Search

Σάκης Ρουβάς… Ο γνήσιος Έλληνας Star

Ο Σάκης Ρουβάς αποτελεί εδώ και 20 το κορυφαίο καλλιτεχνικό icon στην Ελλάδα. Πρεσβεύει ένα ίνδαλμα σταθερής αξίας, όχι μόνο για τους fan της μουσικής… αλλά αντιπροσωπεύει με το φωτεινό του χαμόγελο και την ευγένεια του προσώπου του ένα star με αρχές και αξίες… που ραγίζει τη φορά του χρόνου και απλώνει τη λαμπερή του ενέργεια, όπου και αν βρίσκεται.

Με εφηβική διάθεση και εξαιρετική ωριμότητα στη σκέψη, με αποφασιστικότητα και δυναμισμό… το όνομα Sakis συμπυκνώνει μόνο θετικά χαρακτηριστικά. Ο γυναικείος πληθυσμός ριγεί όταν αντικρίζει τον μεγάλο star, τον λαμπερό perfomer, αλλά τον θεωρεί και δικό της άνθρωπο από την διάχυτη απλότητα, γνησιότητα που αποπνέει.

Σε ατμόσφαιρα και ήχους καμπαρέ, όπου το κόκκινο πρωταγωνιστεί στην σκηνή του ανανεωμένου «S Club @Διογένης studio» ο Σάκης Ρουβάς συναντά την Αγγελική Ηλιάδη και τις Μέλισσες σε ένα θέαμα, όπου κυριαρχεί ο ερωτισμός και το πάθος. Δεν πέφτει καρφίτσα κάτω, κι όταν εμφανίζεται επί σκηνής υπάρχει ομαδικό παραλήρημα…

Ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει τα τραγούδια διαφορετικά, βάζει στην ορχήστρα του από βιολί μέχρι και μπουζούκι και είναι πιο ώριμος καλλιτεχνικά από ποτέ. «Είναι σημαντικό να διασκεδάζουμε όλοι μαζί, να γίνουμε μια παρέα και να στηρίξουμε ψυχολογικά ο ένας τον άλλον, έστω και για λίγες ώρες. Εδώ είναι σαν να βρισκόμαστε σε ένα άλλο κόσμο που μας κάνει χαρούμενους και δημιουργούμε θετική ενέργεια που τη μεταδίδουμε ο ένας στον άλλον».

Η επαγγελματική του συνέπεια

Ο Σάκης Ρουβάς φωτίζει τον συνομιλητή με μια αφοπλιστική ευγένεια και απλότητα που την διαθέτουν μόνο εκείνοι που έχουν ‘κάλλος’, ομορφιά ψυχής και είναι αληθινοί σταρ!
Στη χώρα όπου αρκετές φορές πρωταγωνιστούν η εκκωφαντική προχειρότητα και η ασυνέπεια, ο Σάκης Ρουβάς με ασύγκριτο επαγγελματισμό και με διεθνή δεδομένα στις εμφανίσεις του, αποδεικνύει, ότι όταν κάποιος σέβεται τον εαυτό του και κατόπιν το κοινό του πρέπει να διέπεται από συγκρότηση, αθλητική πειθαρχία, άποψη, συνέπεια και εξέλιξη.

Η αρχή, τα όνειρα και η πορεία του

Είκοσι χρόνια επιτυχημένης καριέρας, γεμάτες προσδοκίες, όνειρα που πραγματοποιήθηκαν… Ο Σάκης Ρουβάς πιστεύει ότι όταν μπορείς να φανταστείς και να ονειρευτείς, μπορείς καταφέρεις να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Εκείνος πίστεψε στα όνειρά του, δούλεψε σκληρά και σήμερα μπορεί με περηφάνια να κοιτάζει πίσω, τότε που άφησε τη φτωχή οικογένειά στην Κέρκυρα για να περπατήσει στη λεωφόρο των σταρ στο χώρο του θεάματος.
Παιδί ακόμη στην Κέρκυρα ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Έτσι με κάποιους φίλους του δημιούργησαν ένα γκρουπάκι και σκέφτονταν. «Τι ωραία που θα είναι να μας αναγνωρίζει ο κόσμος, να μας αγαπάει και να μας ζητάει αυτόγραφα’! Τραγουδιστής, έγινα. Ήθελα, επίσης, να κάνω και ταινίες… Έχω κάνει δύο».

Η αγάπη του κόσμου

Η αγάπη και αποδοχή του κόσμου είναι αξεπέραστη σε όλες τις φάσεις που περνά. Η χαρά του απύθμενη που μοιράζεται την επιτυχία του με χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι επιβραβεύουν τη δουλειά του. Μυθιστορηματική ήταν η απονομή του πολυπλατινένιου δίσκου του ‘Παράφορα’ πριν από ένα χρόνο, όπου περίπου 18.000 άτομα στο Athens Metro Mall κρέμονταν κυριολεκτικά από τρεις ορόφους σε ένα εκκωφαντικό παραλήρημα.

