Search

Τι σημαίνει να είναι κανείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της πλέον πνευματικής πόλης του πλανήτη

«Κάντε υπομονή και ο Ουρανός θα γίνει πιο γαλανός κάντε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά». Αυτό ήταν ένα από τα πολλά εμβληματικά τραγούδια που τραγούδησε απόψε 15/9/2023 στο θέατρο του Λυκαβηττού ο ταλαντούχος και ευρηματικός συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος πλαισιωμένος από τις υπέροχες μελωδικές φωνές των Μανώλη Μητσιά, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Ζαχαρία Καρούνη και της Ηρούς Σαΐα, σκορπίζοντας στα ουράνια τη ΘΕΊΑ μελωδία τους σε όλο τον αθηναϊκό λόφο, μετατρέποντάς τη σε αληθινά μεγαλειώδη βραδιά μια πραγματική Αθηναϊκή γιορτή, που όμοιά της είχε να βιώσει η Πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες.


Μέσα στις κατάμεστες κερκίδες του ανανεωμένου και εκσυγχρονισμένου πλέον Δημοτικού Θεάτρου. οι πέντε χιλιάδες και πλέον Αθηναίου πολίτες, τραγούδησαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους, πλαισιωμένοι από αιρετούς άρχοντες εκλεγμένους και υποψηφίου όπως ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και πλειάδα αιρετών και μελών του πολιτικού κόσμου από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής και την υπόλοιπη Ελλάδα, στέλνοντας ηχηρά το μήνυμα στους πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς συμπολίτες μας, ότι δεν θα τους εγκαταλείψουμε και ότι με τη βοήθεια και συμπαράσταση όλων μας ο κακός εφιάλτης των πλημμυρών, θα είναι σε κάποια χρόνια ένα οριστικό παρελθόν, εκεί όπου η ελπίδα είχε σχεδόν εκλείψει θαμμένη κάτω από τόνους λάσπης. .


Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν από τον δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Παράλληλα έγινε αισθητό ότι για να γίνει πιο γαλανός ο ουρανός των Αθηναίων Δημοτών δεν φτάνουν μόνο τα συντελεσθέντα έργα στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, του πράσινου, της καθαριότητας, της ζωντάνιας, της φιλικότητας, της φιλοζωίας, του ανθρωπισμού, της δραστηριότητας, της φιλικότητας, της συμπεριληπτικότητας, της διαχρονικότητας, της ψηφιακής προσαρμογής, της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Πορείας της Αθήνας στους οποίους έχουν ήδη συντελεστεί εντυπωσιακά έργα, αλλά απαιτείται επί πλέον συστράτευση όλων των δημοτών, σε μια πορεία βελτίωσης των ήδη υπαρχουσών υποδομών, δεδομένου ότι ο εχθρός του καλού από παλαιοτάτων χρόνων είναι το καλύτερο. Και αυτό απαιτεί συνεχή και οργανωμένη στρατηγικά προσπάθεια για να μπορέσει η Αθήνα να βρεθεί ψηλά στο θρόνο της εκεί που πραγματικά της αξίζει.


Η Αθήνα δεν είναι άλλωστε μόνο μια πόλη στατική μια πόλη της καθημερινότητας. Είναι μια πόλη σύμβολο οικουμενικού πολιτισμού μια πόλη που συνεχώς μεταλλάσσεται ανά τους αιώνες αλλά που κρατάει την ταυτότητά της αλώβητη πολιτιστικά. Στα πλαίσια αυτά αποφάσισα και εγώ μετά από συνειδητή επιλογή να συστρατευτώ με τις αρχές και αξίες της Αθήνας Ψηλά, κρίνοντας ότι και ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες του Αθηναίου πολίτη με περισσή ειλικρίνεια και κοπιώδη προσπάθεια και διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια και εχέγγυα που θα την καταστήσουν πραγματική οικουμενική πρωτεύουσα του παγκόσμιου πολιτισμού.


Συστρατεύοντας λοιπόν όλες μου τις δυνάμεις στους κόλπους αυτού του συνδυασμού, θα δώσω τη μάχη με ειλικρίνεια και συνέπεια μέσα από την επιστημονική και επαγγελματική μου συγκρότηση στον να ξαναβρεθεί η Αθήνα μας εκεί που πραγματικά της ανήκει στον Οικουμενικού Θρόνο του πολιτισμού, του ανθρωπισμού των γραμμάτων και της τέχνης.


Για αυτό καλώ τους Aθηναίους συμπολίτες μου να συστρατευτούμε στον αγώνα τον καλό καγαθό, που θα μας επιτρέψει να ξαναδούμε τη Αθήνα μας έτσι όπως την ονειρευτήκαμε έτσι όπως πραγματικά της αξίζει.

Δρ Σταμάτιος Γεωργούλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος “Αθήνα Ψηλά’ με υποψήφιο Δήμαρχο Αθηνών τον Κώστα Μπακογιάννη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close