Search

Το Απόλυτο Βραβείο στον Tanishq Abraham: τον 15χρονο ινδοαμερικάνο, παιδί-θαύμα με 5 Πανεπιστημιακά πτυχία

Στα 10 του χρόνια ήταν απόφοιτος λυκείου, ομιλητής του TEDx και της NASA, ένα παιδί θαύμα που ονειρεύεται να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φιλοδοξεί να γίνει γιατρός, ιατρικός ερευνητής, να κερδίζει βραβείο Nobel και να γίνει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Θέλω να σχεδιάσω ένα πύραυλο που μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα και από τη ταχύτητα του φωτός». Διόλου άσχημα για τον 14χρονο Ινδοαμερικάνο, Tanishq Abraham, που αποφοίτησε από το American River College, στο Sacramento της California.

Έλαβε το πιστοποιητικό αποφοίτησης στις 20 Μάη του 2015, με πτυχία στην Μαθηματική και Φυσική Επιστήμη, Γενική Επιστήμη και Σπουδές σε Ξένη Γλώσσα με μέσο όρο 4.0/4.0 και το 2018 έγινε διπλωματούχος της Βιοϊατρικής Μηχανικής το 2018. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο UC Davis στην Βιοιατρική Μηχανική.

Στην τελετή αποφοίτησης από την Πολυτεχνική Σχολή Βιοϊατρικής Μηχανικής τον Ιούνιο 2018

Ο Tanishq έχει σχεδιάσει μια μοναδική συσκευή, η οποία μειώνει τις επιπλοκές, ενώ μετράει τον καρδιακό παλμό ενός εγκαυματία ασθενούς  χωρίς φυσική επαφή, σύμφωνα με το NDTV.

Ενεργός στον τομέα της έρευνας, το 2018, εξέδωσε έρευνα με όνομα ” Μηχανικές προσεγγίσεις έξυπνων, βιο-εμπνευσμένων κυστιδίων για βιοϊατρικές εφαρμογές”. Σκοπός της έρευνας είναι η ανάπτυξη μιας ελεγχόμενης μεθόδου χορήγησης φαρμάκων, μέσω κυστιδίων. Οι πρόοδοι στην τεχνολογία των υλικών επέτρεψαν την ανάπτυξη περίπλοκης και ελεγχόμενης χορήγησης φαρμάκων μέσω κυστιδίων. Τα έξυπνα κυστίδια είναι ικανά να ανιχνεύουν ένα ερέθισμα ή πολλαπλά ερεθίσματα, μπορούν να κατασκευαστούν για να επεξεργάζονται συγκεκριμένα περιβαλλοντικά σήματα με σκοπό να παράγουν μια προσαρμοσμένη απόκριση. Έχοντας πολυλειτουργικότητα και θεραπευτικές ικανότητες, αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα για νέες θεραπευτικές μεθόδους. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για έξυπνη συμπεριφορά στα κυστίδια βιοαισθητήρων και εξετάζουμε τον μηχανισμό τους. Στη συνέχεια, εστιάζουμε στις βιοϊατρικές εφαρμογές των κυστιδίων για θεραπεία ασθενειών.

 

Σε ομιλία του σε συνέδριο της TEDx, το 2013, ο τότε 9χρονος Tanishq, φέρεται να είπε “Οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο και στο κολέγιο όταν είναι έτοιμοι και όχι όταν είναι αρκετά μεγάλοι για να το κάνουν”.

Οι γονείς του, και ειδικότερα η μητέρα του, παρατήρησε πως όταν ο Tarishq ήταν νήπιο του άρεσαν τα παιδικά βιβλία και στην ηλικία των 2 ετών μπορούσε να θυμηθεί ότι είχε ακούσει ή είχε διαβάσει, ακόμη και να καταλαβαίνει την ώρα στο ρολόι.

Στα τέσσερα του χρόνια ήταν μέλος της MENSA, της διεθνούς κοινότητας όπου ο μόνος τρόπος εισαγωγής είναι κάποιος να σκοράρει στο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού σε ένα τυποποιημένο τεστ νοημοσύνης. Σύμφωνα με την Wikipedia, ο Tarishq και η αδερφή του, Tiara, είναι οι νεότεροι Νοτιοασιάτες (με βάση την εθνικότητα) που είναι μέλη της MENSA και είναι ανάμεσα στους νεότερους Αμερικάνους στη MENSA.

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA πρέπει να σκοράρει 98% και πάνω σε τεστ νοημοσύνης εγκεκριμένο από τη MENSA. Το σκορ του Tanishq ήταν 99.9% ενώ της αδερφής του ήταν 99%.

