Search

Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος του National Geographic, Charlie James Hamilton αναφέρει: «Αγόρασα ένα τροπικό δάσος»

Ανακαλύψτε πώς είναι να ζείτε-όχι μόνο για επίσκεψη- σε δύο από τα μεγαλύτερα πάρκα άγριας ζωής του κόσμου. O Charlie Hamilton James φωτογράφιζε στο Εθνικό πάρκο Μάνου του Περού, το μέρος με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στη γη για πάνω από δυο δεκαετίες. Ο James ζούσε στο Yellowstone, το πιο αυθεντικό πάρκο άγριας ζωής της Αμερικής για να προετοιμαστεί για την Εθνική Υπηρεσία  Πάρκων. Για μια επικείμενη ιστορία του National Geographic πέρασε τα όρια του πάρκου για να διερευνήσει το μεγαλύτερο οικοσύστημα που υποστηρίζει το Yellowstone.  Απολαύστε  τον εκπληκτικό φωτορεπόρτερ, καθώς διηγείται το απίθανο ταξίδι από το Περουβιανό δάσος στα ορεινά τοπία του Yellowstone.

O Charlie James Hamilton είναι ένας φωτορεπόρτερ που ειδικεύεται στο να απαθανατίζει την άγρια φύση και τη καλή διατήρησή της. Η δουλειά του απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό, μεγάλο μέρος του οποίου κατασκευάζει ο ίδιος.

Ο James Hamilton έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να αναδεικνύει την λαμπρότητα της φύσης για να την καταστήσει πιο κατανοητή και να τη σώσει.

Έχει εμμονή με τα kingfihers (πτηνά)-με τους έντονα κυνηγετικούς καταπατητές από τα έξι του, και με τις ενυδριδίνες από τα δέκα. Από τότε έχει αποκτήσει άδεια και στα δυο, και να φωτογραφίζει kingfishers  για το National Geographic το 2009 και ενυδριδίνες ποταμών το 2013.

Έχοντας ως κίνητρο την προστασία του βιότοπου του τροπικού δάσους του Εθνικού πάρκου του Μάνου, όπου εργάστηκε τα τελευταία 20 χρόνια, ο Hamilton James αγόρασε ένα οικόπεδο 100 στρεμμάτων κοντά στο πάρκο, όταν έμαθε ότι αγόρασε και μια παράνομη φυτεία κοκαΐνης μαζί με αυτό! Οι περιπέτειές του παρουσιάζονται στο τεύχος Ιουνίου του 2016 του περιοδικού National Geographic και σε μια σειρά με τρεις κύκλους με τίτλο «Αγόρασα ένα τροπικό δάσος».

Στη σειρά, ο James Hamilton ταξίδεψε για να ανακαλύψει τον πραγματικό Αμαζόνιο, ζώντας μαζί με παράνομους, δουλεύοντας σε χρυσωρυχείο, παίρνοντας ναρκωτικά, κυνηγώντας τους Ινδιάνους Machiguenga και φωτογραφίζοντας ασυνήθιστες φυλές. Το αποτέλεσμα ήταν δραματικό και δυνατό –όπως περιγράφεται από την εφημερίδα  The Guardian: «O Survivor συναντά το Mosquito Coastmeets. Τώρα συναντάει και το Breaking Bad». Από τότε επέστρεψε στον Εθνικό πάρκο του Μάνου για να καταγράψει την άγρια ζωή του και τους ανθρώπους της  για το National Geographic.

Όταν δεν ασχολείται με τη φωτογραφία, ο Hamilton James βιντεοσκοπεί ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας για πελάτες, όπως το BBC και άλλους, μέσω της δικής του εταιρίας παραγωγής Halcyon Media LTD, στην οποία συνεργάζεται με την γυναίκα του Philippa Forrester.

Επίσης εργάζεται ως παρουσιαστής σε διάφορα προγράμματα του BBC, μεταξύ αυτών το Halcyon Rivers Diaries, τα οποία αναπαριστούσαν την χρονιά που ίδιος και η οικογένεια του πέρασαν στο ποτάμι δίπλα από το σπίτι τους. Ο Hamilton James  έχει βραβευτεί με  ΕΜΜΥ και έχει κερδίσει δυο φορές το βραβείο του Royal Television Society για την φωτογραφία.

Πρόσφατα ο Hamilton James  έχει εγκατασταθεί στο Yellowstone,το πρώτο Εθνικό Πάρκο στον κόσμο που ιδρύθηκε το 1872.Το Yellowstone φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ψαριών,πουλιών,αμφιβίων, και 67 είδη θηλαστικών συμπεριλαμβανομένων  μερικών από τους πιο καταστροφικούς θηρευτές μας.

Για το τεύχος Μαΐου του περιοδικού National Geographic που γιορτάζει την επέτειο ίδρυσης του Εθνικού Πάρκου, o Hamilton James  ξεπερνά τα όρια του πάρκου από το Wyoming στο Idaho και την Μοντάνα για να δημιουργήσει το πορτραίτο ενός από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα εύκρατης ζώνης στη Γη.

Απόδοση, επιμέλεια: Lisa – Maria Lean

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close