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου οι fans ήταν αγόρια και κορίτσια στην ηλικία μου. Τώρα έρχονται στις συναυλίες μου τα παιδιά τους… ακόμα και παππούδες και γιαγιάδες κι αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα». Η δημοφιλία και η παραδειγματική του εικόνα ως καλλιτέχνη και ως ανθρώπου είναι εκείνη που τον συνοδεύει κάθε στιγμή.

Η άποψή του σχετικά με ένα φλέγον θέμα επηρεάζει το κοινό, για αυτό δεν ‘γδέρνεται’ σε ανούσιες και ανώφελες δηλώσεις και θέσεις.

Κάθετί που εκφράζει, δηλώνει ευθαρσώς τη δική του αλήθεια χωρίς να έχει καμία πρόθεση επηρεασμού της κοινής γνώμης «Άλλοι θα ταυτίζονται με τις απόψεις μου και κάποιοι άλλοι θα διαφωνούν και θα λένε “τί λέει αυτός!”.

Θα χαιρόμουν, βέβαια, πολύ αν μου έλεγε κάποιος “αυτό που έκανες εσύ για κάποιο λόγο με βοήθησε σε κάποιον τομέα”. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Ο καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του… των αποφάσεων και των πράξεων του».

Το χαμόγελο είναι αισιοδοξία

Το χαμόγελο για τον αγαπημένο τραγουδιστή είναι στάση ζωής δημιουργίας και ζωντάνιας. Είναι απόλυτα συνδεδεμένες. Στο όμορφο πρόσωπό του μεταφέρει μια διαφορετική ενδότερη εσωτερική αίσθηση “θα τα καταφέρω ακόμα και στα πιο δύσκολα” και αντανακλά και εξωτερικεύει την θετική ενέργειά του. «Έχω επιλέξει να ζω με αισιόδοξες αποχρώσεις στη ζωή μου, διότι αισθάνομαι ότι μου κάνουν καλό».

Οι ανατρεπτικές αλλαγές στη ζωή του

Ο Σάκης Ρουβάς στην πορεία του με αποφασιστικότητα και παίρνοντας γενναίες αποφάσεις έκανε μεγάλες αλλαγές στη ζωή του. Θεωρεί ότι για να δεχτείς την αλλαγή πρέπει να την τολμήσεις, γιατί όπως λέει κι ένα ρητό «αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες μέχρι σήμερα στη ζωή σου, θα συνεχίσεις να εισπράττεις αυτά που εισέπραττες μέχρι σήμερα”.

Άτομο με ιδιαίτερη ωριμότητα πιστεύει ότι όταν σκαλίζουμε το ‘μέσα μας’, και ψάχνουμε τον εαυτό μας βρίσκουμε τις αλήθειες μας. Για να κάνουμε το βήμα προς την προσωπική βελτίωση εκτιμά ότι πρέπει να ξεβολευτούμε από τη βολεμένη μας συνείδηση και να αναθεωρήσουμε πολλά, ξεκινώντας από μικρές αλλαγές συνηθειών, με επιμονή και αγωνιστικότητα. «Όταν πάρεις δυναμικές αποφάσεις και πλησιάσεις τα ‘θέλω σου’ τότε το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ σου αμέσως, όπως λέει κι ο Κοέλιο . Εγώ ξεκίνησα από μία οικογένεια πολύ φτωχή με πολλές δυσκολίες, αλλά αποφάσισα ότι θέλω να προοδεύσω στη ζωή μου. Δεν σταμάτησα ούτε μια μέρα να προσπαθώ!».

Η σχέση του με την πολιτική

Οι αναμνήσεις μακρινές… αλλά οι πολιτικές συζητήσεις ήταν πολλά βράδια στο επίκεντρο της παρέας του μικρού Σάκη, τα καλοκαίρια στο κάμπινγκ, στην Κέρκυρα. Ανέλυαν πολιτικές θεωρίες και να σχολίαζαν τα πολιτικά δρώμενα. Η οικονομική όμως κρίση που πλήττει σήμερα την Ελλάδα, έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα τον καλλιτέχνη αντιδρώντας έντονα ενίοτε για τους πολιτικούς άντρες και την πολιτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτιμά πως πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα ως λαός, να έρθουν επενδύσεις και να γίνουν αναπτυξιακά έργα στη χώρα. «Για την υπάρχουσα κατάσταση που περνά η χώρα δεν ευθύνεται μόνο μεγάλη μερίδα πολιτικών, αλλά κι εμείς οι ίδιοι που τους εκλέγουμε και έτσι είμαστε συνένοχοι στο ολίσθημα της χώρας».

