Search

Ο βασικότερος κανόνας για υγιεινή και σωστή διατροφή

show_DIATROFI_resizeΤο μόνο που έχει να κάνει κάποιος, για να ακολουθήσει μία υγιεινή και σωστή  διατροφή είναι…απλά να αγαπάει τον εαυτό του! Από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε το σώμα μας χρειάζεται κάθε 3 – 4 ώρες τροφή!!!

Και ενώ όταν είμαστε μωρά υπάρχει κάποιος άλλος  να μας ταΐζει,μεγαλώνοντας αντί να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι αυτήν την ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, καταλήγουμε να τον παραμελούμε, δηλαδή να τον αφήνουμε νηστικό και αφυδατωμένο για πάρα πολλές ώρες.

Όμως το σώμα μας τελικά κάποια στιγμή θα φωνάξει και τότε θα είναι τόσο έντονη η επιθυμία για φαγητό που θα φάμε γρήγορα, λαίμαργα και υπερβολική ποσότητα σε σύγκριση με τις πραγματικές μας ανάγκες.  Φυσικά η καθυστέρηση λήψης τροφής επηρεάζει και την ποιότητα του γεύματος που επιλέγουμε εκείνη τη στιγμή.

Το σώμα μας έχει στρεσαριστεί τόσο πολύ από την έλλειψη τροφής, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να εκκρίνει ουσίες οι οποίες μας καθοδηγούν, λανθασμένα, στην κατανάλωση τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, αλάτι, ζάχαρη, κ.λπ. Δηλαδή καταλήγουμε να τρώμε τροφές με έντονη γεύση και πλούσιες σε θερμίδες, αλλά πολύ πτωχές σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά. Αναπόφευκτα, με τον καιρό συνηθίζουμε αυτές τις έντονες γεύσεις και ξεχνάμε πόσο γευστικές είναι κάποιες άλλες τροφές πιο θρεπτικές και πιο ωφέλιμες για το μεταβολισμό και την υγεία μας, τις οποίες συνηθίζαμε να τρώμε όταν η μητέρα μας, με πολλή αγάπη, προετοίμαζε για εμάς!

Ας παρατηρήσουμε λοιπόν μία μητέρα πόσο συχνά και με τι φροντίδα και προσοχή επιλέγει το φαγητό για το παιδί της και ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο στο σώμα μας! Αν φροντίσετε να ταΐζετε το σώμα σας όπως θα φροντίζατε ή όπως φροντίζετε το παιδί σας, δηλαδή με αγάπη, δε θα ξαναέχετε ποτέ πια πρόβλημα παραπάνω κιλών  και θα είστε και θα αισθάνεστε πιο υγιής από ποτέ άλλοτε!

Από την Αικατερίνη Στάμου, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close