Search

Βραβείο Vexillum Sciacca “ad memoriam” 2023: Vito Bugliarello… πνίγηκε ενώ διέσωζε δυο παιδιά

Ο Vito, πνίγηκε σε ηλικία 35 ετών για να σώσει δύο αγόρια στη θάλασσα: “Δεν ήξερε κολύμπι αλλά τους έσωσε”. Η ανάμνηση του Pierpaolo,παιδικού φίλου ενός παιδικού φίλου του Vito Bugliarello, του 35χρονου από τη Φλωρεντία που έχασε τη ζωή του στην περιοχή των Συρακουσών αφού έσωσε δύο ανήλικα παιδιά που είχαν καταλήξει στη θάλασσα:
“Για να καταλάβετε τι είδους παιδί ήταν, αρκεί να σας πω ότι αν και γνώριζε ότι δεν ήταν κολυμβητής, για την ακρίβεια θα έλεγα ότι δεν ήξερε να κολυμπάει, έτρεξε να βοηθήσει τα δύο νεαρά αγόρια που κολυμπούσαν παρά το γεγονός ότι η θάλασσα το Σάββατο ήταν σε απαγορευτικές συνθήκες. Δεν το σκέφτηκε καν, ήταν έτσι”.

Ο Vito είχε βγει για μια βόλτα το περασμένο Σάββατο με έναν φίλο του όταν είδε δύο έφηβα αγόρια στο νερό να προσπαθούν να βρουν βοήθεια. Έτσι έφτασε στην παραλία Marchesa, μεταξύ Avola και Cassibile, πήρε δύο πετσέτες, τις έδεσε και προσπάθησε να τις πετάξει στους δύο εφήβους που κινδύνευαν να πνιγούν.

Η θάλασσα ήταν πολύ άγρια, αλλά εκείνος δεν σταμάτησε, παρόλο που δεν ήξερε κολύμπι. Μπήκε στο νερό μέχρι τη μέση και προσπάθησε ξανά να πετάξει το αυτοσχέδιο σχοινί. Το ένα από τα δύο αγόρια κατάφερε να πιάσει τη μία άκρη του, να επιστρέψει στην ακτή και να τραβήξει μαζί του τον σύντροφό του. Όμως ο 35χρονος, που είχε αφήσει το σχοινί, παρασύρθηκε και το πτώμα του ανασύρθηκε μόλις λίγες ώρες αργότερα από τους άνδρες του Λιμενάρχη.

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close