Search

Ίκα Περού: Μια επίσκεψη στο μουσείο με τα επιμήκη κρανία.

Μια μικρή πόλη με το όνομα Ίκα βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νότια από την Λίμα την πρωτεύουσα του Περού. Είναι μια σχετικά μικρή πολιτεία για το Περού, δίπλα από το Παράκας και από την Νάζκα και στην μέση μιας πραγματικής ερήμου. Φύγαμε από το Παράκας και ήρθαμε να επισκεφτούμε το μουσείο του Ίκα γιατί είχαμε ακούσει ότι υπάρχουν τρελά και απίστευτα πράγματα για να δούμε. Όντως, με κομμένη ανάσα βλέπαμε τα περίφημα επιμήκη κρανία και τους σκελετούς με τρία δάκτυλά στο κάθε ένα χέρι. Με την φτωχή δικιά μου έρευνα αλλά και ρωτώντας αρχαιολόγους του μουσείου και διαβάζοντας ιστορίες από άλλους που έχουν ασχοληθεί περισσότερο και που έχουν γνώσεις ανθρωπολογίας πήρα τρελές απαντήσεις που με προβλημάτισαν, αλλά θα πρέπει και εγώ με την μεριά μου να τα γράψω. Μιλάμε για αστρονομικά χρονολογικά νούμερα.

Πολλοί μίλησαν για εξωγήινα κρανία και εξωγήινες φυλές που κάποτε ήρθαν στην Γη. Πολύ γρήγορα, όμως, όλες αυτές οι θεωρίες αποκλείστηκαν όταν με μια άλλη θεωρία εξακρίβωσαν πως η επιμήκυνση ήταν τεχνητή. Ήταν δηλαδή ένα αποτέλεσμα σκόπιμης κρανιακής παραμόρφωσης που επιτυγχανόταν με, επί μακρό χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά σφίξιμο της κεφαλής μεταξύ δύο κομματιών ξύλου, δεμένα με κάποιο ύφασμα.

Ωστόσο, σε αυτή την διαδικασία, ενώ η κρανιακή παραμόρφωση αλλάζει το σχήμα του κρανίου, δεν μεταβάλλει τον όγκο, ούτε το βάρος, ούτε άλλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το ανθρώπινο κρανίο. Ρώτησα και τους αρχαιολόγους αλλά και στο μουσείο υπήρχαν όντως (σε κέρινα ομοιώματα ) ο τρόπος που δένανε τα κεφάλια αλλά σε κάτι άλλα σημεία δεν κόλλαγε η θεωρία αυτή, όχι οπτικά αλλά μετά από εξετάσεις DNA (Διάνοια) που ήταν διαφορετικά και δεν υπήρξε σε άλλο όμοιο γήινο κρανίο. Ίσως όντως να γινόταν αυτό αλλά όχι με αυτά τα κρανία.

Τα κρανία του Παράκας, με βάση από αυτά που μου είπαν στο μουσείο, είναι διαφορετικά. Ο κρανιακός όγκος είναι έως και 25% μεγαλύτερος και, κατά 60% βαρύτερος και, έχουν ένα μόνο «βρεγματικό οστό», αντί για δύο, όπως τα ανθρώπινα κρανία. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν από σκόπιμη κρανιακή παραμόρφωση.
Ο κ Juan Navarro, ιδιοκτήτης και διευθυντής του τοπικού Ιστορικού Μουσείου του Ικα,το οποίο στεγάζει μια συλλογή 35 τέτοιων κρανίων, επέτρεψε τη λήψη δειγμάτων DNA σε 5 από αυτά τα επιμήκη κρανία. Τα δείγματα αποτελούνταν από τα μαλλιά, ρίζες τους, ένα δόντι, το κρανίο των οστών και του δέρματος. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε προσεκτικά και είναι τεκμηριωμένη μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Τα δείγματα τριών κρανίων παραδόθηκαν σε ένα γενετιστή προς ανάλυση. Το αποτέλεσμα;;; Κάτι διαφορετικό από της γης.

