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. Και βεβαία πάντα να έχουμε χρόνο και να ακούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της νεολαίας μας, της δύναμης του αύριο αυτών που βλέπουν το μέλλον την στιγμή που εμείς αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε.

Εξασφαλίζοντας όλα τα παραπάνω διεκδικώ μια θέση στον επόμενο Δήμο της πόλης μου, ένα δήμο που πετυχαίνει το παρόν και εξασφαλίζει το μέλλον για όλους.

Δημήτρης Γεωργανάς
Συνδυασμός “Νέα Ξάνθη”
Υποψήφιος Δήμαρχος Πασχάλης Λύρατζης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close