Search

Η γηραιότερη μητέρα στην Αφρική είναι ανύπαντρη και απένταρη

Μια 70χρονη γυναίκα από την Ουγκάντα γέννησε δίδυμα μετά από θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Safina Namukwaya έφερε στον κόσμο ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική τομή στην πρωτεύουσα Καμπάλα. Είναι η γηραιότερη μητέρα της Αφρικής και μία από τις γηραιότερες γυναίκες που έχουν γεννήσει ποτέ.

Το νοσοκομείο τη συνεχάρη, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια “ιατρική επιτυχία- πρόκειται για τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος”.

Ο Δρ Edward Tamale Sali, ειδικός γονιμότητας στο Διεθνές Νοσοκομείο Γυναικών και Κέντρο Γονιμότητας (WHI&FC), δήλωσε στο BBC ότι η μητέρα χρησιμοποίησε ωάριο δότριας και το σπέρμα του συντρόφου της. Ο σύντροφός της την εγκατέλειψε όταν έμαθε ότι περίμενε δίδυμα.

“Στους άνδρες δεν αρέσει να τους λένε ότι κυοφορείς περισσότερα από ένα παιδιά. Από τότε που εισήχθηκα εδώ, ο άντρας μου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ο Dr Sali έχει φροντίσει για τα πάντα σαν να είναι ο πατέρας των παιδιών”, είπε.Είπε στην Daily Monitor, μια εφημερίδα της Καμπάλα, ότι την κορόιδευαν επειδή ήταν άτεκνη. “Φρόντιζα τα παιδιά άλλων ανθρώπων και τα έβλεπα να μεγαλώνουν και να με αφήνουν ήσυχη. Αναρωτιόμουν ποιος θα με φρόντιζε όταν θα γερνούσα. Μια φορά, ένα πολύ νεαρό αγόρι παρεξηγήθηκε και με κορόιδεψε, λέγοντας ότι η μητέρα μου με είχε καταραστεί να πεθάνω χωρίς παιδί”, είπε.

Θα μπορέσετε να φροντίσετε τα μωρά; “Πραγματικά δεν ξέρω, ο Θεός είναι υπεύθυνος”, είπε. “Βλέπετε, μπορείτε να έχετε ένα παιδί και να αισθάνεστε συγκλονισμένοι, αλλά εδώ είμαι με δίδυμα σε μια εποχή που είμαι αδύναμη, σε μια εποχή που δεν μπορώ να πάω στον κήπο μου για να καλλιεργήσω τρόφιμα για πώληση, δεν ξέρω! Αλλά λένε ότι κάθε παιδί έρχεται με τις ευλογίες του”.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://bioedge.org/ by Michael Cook

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close