Search

Αλέξης Τσίπρας VS Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τεχνικές πειθούς που τους απέμειναν

Βρισκόμαστε 11 μέρες πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές-Αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίκειται μια θρυαλλίδα εξελίξεων στην «πληγωμένη» πλέον Ευρώπη. Άνοδος των κομμάτων της ακροδεξιάς και του φασισμού, στοιχεία λαϊκισμού από μερικά κόμματα, προοδευτικές συμμαχίες, Brexit, ενώ σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το όραμα για μια νέα Ευρώπη. Τι πρόκειται να συμβεί εν τέλει;

Ωστόσο, έχουμε και τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές στο βάθος…. του Οκτώβρη, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκτός απροόπτου. Το ερώτημα όμως όλων είναι, ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός και ποιος μπορεί να πείσει τον λαό. Στην πρόθεση ψήφου για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια μικρή διαφορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει άρδην την αρνητική εικόνα που έχει πάρει το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις Ευρωεκλογές, προσπαθώντας να μειώσει απελπισμένα την αισθητή διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θέλει να το κατορθώσει με τα νέα μέτρα παροχών (13η σύνταξη, μείωση στον συντελεστή του Φ.Π.Α από το 23%-13% στην εστίαση και στα τρόφιμα) και φυσικά με την αθρόα πρόσληψη ατόμων στο «παρωχημένο» δημόσιο, σε διαγωνισμούς που ήδη λαμβάνουν χώρα.

Ο Πρωθυπουργός είναι ένας λαϊκιστής δημαγωγός, που προσπαθεί να γίνει μια imitation του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που ο Παπανδρέου γνώριζε εις βάθος την ελληνική ιστορία και γλώσσα και είχε πίσω του δημιουργικές δημαγωγικές όψεις. Ήταν οραματιστής, με κυρίαρχα αισθήματα πατριωτισμού και όχι εθνομηδενισμού.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκμεταλλεύτηκε την αλγεινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μια συμφωνία κατά την οποία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στάθηκε «τυχερός» που την καταψήφισε, γιατί ίσως υπό άλλες συνθήκες, να ήταν εκείνος το μαύρο πρόβατο της υπόθεσης. Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και άλλους κρυφούς άσσους στο μανίκι του για να ψέξει κατά της Κυβέρνησης, όπως την υπόθεση Πετσίτη, για την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν και δεν φτάνουν να καλύψουν την σχέση του εν λόγω κυρίου με τον Νίκο Παπά, αλλά και την σχέση του πατέρα του Τσίπρα με την Χούντα. Μια ιστορία, όπου ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε σε ένα ρομαντικό τουιτάρισμα για να κάνει μνεία στον Παύλο Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να έχει το θάρρος να έρθει στο βήμα της Βουλής και να καταρρίψει όλους τους ισχυρισμούς του Βασίλη Λεβέντη, περί συνεργασίας της Χούντας με τον πατέρα του.

Επίσης, ο αρχηγός της Ν.Δ δείχνει να εκμεταλλεύεται τεχνηέντως τις σκαφάτες διακοπές του «κουρασμένου» Πρωθυπουργού λίγο διάστημα μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, καθώς και τον μαινόμενο και ψευτονταή Κρητικό λεβεντόπαιδο, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, που παρόλο που είναι καμμένο χαρτί για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός δείχνει την επιθυμία του να τον υποστηρίξει μέχρι τέλους, ακόμα και μετά τον έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, πως είναι πλέον πολύ αργά για παροχές στον ελληνικό λαό. Ο ίδιος στοχεύει να δώσει ιδιαίτερη βάση στην οικονομία, ανεργία και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νέες επενδύσεις στην χώρα, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Είναι σίγουρο ότι σε όλο αυτό το εγχείρημα έχει την στήριξη της Γερμανίας. Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας είναι το καλό παιδί των Αμερικάνων, καθώς έχει εξυπηρετήσει όλα τους τα συμφέροντα.

Οσονούπω, θα πάρουμε την πρώτη γεύση των Ευρωεκλογών και θα γίνει ξεκάθαρο, το πότε θα διεξαχθούν και οι Βουλευτικές εκλογές. Όλα δείχνουν ότι ένα αρκετά σημαντικό προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, τον τελευταίο λόγο έχουν οι κάλπες και η κρίση των Ελλήνων.

Παναγιώτης Ανδρεάδης, Φιλόλογος-Δημοσιογράφος

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close