Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω livestreaming.
Με τη λήξη της ζωντανής ροής όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο τόσο στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren όσο και στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren. Ειδικά η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και από το siteτης ΕΡΤ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 8:15-9:15, ενώ θα προβληθούν και αντιπροσωπευτικά video.
Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, και όλης της χώρας, με έμφαση στους μαθητές – σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας – φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ερευνητές, βιώνοντας διαδικτυακά με ασφάλεια μέσω livestreaming πρότυπες εφαρμογές αντιμετώπισης της πανδημίας που αποτελεί και το κεντρικό ειδικό θέμα φέτος. Δυναμική είναι και η παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και ομάδων νέων ερευνητών στο πεδίο αυτό.
Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.
H επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου.
Το zougla.gr επικοινώνησε μαζί της. Η καθηγήτρια μας εξήγησε τις ιδιαίτερες συνθήκες που διεξάγεται φέτος η εκδήλωση, τονίζοντας ότι το μήνυμα είναι «να αξιοποιηθεί, επιτέλους, η καινοτομία και η έρευνα προς όφελος της κοινωνίας. Προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων, ώστε να σταματήσει το brain drain».
Αντωνία Μοροπούλου και Βίκυ Μπαφατάκη, “Βραδιά του Ερευνητή” 2019
Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε “ότι το Ίδρυμα Sciacca υποστηρίζει την Βραδιά του Ερυενητή του ΕΜΠ και προωθεί την καινοτομία και την έρευνα και για αυτό όλο αυτά τα χρόνια έχουμε βραβεύσεις από Πολυτεχνικά Ιδρύματα παγκοσμίως, όπως βραβεία απονεμήθηκαν στους Καθηγητές του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και Eric Demain, στην Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου από το ΕΜΠ και σε άλλους εμβληματικούς επιστήμονες.
Πληροφορίες και από zougla.gr από τον Σωτήρη Σκουλούδη