Οι αλλαγές στην Ελληνική νοοτροπία

Οι αγωνίες του μεγάλες για την πορεία της χώρας. Δεν ταυτίζει τον εαυτό του ως προς το επίπεδο διαβίωσης με το μέσο Έλληνα, αλλά ως συνειδητοποιημένος πολίτης έχει τις δικές του καθημερινές αγωνίες για το μέλλον της Ελλάδας. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις βάσεις της και στις διαχρονικές αξίες της. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, να μη ζει με δανεικά, μια συνήθεια που απέκτησε τα τελευταία χρόνια. Απλά οι Έλληνες παρασυρθήκαμε από μια έξαρση υλισμού και κατανάλωσης και τώρα καλούμαστε να προσγειωθούμε απότομα».

Η όξυνση της οικονομικής κρίσης τον τρομάζει, αλλά έτσι θεωρεί ότι θα επέλθει εκ νέου η ισορροπία. «Τώρα καλούμαστε να κάνουμε την υπέρβαση ως άτομα και ως λαός… πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ενασχόληση με την πολιτική;

Είναι πολλοί που θα ήθελαν τον Σάκη Ρουβά στην πολιτική. Οι φωτισμένοι άνθρωποι της χώρας, σύμφωνα με την άποψή του πρέπει να ασχοληθούν με το πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν ό,τι δημιούργησαν για να μπουν στον δυσπρόσιτο δρόμο της πολιτικής. «Η πολιτική είναι αφιέρωση όταν οφείλεις να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον, το δημόσιο καλό, τον τόπο και τους πολίτες της χώρας. Για ποιον λόγο, λοιπόν, θα εγκαταλείψει κάποιος τα πάντα στη ζωή του, ώστε να αφιερωθεί με τόσο πάθος στην πολιτική; Είναι το αίσθημα του αλτρουισμού που θα τον οδηγήσει στην πολιτική ή η αγάπη του για καταξίωση και εξουσία;»

Πιστεύει ακράδαντα ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να ευημερεί, να είναι ευτυχισμένος και να εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Δηλώνει γνήσιος Έλληνας και είναι χαρούμενος για κάποιο γενετικό λόγο – όπως ο ίδιος λέει – που γεννήθηκε στην Ελλάδα. «Παρότι η Ελλάδα έχει ταπεινωθεί στο εξωτερικό, εγώ περήφανα θα φώναζα ‘ότι είμαι Έλληνας’. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την ανάκαμψη της χώρας».

Το εθελοντικό του έργο

Ο Σάκης Ρουβάς ξεχωρίζει και για το φιλανθρωπικό του έργο, έχοντας ανακηρυχθεί από την Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Ελπίδα, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ως Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ και όντας διαρκώς στο πλευρό των παιδιών αποτελεί πρότυπο κοινωνικής ευαισθησίας, καθώς έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει τα παιδιά με ότι μέσα διαθέτει. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές καμπάνιες προσφοράς, έχει δημιουργήσει ειδικά προϊόντα με την υπογραφή του αφιερωμένα στο Σύλλογο Ελπίδα κι έχει ερμηνεύσει το τραγούδι «Υπάρχει Ελπίδα» για τα παιδιά, ενώ σε κάθε ευκαιρία περνά ώρες κοντά τους πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν τα ΜΜΕ, δίνοντας χαρά και κουράγιο στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η οικογένεια

Ο Σάκης Ρουβάς, το ‘απόλυτο αρσενικό και sex symbol’ δίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα σε όλους τους νέους, να δημιουργήσουν, όσο πετυχημένη καριέρα κι αν έχουν, τη δική τους οικογένεια. Πατέρας δυο παιδιών της 4χρονης Αναστασίας και του μόλις 1 έτους Αλέξανδρου και αναμένοντας την 3η του κορούλα, μια που η Κάτια Ζυγούλη πλησιάζει στην ημερομηνία τοκετού, δηλώνει ότι «τα παιδιά είναι χαρά και ευτυχία. Αλλάζουν το νόημα της ζωής σου. Απολαμβάνω το ρόλο του πατέρα και τις απλές καθημερινές στιγμές που περνάω μαζί τους. Ανυπομονώ να έρθει και το δεύτερο κοριτσάκι μου…»rouvasgothraki_1a

Διαφορετικοί επαγγελματικοί στόχοι

Στόχος του είναι να παίξει σε ταινίες. Θεωρεί ότι ο κινηματογράφος επιτρέπει στον ηθοποιό να περπατήσει σε διαφορετικά μονοπάτια μέσα του κι αυτό για τον ίδιο είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό. «Ο κινηματογράφος μοιάζει με παιδότοπο, όπου υπάρχουν όλα τα παιχνίδια της ζωής κι εσύ καλείσαι κάθε φορά να παίξεις με ένα νέο και προκλητικό παιχνίδι».

Από τη Βίκυ Μπαφατάκη
Επικοινωνιολόγο – Δημοσιογράφο
Πηγή: goThraki

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close