Search

Ο ANDY DIAZ από το δρόμο ως άστεγος στην κορυφή του τριπλούν

Ο αθλητισμός ως σφόνδυλος για μια νέα ζωή.
Ο Andy Diaz Hernandez, 27 ετών από την Κούβα, τώρα περήφανος Ιταλός είναι κάτοχος παγκόσμιων και ολυμπιακών διακρίσεων, καθώς και του τίτλου Diamond League 2022 & 2023. Είναι ο αθλητής του τριπλούν που ονειρεύεται το χρυσό Ολυμπιακό εισιτήριο στο Παρίσι με την ιταλική πλέον φανέλα.

Έφυγε από την Κούβα γιατί ονειρευόταν μια αθλητική και πραγματική αναγέννηση της ζωής του, στην Ιταλία. Ήταν άστεγος κατά τις πρώτες περιόδους, αλλά στη συνέχεια όλα άρχισαν να αλλάζουν… Πρόκειται για μια ιστορία αλλαγής ζωής, αποδοχής και αλληλεγγύης, με προοπτικές, μια αρχή με μεγάλη ένταση, χωρίς ποτέ να χάνει την ελπίδα και τη θέληση να να αναπτυχθεί με σαφή στόχο, “θα χρειαζόταν μέρες και μέρες για να να αφηγηθώ όλα όσα συμβαίνουν”, σχολιάζει ο Fabrizio Donato, πρώην Ολυμπιονίκης, νυν προπονητής του, ο οποίος τον καλωσόρισε αμέσως στο σπίτι του με τον οικογένεια του. Περιτριγυρισμένος από μεγάλες αξίες, ο Andy έχει γίνει ένας τρίτος γιος, και όλη αυτή η στοργή, σήμερα είναι γι’ αυτόν ένα νέο σπίτι, πραγματική δύναμη ψυχής που τον κάνει
να πετάει ψηλά.

Έτσι, στο τελευταίο Golden Gala στη Φλωρεντία, είδαμε τον Andy να εκτοξεύεται στο 17,75, καταρρίπτοντας 23 χρόνια αργότερα, το ιταλικό ρεκόρ του προπονητή του Fabrizio Donato (17.60).

Δεν πρόκειται για την απλή ιστορία του μαθητή που ξεπερνά τον δάσκαλο, αλλά περισσότερο για ένα πέρασμα της κληρονομιάς, της αθλητικής σκυτάλης, για να πάει μακριά, μια αληθινή ένωση δύο ψυχών που η μοίρα έφερε κοντά, έτοιμες να πραγματοποιήσουν ένα τραγούδι ζωής, να δώσουν μια μια νέα ελπίδα σε ένα νεαρό πεισματάρικο αγόρι, έτοιμο για όλα, που είδε στην Ιταλία το μέλλον του και μια ομορφότερη ζωή.

από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close