Όλοι ήσαν επιφυλακτικοί και με της βίας μου εμπιστεύτηκαν ότι είναι εξωγήινα. Φυσικά αυτό δεν με προβλημάτισε ειδικά στο Περού που οι 6 στους 10 έχουν την εμπειρία των ΑΤΙΑ UFO.

Ένα από τα πολλά αινίγματα που οι ερευνητές του παρελθόντος έχουν να λύσουν, είναι αυτό διάφορων περίεργων ευρημάτων που δεν ταιριάζουν με την «εικόνα του κόσμου» που έχει σχηματίσει η σύγχρονη επιστήμη. Μια τέτοια κατηγορία ευρημάτων είναι τα λεγόμενα «επιμήκη κρανία», κρανία που έχουν υποστεί κάποια παραμόρφωση, ώστε στο πάνω μέρος τους να σχηματίζουν μια κωνοειδή κορυφή.

Το εντυπωσιακό με αυτά το κρανία είναι ότι τα συναντάμε σε εγχάρακτες ή ζωγραφικές αναπαραστάσεις που χρονολογούνται ακόμα και περιόδους 7.000.000 ετών (ακούσατε πολύ καλά) καταρρίπτοντας κάθε γνωστή ανθρωπολογική θεωρία (τόσο τουλάχιστον χρονολογεί η σύγχρονη επιστήμη τις λεγόμενες «πέτρες της Ica» – από την ομώνυμη περιοχή στο Περού – πάνω στις οποίες έχουν βρεθεί κάποιες από αυτές τις απεικονίσεις). Τα χρόνια αυτά όμως ξεπερνούν τα νούμερα των θρησκειών και δεν αρέσει σε πολλούς και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν ο κόσμος να τα ξέρει όλα αυτά.

Και τώρα για την μούμια που είναι εκεί.

Η αποκάλυψη ήρθε πριν έναν χρόνο. Η μούμια εντοπίστηκε σε σπήλαιο κοντά στη διάσημη για τα σχήματα στο έδαφος Νάζκα του Περού. Οι επιστήμονες έδωσαν στη μούμια το όνομα Μαρία. Ήταν καλυμμένη με μια λευκή σκόνη που τη διατήρησε σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που έκανε δια γυμνού οφθαλμού εμφανείς τις διαφορές της με μια ανθρώπινη μούμια. Έχει μόλις τρία δάκτυλα σε κάθε άκρο και το κεφάλι της έχει πολύ διαφορετικό σχήμα. Μοιάζει με εξωγήινο, αλλά αν και οι επιστήμονες που μερικοί εντόπισαν ανθρώπινα χρωμοσώματα, ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να την κατατάσσουν στην κατηγορία των ανθρωποειδών.

Το σχήμα του κεφαλιού, αλλά κυρίως το γεγονός ότι το πλάσμα είχε τρία δάκτυλα σήμαναν συναγερμό. Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι μπορεί να είναι μπροστά στην ανακάλυψη ενός άγνωστου ανθρωποειδούς ή ακόμη και στο λείψανο ενός εξωγήινου! Η ηλικία της την υπολογίζουν 400 με 500 χρόνια Π.Χ. αλλά μερικοί άλλοι την τοποθετούν γύρω στο 500 με 600 Μ.Χ. με διαφορά 1000 περίπου χρόνια. Η δικιά μου γνώμη; Ίσως και πιο πολύ από το 500 Π.Χ.

Και μεταξύ μας μην πιστεύετε και σε ό,τι γράφει ο καθένας από εμάς, γιατί τα βλέπουμε από διαφορετική γωνία, βασιζόμαστε όλοι σε αυτό που βλέπουμε, αλλά υπάρχουν και λασπολογίες και ψεύδη για άλλους λόγους που τους συμφέρει μερικούς να μην γνωρίζεις πολλά. Εγώ προσωπικά ό,τι βλέπω γράφω…

Έχω πάρει πληροφορίες από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Raul Machano και Elisa Carahi και αρκετά από διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο.. Και με δικά μου αποτελέσματα.

Γράφει ο Φώτιος Τούμπανος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close