Search

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο και τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής επισκέφτηκε 3μελής επιτροπή των G. Sciacca

Επίσκεψη στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησαν στελέχη των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας, Αρχαιολόγος – Δημ/φος Βίκυ Μπαφατάκη, ο σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων Γιάννης Σμαραγδής και ο ιδιωτικός Γιώργος Τσούκαλης, επίτιμο μέλος ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τις εθελοντικές πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις των G. Sciacca καθώς και την προβολή της Ελλάδας μέσω αξιόλογων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Το βασικό θέμα της συζήτησης και των απόψεων που ανταλλάχθηκαν ήταν η καμπάνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία που ξεκίνησε από την Ξάνθη από εθελοντές των Βραβείων, τα επόμενα βήματα της καμπάνιας, καθώς και η πάταξη της αρχαιοκαπηλίας από τον Γιώργο Τσούκαλη.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έδωσε τις ευλογίες του και την στήριξή του στις εθελοντικές δράσεις των Sciacca που προάγουν τον πολιτισμό και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Στο τέλος της συνάντησης ο Γιάννης Σμαραγδής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη νέα του ταινία με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη,  που τα γυρίσματά της αναμένεται να ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης των Sciacca επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής, Ταξίαρχος Μανώλης Γρηγοράκης και τους ενημέρωσε για θέματα παράνομης μετανάστευσης που αφορούν την Ελλάδα και εν γένει την Ευρώπη, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Γιώργος Τσούκαλης, Γιάννης Σμαραγδής, Βίκυ Μπαφατάκη και ο Ταξίαρχος Μανώλης Γρηγοράκης 

Κατόπιν συνεχάρη τους παραβρισκόμενους για το έργο που επιτελούν τα Sciacca τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως σε θέματα πολιτισμού, επιστήμης αλλά και προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη απέτεινε πρόσκληση στον Ταξίαρχο Μανώλη Γρηγοράκη να παραστεί στην ετήσια τελετή των G. Sciacca, τον Νοέμβριο του 2015 που θα πραγματοποιηθεί σε Πανεπιστήμιο του Βατικανό.

Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαννακούδης
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close