Η MENSA ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου στη καριέρα αυτής της νεαρής ιδιοφυΐας, παρακάτω είναι μερικά από επιτεύγματα του:

1. Σε ηλικία πέντε ετών έκανε μαθήματα μαθηματικών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Stanford για την Προικισμένη Νεολαία, σε πέντε τάξεις, και τελείωσε την πρώτη σειρά μαθημάτων σε ένα διάστημα 6 μηνών.

Στα έξι του χρόνια ο Tarishq έκανε μαθήματα κολεγίου και λυκείου μέσω internet σε τομείς όπως, η χημεία, η παλαιοντολογία, η βιολογία και η γεωλογία.

2. Σε ηλικία 7 ετών γράφτηκε στο American River College, στα μαθήματα Γεωλογίας και Αστρονομίας και τελείωσε και τα δύο με άριστα.

3. Το θαυμάσιο ταλέντο του εκδηλώθηκε όταν εξέφρασε την επιθυμία του να να μπει σε κλαμπ Αστρονομίας στο κολέγιο του. Εφόσον δεν υπήρχε τέτοιο κλαμπ, ο καθηγητής του, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα. Ο Tanishq έγινε αντιπρόεδρος από το 2012 ως το 2014, μεγάλο κατόρθωμα για ένα 9χρονο.

4. Ενδιάμεσα, ο Tanishq τελείωσε μια σειρά μαθημάτων Χημείας στο Πανεπιστήμιο της California.

5. Όταν ήταν 8, ο νεαρός Tanishq έγινε μέλος των Liberal Arts και του Επιστημονικού ιδρύματος Phi Theta Kappa, και σε ηλικία 10 ετών, εκλέχθηκε αντιπρόεδρος των Επικοινωνιών για το 2013-2014.

6. Έχοντας μια κλίση στην μουσική, ο Tarishq, παίζει πιάνο και είναι μέλος μια χορωδίας, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας του.

7. Στον Tanishq αρέσει το σκάκι, το πινγκ πονγκ και το τένις. Επίσης του αρέσει το κολύμπι είναι παθιασμένος με το Αμερικανικό Ποδόσφαιρο, και αγαπά να βλέπει τις αγαπημένες του εκπομπές στην τηλεόραση.

8. Στην ηλικία των 10 ετών αποφοίτησε από το λύκειο.

9. Όταν ήταν εννέα ετών, ο Tanishq, έγινε ο νεότερος άνθρωπος που έχει μιλήσει ποτέ σε συνέδριο της NASA, τον Ιούλιο του 2012.

10. Ο Tarishq, ήταν ομιλητής σε συνέδριο TEDx στο Sacramento της California, το 2012.

O πατέρας του Tanishq, Taji Abraham αναφέρει για τα παιδιά του “Δεν πιστεύουμε πως έχουν “χάσει” την παιδική τους ηλικία. Το κανονικό για κάποιους μπορεί να μην είναι κανονικό για κάποιους άλλους”, μιλώντας για τις εξωσχολικές δραστηριότητες του Tanishq και της αδερφής του Tiara, που είναι και αυτή ένα παιδί θαύμα: Και στους δύο αρέσει να είναι στη παιδική χορωδία του San Francisco, και οι δύο έκαναν κολύμβηση για 4 χρόνια, πήρε μέρος σε άλλα αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, τένις και ping pong, και στους δύο αρέσουν οι ταινίες του Bollywood και του Hollywood και πάνω κάτω όλα το Imdb”

Αν αναρωτιέστε αν η μέρα έχει παραπάνω από 24 ώρες, πάρτε για παράδειγμα την οικογένεια των Abrahams, που επίσης χρειαζόταν να φροντίσουν τους άρρωστους παππούδες του Tanishq, -οι οποίοι είναι διδάκτορες κτηνίατροι, όπως και η μητέρα του – που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την καριέρα του εγγονού τους.

“Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και για αυτόν αλλά και για εμάς καθώς πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά κοιμούνται αρκετά και είναι ξεκούραστα, τουλάχιστον 9 με 10 ώρες ύπνο, αλλά τους τελευταίους μήνες- ο Tanishq την χρονιά αποφοίτησης του, κοιμόταν 3 με 4 ώρες,”.

Ποιό είναι το επόμενο βήμα; “Ο Tanishq έχει ήδη γίνει δεκτός από το UC Davis για το διδακτορικό του και σχεδιάζει να πάρει το πτυχίο του στην ιατρική μέσα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια. Αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος του, είναι τα κοινά – τίποτα λιγότερο από Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Γράφουν οι: Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη & Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close