Search

Οι πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδια το 2019 και η θέση της Ελλάδας

Θέλετε να πάτε κάποιο ταξίδι το 2019, αλλά φοβάστε τυχόν κινδύνους που επιφυλάσσουν οι εκάστοτε χώρες; Το Travel Risk Map καταγράφει τα μέρη που καλό θα είναι να αποφύγετε, σύμφωνα με τον Independent.

Το επίπεδο κινδύνου κάθε χώρας παρουσιάζει ο νέος χάρτης επικίνδυνων ταξιδιών για το 2019, που δημιουργήθηκε από τους εμπειρογνώμονες της International SOS σε συνεργασία με την Control Risk.

Ο χάρτης έχει διαμορφωθεί με τα ακόλουθα κριτήρια:

  • την τρέχουσα απειλή που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες για πολιτική βία (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων),
  • κοινωνικές αναταραχές (συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής, κοινοτικής και εθνοτικής βίας)
  • βίαια και μικροαστικά εγκλήματα

Λαμβάνονται υπόψη, ακόμη, παράγοντες όπως η ευρωστία της υποδομής μεταφορών, η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και ασφαλείας και η ετοιμότητα της χώρας σε φυσικές καταστροφές.

Πολύ λίγες χώρες καταφέρνουν να μην έχουν κίτρινο ή κόκκινο χρώμα στο χάρτη (χρώματα που συμβολίζουν την επικινδυνότητα). Στην Ευρώπη, μόνο το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Σλοβενία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Γροιλανδία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δηλαδή χαμηλής επικινδυνότητας. Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι επίσης χαμηλά σε κίνδυνο.

Οι χώρες που έχουν το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι σχεδόν αποκλειστικά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπως η Συρία, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, το Νότιο Σουδάν και η Σομαλία.

Δείτε αναλυτικότερα:

Οι χώρες υψηλού κινδύνου

Συρία

Υέμενη

Αφγανιστάν

Ιράκ

Λιβύη

Μάλι

Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής

Νότιο Σουδάν

Σομαλία

Η Λωρίδα της Γάζας

Μέρος της Αιγύπτου

Μέρος της ανατολικής Νιγηρίας

Μέρος της ανατολικής Ουκρανίας

Οι χώρες χαμηλού κινδύνου

Λουξεμβούργο

Ελβετία

Σλοβενία

Νορβηγία (συμπεριλαμβανομένου του Svalbard)

Δανία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Φερόε)

Φινλανδία

Γροιλανδία

Ισλανδία

Σεϊχέλες

Πράσινο Ακρωτήριο

Πηγή: HuffPost.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close