Search

Τιμητική διάκριση του Αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, όπως ο μοναδικός Γιάννης Πλούταρχος, στα «Αριστοτελικά Εντυπώματα»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η διημερής εκδήλωση, με τίτλο «Αριστοτελικά Εντυπώματα», που διοργάνωσαν τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca στο Δήμο Αριστοτέλη για τα «2.400 χρόνια Αριστοτέλη», υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,του Foundation G. Sciacca, καθώς και του Συλλόγου Πτυχιούχων «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στα Αρχαία Στάγειρα, τυμπανιστές και ιέρειες έκαναν την έναρξη της εκδήλωσης και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύξεινος Λέσχη Βέροιας συγκλόνισαν χορεύοντας τον πυρρίχιο χορό, ενώ το θεατρικό δρώμενο ο «Η διδασκαλία του Αριστοτέλη» από τη Θεατρική Ομάδα «Τα Γκαργκάνια» έκλεισαν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια τιμήθηκε από τη Γ. Γ. G. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη ο Αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον τάφο του Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Σισμανίδης. Συμβολικό δώρο και μετάλλιο απέδωσαν ο Αντιπρόεδρος Ελλάδος G. Sciacca, Γιώργος Τσούκαλη, καθώς και ο Αν. Διεθνών Σχέσεων, Αναστάσιος Θεοδωρακέας. Καθώς και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς ευχαρίστησε για το τεράστιο έργο του τον Αρχαιολόγο, ενώ η Βίκυ Μπαφατάκη εκθείασε την προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού. Ο κ. Σισμανίδης αναφέρθηκε στη σημασία της ανακάλυψης του τάφου του Αριστοτέλη και την μεγάλη ανάπτυξη που θα φέρει στον τόπο.

Οι ιέρειες σε χορογραφία της Κατερίνας Μπαρουξάκη

Ο Δημήτριος Μουρβάκης, οι ιέρειες και η χορογράφος Κατερίνα Μπαρουξάκη, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γεώργιος Ζουμπάς, ο Αντιπρόεδρος Ελλάδος των G.Sciacca, Γεώργιος Τσούκαλης, ο project manager της εκδήλωσης Δημήτριος Γιαννακούδης, η Εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα, ο Αν. Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιος Θεοδωρακέας

Η Γ.Γ. G.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη, ο Αν. Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιος Θεοδωρακέας και ο Γιάννης Πλούταρχος μαζί με τις ιέρειες

Ο μοναδικός Γιάννης Πλούταρχος συγκίνησε το πλήθος ερμηνεύοντας αφιλοκερδώς δικές του ξεχωριστές επιτυχίες, αλλά και τραγούδια πλήρως εναρμονισμένα με τον αρχαιολογικό χώρο και την εποχή του Αριστοτέλη. Ο Πάνος Παυλής, η Βάγια Ζυγογιάννη, καθώς και ο Στέφανος Πετρίδης με τη λύρα του εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους. Παρουσιαστές της εκδήλωσης η Θεανώ Καρατσιουμπάνη και ο Δημήτρης Μουρβάκης.

Τιμητική Διάκριση του Αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Σισμανίδη από την Γ. Γ. Giuseppe Sciacca την Αρχαιολόγο – Επικοινωνιολόγο Βίκυ Μπαφατάκη. Εικονίζονται επίσης: Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Γιώργος Τσούκαλης, ο Δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς, Αναστάσιος Θεοδωρακέας και ο Δημήτρης Μουρβάκης.

Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Γιάννης Πλούταρχος, Δημήτρης Μουρβάκης.

Ο Γιάννης Πλούταρχος με τον λυράρη Στέφανο Πετρίδη

Ο τραγουδιστής Πάνος Παυλής

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εύξεινος Λέσχη Βέροιας χορεύει τον πυρρίχιο χορό.

Η τραγουδίστρια Βάγια Ζυγογιάννη.

Θεατρική παράσταση για τον Αριστοτέλη.

Ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος και η Γ.Γ. Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Το πρωί της Κυριακής στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, η Εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα, με τη συμμετοχή παιδιών φιλοτέχνησε τη μορφή του Αριστοτέλη με άμμο που εντυπωσίασε τους παριστάμενους.

Ο Αντιπρόεδρος Ελλάδος των G.Sciacca, Ιδιωτικός Ερευνητής Γεώργιος Τσούκαλης, Υπεύθυνη Εθιμοτυπίας Εξωτερικού G.Sciacca Θεανώ Καρατσιουμπάνη, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Συντονιστή Βορείου Ελλάδος των G.Sciacca Γιάννης Μπούτος, η Γ.Γ. G.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη, πίσω: ο Αν. Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιος Θεοδωρακέας, μπροστά: η Εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα, ο Δημήτριος Ζαγκλιαβός και η Όλγα Φάκα

Το Σάββατο 27 Αυγούστου η Επιστημονική εκδήλωση στην Ιερισσό φιλοξένησε εξαιρετικούς επιστήμονες που μίλησαν για τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του Αριστοτέλη. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Γεώργιος Τσομής, μίλησε για τον «Αριστοτέλη και τη μουσική παιδεία, μίμηση και κάθαρση», ο Αρχαιολόγος Κωνσταντίνοςς Σισμανίδη για την «Ανακάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη», ο Φιλόλογος Ζήσης Μητλιάγκας για την «Προσωπικότητα του Αριστοτέλη και στα χαρακτηριστικά του έργου του». Τέλος, ο Φιλόλογος και Συγγραφέας Αθανάσιος Μπαντές ανέπτυξε με έναν εντυπωσιακό τρόπο την ομιλία του με τίτλο «Ο Αριστοτέλης και τα μοντέλα της οικονομίας», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο φαινόμενο της δουλείας. Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη μίλησε για τον «Ασύνορο Αριστοτέλη» και συντόνισε το πάνελ.

Καθηγητές και Στελέχη των Βραβείων G.Sciacca: Από αριστερά προς τα δεξιά: Υπεύθυνη Εθιμοτυπίας Εξωτερικού, Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Φιλόλογος και Συγγραφέας Θανάσης Μπαντές, Αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης, Φιλόλογος Ζήσης Μητλιάγκας, Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Γεώργιος Τσομής, η Γ.Γ. Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca και Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Βασιλική (Βίκυ) Μπαφατάκη, ο Αντιπρόεδρος Ελλάδος των G.Sciacca κι Γεώργιος Τσούκαλης, ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων G.Sciacca ,Αναστάσιος Θεοδωρακέας

Τέλος, πάνω από 40 παιδιά διασκέδασαν με τα ποδήλατά τους ανακαλύπτοντας τις «κρυμμένες» ρήσεις του Αριστοτέλη στο «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», το οποίο οργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος της Ιερισσού, με επικεφαλής τον κ. Παντελή Ευθυμίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προσκόπων Ξάνθης, και κυρίως τον κ. Σωτήρη Στόικο και τα Sciacca.

«Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», Ποδηλατικός Όμιλος Ιερισσού

Ο εθελοντικός χαρακτήρας όλων των συμμετεχόντων ήταν ευδιάκριτος για ακόμη μία φορά και προκάλεσε τη συγκίνηση σε όλους, δίνοντας την υπόσχεση για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Γραφείο Τύπου Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close