Search

Βραβείο Ad Memoriam Vexillum Sciacca 2023 στον σχεδιαστή κοσμημάτων Φώτη Πονηρό 

Ο Φώτης Πονηρός, ο νεώτερος από τα δύο αδέρφια της οικογένειας της εταιρείας κοσμημάτων Poniros, που μετρά πάνω από 70 χρόνια στον χώρο, «έφυγε» απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών.

Ο Φώτης χαρακτηρίστηκε από το άσβεστο πάθος του για τη σχεδίαση κοσμημάτων. Ακολουθώντας τα περήφανα βήματα της οικογενειακής παράδοσης, η αγάπη του για τα κοσμήματα εκδηλώθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και κατόπιν Γεμολογία και σχεδίαση κοσμημάτων στο  Γεμολογικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.
Γεμάτος έμπνευση και αφοσίωση στη δουλειά του, ο Φώτης ήταν υπερήφανος για την εμπιστοσύνη που του έδειχναν  οι VIP πελάτες του στη Μύκονο, ενώ ο ίδιος υπήρξε ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα στη διεθνή σκηνή κοσμημάτων.

Κοσμήματα εξαιρετικά και τόσο σωστά ισορροπημένα σχεδιαστικά, ώστε να μπορούν φορεθούν σε κάθε περίσταση και να συνοδεύουν κάθε στιγμή της γυναίκας.

Για τον Φώτη Πονηρό, η φιλοσοφία πίσω από τη σύλληψη του σχεδιασμού κοσμημάτων αφορούσε στο να «σπας» τους φραγμούς δημιουργώντας συλλογές που ταξιδεύουν την ελληνική αισθητική στα πέρατα του κόσμου.

Ο Φώτης, μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, εκτός από τις αμέτρητες διακρίσεις, συμμετείχαν ενεργά  στα διεθνή βραβεία «Vexillum G. Sciacca» (από το 2012 έως και το 2017), σχεδιάζοντας και προσφέροντας επί έξι συνεχόμενες χρονιές το δαχτυλίδι του τιμώμενου Καρδιναλίου αλλά και τον δίσκο, συμβάλλοντας σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό που ενώνει την ανθρωπότητα κάτω από την ομπρέλα της προσφοράς, του εθελοντισμού και αριστείας. Επιπλέον, το 2016 τους απονεμήθηκε Βραβείο Τέχνης για το κόσμημα και για την εθελοντική τους προσφορά στα Sciacca.

Ο Φώτης θα είναι για πάντα στη μνήμη μας και στις καρδιές μας ως ένας άνθρωπος με ποιότητα, αισθητική, ήθος, αξιοπρέπεια, μεράκι και εργατικότητα.

από την Κατερίνα Νίκου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close