Search

Βραβείο Vexillum Sciacca Αθλητισμού και Εθελοντισμού 2024 στον χάλκινο παγκόσμιο Πρωταθλητή Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης Federico Vanelli

Ο Federico Vanelli, πρώην μέλος της ItaliaTeam και νυν μέλος της Golden Flames, είχε μια επιτυχημένη καριέρα στον αθλητισμό. Το 2016 κατέλαβε χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες το 2016 και την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το 2017 κατέκτησε την τρίτη θέση στη σκυταλοδρομία 4×1200 μέτρα. Παρά τις επιτυχίες του και τα μεγάλα του όνειρα, το 2019 διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια, μια ασθένεια που λόγω της χαμηλής ροής αίματος στο σώμα του, δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να αγωνίζεται ή να προπονείται.

Η είδηση αυτή τον οδήγησε σε μια δίνη κατάθλιψης που διήρκεσε περίπου τρία χρόνια, από την οποία βγήκε τελικά το 2023 χάρη στη θεραπεία και την υποστήριξη της αστυνομίας, που του προσέφερε μια σταθερή δουλειά και αίσθηση ασφάλειας. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αναζητώντας αναψυχή, αποφάσισε μαζί με έναν φίλο του να περάσουν ένα απόγευμα στις όχθες του ποταμού Adda. Εκεί, περίπου μισή ώρα αργότερα, άκουσαν μια κραυγή για βοήθεια και είδαν ένα παιδί να παρασύρεται από το ισχυρό ρεύμα του ποταμού. Αν και το ρεύμα ήταν τόσο δυνατό που κανείς άλλος δεν τολμούσε να επέμβει, ο Federico μπήκε στο ποτάμι και κατάφερε να σώσει το παιδί.

Παρόλο που δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει το άθλημά του όπως θα ήθελε, κατάφερε να σώσει μια ζωή, και θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο μετάλλιο από αυτό. Αυτό το γεγονός τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν μαθαίνεις χωρίς πόνο, και ότι για να κατακτήσεις κάτι, πρέπει πρώτα να θυσιάσεις κάτι άλλο. Ωστόσο, μόλις υπομείνεις και ξεπεράσεις τον πόνο, αποκτάς μια καρδιά τόσο δυνατή που τίποτα δεν μπορεί πλέον να την καταβάλει, την καρδιά ενός πραγματικού ήρωα.

Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close