Search

Διατήρηση της γονιμότητας και της αναπαραγωγικής ικανότητας σε ασθενείς που αντιμεπωπίζουν γοναδοτοξικές θεραπείες

Οι θέσεις της Επιτροπής Ηθικής της Αμερικάνικης Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Οι κλινικοί ιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τις ασθενείς που λαμβάνουν πιθανώς γοναδοτοξικές θεραπείες σχετικά με τις επιλογές για τη διατήρηση της γονιμότητας και τη μελλοντική αναπαραγωγή πριν από την έναρξη της εν λόγω θεραπείας.

Οι καθιερωμένες μέθοδοι διατήρησης της γονιμότητας περιλαμβάνουν την κρυοσυντήρηση σπέρματοςσε άνδρες και κρυοσυντήρηση εμβρύου και ωοκυττάρου στις γυναίκες. Λόγω της τεχνολογικής προόδου την τελευταία δεκαετία, η κρυοσυντήρηση ωαρίων έχει γίνει μια βιώσιμη επιλογή πριν την γοναδοτοξική θεραπεία για κορίτσια στην μετεφηβική ηλικία, ανύπαντρες γυναίκες, και σε εκείνες που έχουν ηθικές αντιρρήσεις για κατάψυξη του εμβρύου. Η κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού σε κορίτσια και γυναίκες και ορχικού ιστού σε προεφηβικούς άνδρες πρέπει να προσφέρονται μόνο σε ένα ερευνητικό περιβάλλον με την εποπτεία κάποιου θεσμικού φορέα. Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) για να αποφευχθεί η γέννηση απογόνων με υψηλό κίνδυνο κληρονομικών μορφών καρκίνου είναι ηθικά αποδεκτή.

Τα δεδομένα, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι περιορισμένα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση. Πειραματικές διαδικασίες όπως η κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού σε κορίτσια και γυναίκες και ορχικού ιστού σε προεφηβικούς άνδρες πρέπει να προσφέρονται μόνο σε ένα ερευνητικό περιβάλλον με την εποπτεία κάποιου θεσμικού φορέα. Τα δεδομένα σχετικά με τη χρήση ανάλογων της εκλυτικής ορμόνης γοναδοτροπινών (GnRHa) για την καταστολή των ωοθηκών είναι αντικρουόμενα. Μέχρι να τεκμηριωθεί η οριστική απόδειξη της αποτελεσματικότητας αυτής της θεραπείας, άλλες επιλογές διατήρησης της γονιμότητας πρέπει να προσφέρεται εκτός από την αγωγή με GnRHa. Όλες οι διαθέσιμες επιλογές θα πρέπει να προσφέρονται και να μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνες τους ή σε συνδυασμό, συχνά χωρίς
να προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στη θεραπεία του καρκίνου. Οι ανησυχίες για την καλή διαβίωση των απογόνων που θα προκύψουν δεν αποτελούν επαρκείς λόγους ώστε να αρνηθεί κάποιος, σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν γοναδοτοξικές θεραπείες, την υποβοήθηση της αναπαραγωγής.

Οι γονείς μπορούν να δράσουν για να διατηρήσουν τη γονιμότητα των ασθενών με καρκίνο οι οποίοι είναι ανήλικοι ή παιδιά και η παρέμβαση είναι πιθανό να παρέχει δυνητικά οφέλη για το παιδί. Θα πρέπει να προσδιοριστούν οι οδηγίες σχετικά με την καταστροφή των αποθηκευμένων γαμετών, των εμβρύων ή του γοναδικού ιστού σε περίπτωση θανάτου, μη διαθεσιμότητας του ασθενούς, ή άλλο κίνδυνο. Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) για να αποφευχθεί η γέννηση απογόνων με υψηλό κίνδυνο κληρονομικών μορφών καρκίνου είναι ηθικά αποδεκτή

Διαβάστε την έρευνα 4-diatirisi-gonimotitas-se-gonadotoksikes-therapeies

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close