Search

Φίλιππος Τσαλίδης: Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας Ν.Δ.

«Η Έρευνα, η Τεχνολογική Ανάπτυξη και η Καινοτομία (ΕΤΑΚ) είναι το μέσον για την έξοδο από την οικονομική κρίση».

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων και Καθηγητής Πανεπιστημίου (Δ.Π.Θ), Φίλιππος Τσαλίδης επισημαίνει τη σπουδαιότητα της ΕΤΑΚ ως μοχλό ανάπτυξης της Χώρας.

«Η επένδυση στην Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία (ΕΤΑΚ) και η ενσωμάτωσή τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας» αναφέρει ο Αν. Τομεάρχης «θεωρούνται βασικοί παράγοντες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της ποιότητας ζωής, της απασχόλησης και της δημιουργίας αριστείας και γνώσης ανταγωνιστικής σε διεθνές επίπεδο. Η ΕΤΑΚ έχουν κομβική σημασία για την υποστήριξη ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασίζεται στην οικονομική μεγέθυνση, την κοινωνική ευθύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασίζεται σε οικονομικές δραστηριότητες (προϊόντα και υπηρεσίες) υψηλής προστιθέμενης αξίας. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται δεξιότητες υψηλότερης στάθμης και την ικανότητα να προσαρμόζονται στις αλλαγές. Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και οι πρωτοβουλίες για τη συνεργασία του δημόσιου (Α.Ε.Ι. και Ερευνητικά Κέντρα) και του ιδιωτικού τομέα έχουν επομένως νευραλγική σημασία για την ένταση των προσπαθειών ΕΤΑΚ και την επίτευξη μιας ανταγωνιστικότερης οικονομίας».

Από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: «Κόσμος Σαββατοκύριακο»

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close