Search

Μεγάλη επιτυχία στις «Προσωπικότητες 2023-2024» της Ακαδημίας Eλληνικών Βραβείων Τέχνης στο ΕΒΕ Πειραιά.  Τιμήθηκαν 11 σημαίνουσες Προσωπικότητες

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 17η τελετή απονομής «Προσωπικοτήτων 2023-2024» και η αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά -πάρα την καταρρακτώδη βροχόπτωση και το απαγορευτικό τον πλοίων-, ήταν ασφυχτικά γεμάτη από ανθρώπους της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και του αθλητισμού με ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια, του επιχειρηματικού κόσμου και των ΜΜΕ. Η «Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης» που διοργανώνει τα Βραβεία σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά & Περιχώρων συμπλήρωσε 43 χρόνια επιτυχημένης πορείας με την ανάδειξη εκατοντάδων προσωπικοτήτων.

Τα Βραβεία «Προσωπικοτήτων 2023-2024» απονεμήθηκαν σε 11 σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της πολιτικής, του αθλητισμού και των κοινωνικών αγώνων.

Βράβευση του Καθηγητή Ευάγγελου Πρωτοπαπαδάκη

Ο κορυφαίος Έλληνας και βραβευθείς σκηνοθέτης με το διεθνές βραβείο «Ι. Καποδίστριας» Γιάννης Σμαραγδής απένειμε το Βραβείο Προσωπικότητας για την επιστήμη και τη φιλοσοφία στον Καθηγητή Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, ενώ το δίπλωμα του απέδωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

Βράβευση του ιστορικού ερευνητή Γιώργου Σκλαβούνου

Ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, επίσης απένειμε το Διεθνές Βραβείο «Ι. Καποδίστριας» στον Κερκυραίο ιστορικό και ερευνητή του Ιωάννη Καποδίστρια, Γιώργο Σκλαβούνο για το τεράστιο ερευνητικό έργο του.

Βράβευση του τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη

Προσωπικότητα 2023-2024 για το τραγούδι ο Γιώργος Μαργαρίτης, τον οποίον βράβευσαν ο Βουλευτής Πειραιά ΝΔ, Νίκος Βλαχάκος και ο Επιχειρηματίας Μανώλης Χριστόπουλος για την προσφορά του στο ελληνικό σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.  

Βράβευση του ηθοποιού και παραγωγού Κούλλη Νικολάου

Στον Κύπριο ηθοποιό και παραγωγό Κούλλη Νικολάου που βραβεύτηκε για την συμβολή του στην υποκριτική του και στις άρτιες τηλεοπτικές παραγωγές του απέδωσε βραβείο η Εντεταλμένη πολιτισμού της περιφέρειας Αττικής, Κερκυραία Ιατρός Μαρία Κουρή, ενώ το Δίπλωμα του παρέδωσε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βάσια Παναγοπούλου.

Βράβευση της Βουλευτού Διονυσίας – Θεοδώρας  Ζήσιμου  Αυγερινοπούλου

Στην Βουλευτή Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα  Ζήσιμου  Αυγερινοπούλου απονεμήθηκε το βραβείο «Προσωπικότητα 2023-2024» για την Περιβαλλοντική της προσφορά διεθνώς. Το Βραβείο της παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης Δημήτρη Μουζακίτη και από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης &Νήσων Αιγαίου, Άννα Δασκαλάκη.

Βράβευση του συγγραφέα και Ευρωβουλευτή Νίκου Παπανδρέου

Για τη συμβολή του στα Γράμματα και στη Λογοτεχνία τιμήθηκε ο Συγγραφέας και Ευρωβουλευτής Νίκο Παπανδρέου. Το βραβείο και το Δίπλωμα του απένειμαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Εκπρόσωπο της Ε.Σ.Ε. στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σεναριογράφων (F.S.E.) Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (E.F.A.) Αλέξανδρος Κακαβάς και η Πρόεδρος του κινήματος  «ΑΤΗΕΝΑ ΤΑΚΕ ΜΕ ΗΟΜΕ» για την επιστροφή τον μαρμάρων του Παρθενώνα και γνωστή σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη.

