Search

Ο Μίμης Πλέσσας τιμήθηκε στη Ρόδο από τα Sciacca

Τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα τίμησαν τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό για την πολυετή προσφορά του στη μουσική και στον παγκόσμιο πολιτισμό στην Μεσαιωνική Τάφρο στη Ρόδο,
σε μια βραδιά αγάπης  με άρωμα Ελλάδας κι ήχους νοσταλγικούς, στο πλαίσιο του εθελοντικού πολιτιστικού διημέρου «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και πολιτισμός» την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Στην τελετή βράβευσης πριν από τη συναυλία, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος Τόνια Χατζημιχάλη ανέφερε ότι για πρώτη φορά η Προεδρία των Βραβείων βραβεύει μια σημαίνουσα προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας – πέραν της ετήσιας τελετής στο Βατικανό – κι αυτό γιατί έκρινε ότι ο Μίμης Πλέσσας έπρεπε να βραβευτεί στο νησί των ιπποτών, στο φωτόλουστο νησί της Ρόδου, στο σταυροδρόμι πολιτιστικών επιρροών που αρμόζει στην ιπποτική προσωπικότητά του.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας, αγαπημένος φίλος του βραβευόμενου συνθέτη και η Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο, Don Bruno Lima, βράβευσαν τον μεγάλο καλλιτέχνη και επιστήμονα με τιμητική πλακέτα, περγαμηνή και μπρούντζινο γλυπτό που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου.

                                              Μίμης Πλέσσας, Βίκυ Μπαφατάκη & Τόνια Χατζημιχάλη

Εξήραν το πολύτιμο έργο του Μίμη Πλέσσα, το ήθος, την ομορφιά του καλλιτέχνη και του ανθρώπου, καθώς και την καλλιτεχνική αγκαλιά που χαρίζει σε νέους ανθρώπους. Η Βίκυ Μπαφατάκη με την παράδοση της περγαμηνής ανακήρυξε τον Μίμη Πλέσσα επίτιμο μέλος των Διεθνών Βραβείων.

                                         Μίμης Πλέσσας, Fide Koksal, Δημήτρης Στασινός, Νάσος Σωπύλης

Ο  Μίμης Πλέσσας, συγκινημένος από την πρωτοβουλία, ευχαρίστησε τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca και δήλωσε «Κάθε φορά που λαμβάνω ένα βραβείο νιώθω να χαμηλώνω το μπόι μου, γιατί αν θέλεις να είσαι αληθινός την στιγμή που στ’ αλήθεια κάποιος σε παραδέχεται μεγάλο, εσύ θα πρέπει με πολύ συνείδηση και μεγάλη ευαισθησία να χαμηλώνεις το μπόι σου και να ψηλώνεις τον πήχη. Κατόπιν με κάθε καλλιτεχνική προσφορά σου μαζί με τους σπουδαίους συνεργάτες σου, στο τέλος κάθε παράστασης, στο τέλος κάθε μουσικής μέθεξης να μπορείς με περηφάνια να λες σηκώσαμε τον πήχη. Να είστε καλά. Ευχαριστώ».

H ζωγράφος Χριστίνα Κωστοπούλου φιλοτέχνησε το πορτραίτο – φαγιούμ του Μίμη Πλέσσα, ενώ η εικαστικός και μέλος των Βραβείων, Δήμητρα Λαμπρέτσα, του χάρισε γλυπτό με θέμα τη Ρόδο που δημιούργησε για τον ίδιο.

Γιάννης Σμαραγδής, Μίμης Πλέσσας, η ζωγράφος Δήμητρα λαμπρέτσα που φιλοτέχνησε το κεραμικό άγαλμα ‘Ρόδος’ και η Βίκυ Μπαφατάκη

H Μεσαιωνική τάφρος γέμισε μουσική όταν κάθισε στο πιάνο ο μεγάλος συνθέτης… και ένωσε για άλλη μια φορά έλληνες, ξένους καλεσμένους αλλά και το υπέροχο κοινό της συναυλίας.

Η Αν. Διεθνών σχέσεων Δώρα Αυγουλίδου τίμησε στο μέσον της εκδήλωσης τους υπέροχους τραγουδιστές Fide Koksal, Σπύρο Κλείσσα και την πρωτοεμφανιζόμενη Κατερίνα Νίκου που μάγεψαν με τις ερμηνείες τους το κοινό με υπέροχα μπρούντζινα γλυπτά του Άγγελου Παπαζιάν, καθώς και τους σπουδαίους μουσικούς Νάσο Σωπύλη και Δημήτρη Στασινό.

                                                                            Μίμης Πλέσσας & Κατερίνα Νίκου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο Τούρκος δημοφιλής ηθοποιός Burak Hakki, μέλος των Διεθνών Βραβείων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθησία και στην καλοσύνη που αποπνέει ο μεγάλος συνθέτης. Εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και εκφράστηκε υπέρ της σημασίας και της στήριξης της ελληνοτουρκικής φιλίας μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.


                                                                                  Fide Koksal & Σπύρος Κλείσσας

Η Συντονίστρια Ελλάδας Φωτεινή Βρύνα, εκ μέρος των Βραβείων, δώρισε ένα γλυπτό στον Burak Hakki τονίζοντας τον στόχο των Βραβείων υπέρ της φιλίας των λαών.

                                                            Φωτεινή Βρύνα, Burak Hakki, Bahar Sapountzi

Στην ίδια εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος  Ρόδου και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ ΔΟΠΑΡ Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου,  τίμησε εκ μέρους του Δήμου Ρόδου με απονομή πλακέτας την Γενική Γραμματέα των Βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη για την προσφορά της στον πολιτισμό και στον εθελοντισμό.

Στελέχη και συντελεστές της εκδήλωσης: Τάσος Θεοδωρακέας, Δημήτρης Στασινός, Νάσος Σωπύλης, Bahar Sapountzi, Δήμητρα Λαμπρέτσα. Χριστίνα Κωστοπούλου, Fide Koksal, Βίκυ Μπαφατάκη, Αντώνης Γιαννικουρής, Burak Hakki, Σπύρος Κλείσσας, Δώρα Αυγουλίδου, Φωτεινή Βρύνα, Νικήτας Τσαμπαλάκης, Τόνια Χατζημιχάλη, Μιχάλης Αμοιρίδης

Μια ξεχωριστή νότα πριν από τη μεγάλη συναυλία δόθηκε από τις εμφανίσεις των πολιτιστικών συλλόγων των νησιών Ρόδου, Κω, Πάτμου, Καρπάθου και Κρητινίας, όπου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Μεσαιωνική τάφρου παρουσίασαν τον τόπο τους, συστήνοντας την παράδοση και τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου.


Νικήτας Τσαμπαλάκης, Βίκυ Μπαφατάκη, Bahar Sapountzi, Burak Hakki, Γιάννης Μαχαιρίδης, Χριστιάννα Καλογήρου, Φωτεινή Βρύνα στο υπαίθριο περίπτερο της Πάτμου

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάννα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κι ο Αντιδήμαρχος  Ρόδου και Πρόεδρος του  ΔΟΠΑΡ, κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Oι επίσημοι προσκεκλημένοι της βραδιάς. Μεταξύ αυτών ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα, η Βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, η Γενική Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Βουλευτής Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αριστοτέλης Παυλίδης,  η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι φορέων καθώς και πολιτιστικών συλλόγων της Δωδεκανήσου.
Γραμματεία Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca 
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close