Βράβευση του Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερου

Για την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό τιμήθηκε ο Αργυρός Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος. Το βραβείο του απέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Αντωνάκου και η Εντεταλμένη Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής,  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Βράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή KRAV MAGA VIPER Ισκάν Σελήμ

Προσωπικότητα 2023-2024 για τον αθλητισμό και τα 8 παγκόσμια πρωταθλήματα στο KRAV MAGA VIPER αναδείχθηκε ο Ισκάν Σελήμ. Το βραβείο και το δίπλωμα απένειμαν ο  Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νικόλαος Μανωλάκος και οι επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη.

Βράβευση του δικηγόρου Παναγιώτη Κάσση

Στον Πειραιώτη Δικηγόρο Παναγιώτη Κάσση αποδόθηκε το Βραβείο «Προσωπικότητα 2023-2024» για την προσφορά του στη Νομική και στη Δικαιοσύνη. Το βραβείο του απένειμε ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, Πρωτοσίλαος Κωστάζος  και ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Νικόλαος Ποιμενίδης.

Βράβευση Αλεξάνδρας Τουμαζάτου

Το Ειδικό Βραβείο ΚΕΡΚΥΡΑ αποδόθηκε στην Δημοτική Σύμβουλο Πειραιά Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, αντιπρόεδρο στο Σωματείο Περιπτερούχων «ΕΛΠΙΣ Πειραιά» για το κοινωνικό της έργο. Το βραβείο της απένειμε ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών Θωμάς Σούλης.

Βράβευση Αλεξίας και Βασίλη Σαβράμη

Το ‘κρυφό’ βραβείο απονεμήθηκε εφέτος στους επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη για το κοινωνικό τους έργο. Το βραβείο απένειμε ο ηθοποιός και Νομικός Δημήτρης Πετρόπουλος.

H παρουσιάστρια της τελετής Βίκυ Μπαφατάκη και ο τελετάρχης ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης

Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός  Χρήστος Φωτίδης, ενώ συμμετείχαν οι ηθοποιοί Λυδία Μούτσιου και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης και τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Δημήτρης Μουζακίτης, ενώ  τη μουσική επιμέλεια ο Νίκος Κούρος,. Στην εκδήλωση  τραγούδησαν η Άρτεμις Ματαφιά και ο Άκης Καμπανός.

Την γυναικεία ενδυματολογική επιμέλεια είχε ο Οίκος Τρανούλη, ενώ τα κοστούμια ήταν από το κατάστημα Ανδριανόπουλος.

Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν για την πετυχημένη βραδιά ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης , ο Γεν, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας  Σπυρόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, η Καθ. Αθηνά Λινού Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς, Αριστείδης Λυμπεράτος, η Ειρήνη Στ. Νταιφά, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι ομοσπονδιών, φορέων και πολλοί καλλιτέχνες. Στον Πρόεδρο της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά Δημήτρη Μουζακίτη απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.                                                                                                                                                                                                                                .                                                                                                                                                            

O δικηγόρος Αλέξανδρος Γιαλάογλου απονέμει τιμητικό μετάλλιο στον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης Δημήτρη Μουζακίτη

Το Ίδρυμα Sciacca από την Ρώμη τίμησε τον Δημήτρη Μουζακίτη!      .             

Τιμητικό μετάλλιο απονεμήθηκε στον Ιδρυτή και Πρόεδρο και ιδρυτή της Ακαδημίας ελληνικών Βραβείων Τέχνης και των Κορφιάτικων Βραβείων ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ από το ´Ίδρυμα Sciacca με έδρα τη Ρώμη. Το μετάλλιο απένειμε ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Γιαλάουγλου για την μεγάλη του προσφορά επί σειρά ετών στην ανάδειξη εμβληματικών και σημαντικών προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους (επιστήμη, πολιτική, υποκριτική, τραγούδι) και για τη θέσπιση του Βραβείου «ΕΛΕΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ» διότι ο σύζυγός της Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής αποτελεί θεμέλιο λίθο για το Ίδρυμα Sciacca. Η θέσπιση του εν λόγω Βραβείου συνιστά κίνηση γενναιόδωρη και σημαίνουσα εκ μέρους του Δημήτρη Μουζακίτη

Γιώργος Μαργαρίτης, Βίκυ Μπαφατάκη, Ισκάν Σελήμ
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close